Autor |
Poruka |
DjSNOW
Ukupno postova: 72 Spol: Nebitno
|
ma dajte ljudi sta vam je, tko voli nek izvoli, u slucaju da se radnicima ne sviđa raditi tu uvijek mogu dati otakz i neka idu tražiti drugi posao ( kojeg će teško naći u ovom vremenu) a i radnici se mogu uvijek javiti u sindikate i reći da se krše njihova prava itd.. ma dajte ljudi molim vas, idite onda kod starih taksista tamo je sve "legalno". Čim netko krene zarađivati i napravi nešto u ovom bijednom gradu odmah svi pljuju po njemu pljuju po svemu.... Ja sam veoma zadovoljan uslugom, a ne ulazim u tvrtka-radnik detalje ali volio bih da ovako nastave sa radom.... |
|
|
|
|
|
propanal
Ukupno postova: 17 Spol: Nebitno
|
DjSNOW je napisao/la: ›
ma dajte ljudi sta vam je, tko voli nek izvoli, u slucaju da se radnicima ne sviđa raditi tu uvijek mogu dati otakz i neka idu tražiti drugi posao ( kojeg će teško naći u ovom vremenu) a i radnici se mogu uvijek javiti u sindikate i reći da se krše njihova prava itd.. ma dajte ljudi molim vas, idite onda kod starih taksista tamo je sve "legalno". Čim netko krene zarađivati i napravi nešto u ovom bijednom gradu odmah svi pljuju po njemu pljuju po svemu.... Ja sam veoma zadovoljan uslugom, a ne ulazim u tvrtka-radnik detalje ali volio bih da ovako nastave sa radom....
|
Potpuno se slažem!! |
|
|
|
|
|
exosječanka
Ukupno postova: 123 Spol: Žensko
|
chosen je napisao/la: ›
Čudan smo mi narod..kad nas kradu i zajebavaju na sve moguće načine šutimo i trpimo...kad se hoće posjeći 3 glupa dreveta u centru zagreba kompletni narod je na nogama...stvarno smo čudni xD
|
slažem se sa ovim komentarom,slavonski mentalitet je doista čudan.
Ljudi šute i rade ne samo ovaj primjer pa ima i drugih radnih mjesta na kojima se maksimalno izrabljuju ljudi a svi šute ,svi se nešto boje...nikako mi to nije jasno!!!
Nažalost bivša sam djelatnica jedne tvrtke koja je pod stečajem i mi radnici smo otišli pokisli bez banke prebijene...a u Dalmaciji svaki stečaj je završio na tv-u razbili,psovali ,prosvjedovali...pa evo primjer i Zg...samo sa Slavoncima možeš kako hoćeš. Pa nije ni lud taj iz Rijeke što je baš u Osijek došao sa tim taxijem vidi da tu radnike može zaj...!!!! |
|
|
|
|
|
exosječanka
Ukupno postova: 123 Spol: Žensko
|
DjSNOW je napisao/la: ›
ma dajte ljudi sta vam je, tko voli nek izvoli, u slucaju da se radnicima ne sviđa raditi tu uvijek mogu dati otakz i neka idu tražiti drugi posao ( kojeg će teško naći u ovom vremenu) a i radnici se mogu uvijek javiti u sindikate i reći da se krše njihova prava itd.. ma dajte ljudi molim vas, idite onda kod starih taksista tamo je sve "legalno". Čim netko krene zarađivati i napravi nešto u ovom bijednom gradu odmah svi pljuju po njemu pljuju po svemu.... Ja sam veoma zadovoljan uslugom, a ne ulazim u tvrtka-radnik detalje ali volio bih da ovako nastave sa radom....
|
drago dijete u kojoj to privatnoj firmi smiješ biti član sindikata ??? Učlani se i možeš pokupiti radnu knjižicu! A da bi te sindikat zaštitio moraš biti član,dakle platiti članarinu,a ako netko dobije 1500 kn sigurno mu nije prioritet članarina već kupiti kruh!!!
naravno da nam je svima u interesu da imamo jeftini taxi,ali mi je u interesu da sam sigurna u tom vozilu,a ne da me vozi isfrustrirani ,nervozni i nabrijani vozač koji je crnčio po cijele dane a dobio plaću 1500 kn!!!! |
|
|
|
|
|
DjSNOW
Ukupno postova: 72 Spol: Nebitno
|
a pogledajte to malo s vedrije strane, ne ulazim u to koliko se muce i umaraju vozaci, i brinu o sigurnosti ali barem imaju posao, nije samo kod ovog gospodina takva politika, velika vecina nasih firmi placa premalo za posao koji rade, zamisli one koji po 40 stupnjeva rade na krovu zgrade, pa od te place mogu kupiti samo kremu za sunce i ostane im par kuna, zato psotoji milion slicnih slucajeva po nasoj drzavi.Ne poznajem covjeka niti poznajem nekoga tko radi u Cammeu, al mi nije drago citati tolike napade pogotovo onih koji nemaju veze s tim. Opet napominjem oni koji nisu zadovoljni s uslugom, uvijek postoji alternativa ili oni koji rade u toj tvrtci nisu zadovoljni uvijek mogu dati otkaz.Od ovih 500 000 nezaposlenih u hrvatskoj vjerujem da bi se naslo 100-tinjak ljudi koji bi radili i za 1500 kn. S toga ljudi radite nešto pametno a na pljuvati po onom što ne znate šta je uopće i šta se dešava tu. |
|
|
|
|
|
Imagio Ukupno postova: 159 Spol: Nebitno
|
Nije li minimalna plaća 2100 kuna + prijevoz koji nemoraš dobiti?
Kako ti smije skinuti sa plaće ako to ne potpišeš? Nocni rad se uvijek placao ekstra.
Dečki, koliko sam cuo, imate u poglavarstvu bespla odvjetnika, a za sindikat, kao da gazda zna jeste li ili niste učlanjeni. Štitite svoju glavu, nemojte raditi neplacene prekovremene. samo rušite standard svoj i naš ukupan, koji nam je ionako u banani.
A i rekao bih neke stvari o pravilima firme, ako firma kaze da nosis crne carape, nosi ih, ako moras slusat odredjeni radio, slusaj ga, a to da ako ti se netko pobljuje po autu da sam placas ciscenje, u to nevjerujem. |
|
|
|
|
|
Stella1989
Ukupno postova: 2929 Spol: Žensko
|
Nije u redu brinuti samo za svoje dupe. I još reći: "Ako im se ne sviđa nek daju otkaz, ima puno nezaposlenih koji bi radili i za 1500 kn." To je jako sebično!
To je pogrešan stav. Pod tim se krije sljedeće: "Ima i jadnijih od vas. Ako vam se ne sviđa, dajte otkaz. Ima onih i koji bi radili i za 1000 kn i manje, niste vi dno dna. Ima dna i dublje."
Tako će poslodavci [čitaj: izrabljivači], kad vide da ima onih koji su prisiljeni raditi bilo kakav posao, smanjivati plaće i ispod 1500 kn pa ćete opet govoriti kako ima onih koji bi radili i za još manju plaću...
Tako je kako je jer su poslodavci vidjeli da mogu ljude tlačiti i izrabljivati pa guraju dokle ide.
I btw...za one koji kažu da se pljuje po nekome ako uspije...kako je Brka napisao...da je Kosta to pošteno zaradio - ok, ali on zarađuje na leđima onih koje tlači da rade po 14 h, i kojima daje crkavicu od plaće. Nije se on pošteno obogatio, naprotiv! |
|
_________________ Ace Ventura: I'm ready to go in, Coach, just give me a chance. I know there's a lot riding on it, but it's all psychological. Just gotta stay in a positive frame of mind. |
|
|
|
Angelium
Ukupno postova: 874 Spol: Nebitno
|
Dakle ajmo malo o zakonu. Ako su svi ti taksisti zaposleni kao vozači (a jesu) minimalna plaća im po zakonu mora biti 2800 kn. Dakle tu se radi o obveznom minimalcu za vozače neovisno o minimalcu za ostale djelatnosti. Ako nemaju tu minimalnu plaću a prijavljeni su kao vozači - pravac inspekcija... |
|
|
|
|
|
Imagio Ukupno postova: 159 Spol: Nebitno
|
Riječki taxi prijevoznik sije kontroverzu svaki put kad se pojavi. Prvo je najavljeni dolazak Cammea u Zagreb podigao bunu među domaćim taksistima, zatim su počele tučnjave među šoferima u Osijeku, a sad se Cammeo pojavio na sudu. Inspekcijom poslovnih knjiga otkrivene su neke sumnjive transakcije pa je taxi prijevoznik optužen za zlouporabu ovlasti u gospodarskom poslovanju i povredu obveze vođenja poslovnih knjiga. Optužena je i članica uprave Lila Minovski, a ukupan dug državi iznosi 568 tisuća kuna... => http://www.novilist.hr/Vijesti/Crna-kronika/cammeo-ostetio-drzavni-proracun-.aspx |
|
|
|
|
|
Osječanin Ukupno postova: 2492 Spol: Muško
|
Stella1989 je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Nije u redu brinuti samo za svoje dupe. I još reći: "Ako im se ne sviđa nek daju otkaz, ima puno nezaposlenih koji bi radili i za 1500 kn." To je jako sebično!
To je pogrešan stav. Pod tim se krije sljedeće: "Ima i jadnijih od vas. Ako vam se ne sviđa, dajte otkaz. Ima onih i koji bi radili i za 1000 kn i manje, niste vi dno dna. Ima dna i dublje."
Tako će poslodavci [čitaj: izrabljivači], kad vide da ima onih koji su prisiljeni raditi bilo kakav posao, smanjivati plaće i ispod 1500 kn pa ćete opet govoriti kako ima onih koji bi radili i za još manju plaću...
Tako je kako je jer su poslodavci vidjeli da mogu ljude tlačiti i izrabljivati pa guraju dokle ide.
I btw...za one koji kažu da se pljuje po nekome ako uspije...kako je Brka napisao...da je Kosta to pošteno zaradio - ok, ali on zarađuje na leđima onih koje tlači da rade po 14 h, i kojima daje crkavicu od plaće. Nije se on pošteno obogatio, naprotiv!
|
Upravo to! Potpisujem od riječi do riječi... |
|
|
|
|
|
propanal
|
Stella1989 je napisao/la: ›
I btw...za one koji kažu da se pljuje po nekome ako uspije...kako je Brka napisao...da je Kosta to pošteno zaradio - ok, ali on zarađuje na leđima onih koje tlači da rade po 14 h, i kojima daje crkavicu od plaće. Nije se on pošteno obogatio, naprotiv!
|
A jesi pametna..i šta ćeš ti sad napraviti po tom pitanju.. i svi ostali koji pljujete po Cammeu? Lako je govorit.. A kako ćeš ti tome doprinjet? Onda mi se javi pa ću reć bravo Stella.. |
|
|
|
|
|
maniche
Ukupno postova: 1173 Lokacija: Iza tebe Spol: Nebitno
|
to je to.
To je taj "hrvacki" mentalitet..
Ovo me podsjetilo na priču oko nk osijeka prije godinu-dvije kad dečki nisu dobili plače 5 mjeseci..
kada su digli glas, uprava se sjuri u svlačionicu s rečenicom: "kakve plače?! budite sretni da igrate prvu ligu!"
to je to.
Budi sretan što radiš i šuti...
prevedeno : budi sretan što nekom kretenu gradiš kuću i hraniš obitelj iako svoju ne možeš.
nije toliko tragično što nas izrabljuju, tragično je što se ljudi s tim slažu.
Mi trebamo privlačiti ulaganja sa sloganom: "dođite i od nas napravite roblje a mi ćemo vam još reći HVALA!"
neki komentaru tu su nevjerojatni, takvima želim da danas-sutra budu u poziciju da moraju crnčiti kod nekog nadobudnog privatnika za plaću od koje ne mogu živjeti ni 20 dana u mjesecu.
Onda ćemo vidjeti šta i kako će pričati.
u tim glavama nema socijalne osjetljivosti,osjećaja za svoja prava..nema ničeg..
al zato su prvi kad treba pričati koji slogan je poželjan a koji nije..e onda su pravi moderni demokratski ljudi.. |
|
|
|
|
|
DonQuijote
Ukupno postova: 4291 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
meni kao korisniku cijena i kvaliteta usluge odgovaraju, pa ću i dalje koristiti usluge cammea kad budem imao potrebe za time. svi oni koji smatraju da imaju premalu plaću ili da su na bilo koji način zakinuti slobodni su se žaliti poslodavcu, sindikatu, inspekciji, sudu... to se odnosi kako na cammeo, tako i na bilo koji drugi posao. |
|
|
|
|
|
Brka
Ukupno postova: 36 Spol: Muško
|
Spomenuo sam grupe na fejsu koje pozivaju ljude u Rijeci da spriječe pljačkanje putnika od strane taxi Camea.
E to će se dogoditi i kod nas 100 %.
Kad je radnik (vozač) podplaćen na svom poslu, on počne pribjegavati nekim "nedozvoljenim" stvarima da bi povećao svoj dohodak. Pa će tako jednog dana i početi varati vas drage i prezadovoljne putnike te vam naplaćivati neke izmišljene kilometre i trpati "višak" u svoj džep. I zanima me baš da li ćete i dalje biti prezadovoljni putnici kad vas opletu po džepu.
Nažalost, to je naša svakodnevica i stvarnost a to sve proizlazi iz one stare narodno-oslobodilačko-socijalističko-komunističke:
SNAĐI SE DRUŽE !!!! |
|
_________________ U2 JE ZAKON |
|
|
|
propanal
|
maniche je napisao/la: ›
to je to.
To je taj "hrvacki" mentalitet..
Ovo me podsjetilo na priču oko nk osijeka prije godinu-dvije kad dečki nisu dobili plače 5 mjeseci..
kada su digli glas, uprava se sjuri u svlačionicu s rečenicom: "kakve plače?! budite sretni da igrate prvu ligu!"
to je to.
Budi sretan što radiš i šuti...
prevedeno : budi sretan što nekom kretenu gradiš kuću i hraniš obitelj iako svoju ne možeš.
nije toliko tragično što nas izrabljuju, tragično je što se ljudi s tim slažu.
Mi trebamo privlačiti ulaganja sa sloganom: "dođite i od nas napravite roblje a mi ćemo vam još reći HVALA!"
neki komentaru tu su nevjerojatni, takvima želim da danas-sutra budu u poziciju da moraju crnčiti kod nekog nadobudnog privatnika za plaću od koje ne mogu živjeti ni 20 dana u mjesecu.
Onda ćemo vidjeti šta i kako će pričati.
u tim glavama nema socijalne osjetljivosti,osjećaja za svoja prava..nema ničeg..
al zato su prvi kad treba pričati koji slogan je poželjan a koji nije..e onda su pravi moderni demokratski ljudi..
|
Prvi koji su ovdje počeli pričati su ovi koji s e r u.. Ja sam samo rekla da sam ja sretna i zadovoljna uz jeftine cijene za vožnju, a to mi itekako paše. Ja jednostavno NE VJERUJEM kakvih ljudi ovdje ima bezobraznih i samo se bune.. Radi za sebe. Nek se bore za sebe oni koji imaju problem. Ja nemam potrebu boriti se za druge. Nek oni onda se bore za veće plaće, ja nemam veze s tim, a ni vi očito. Haha, jedino ako ste vi poznanici ili obitelj naših starih taksista koji zbog Cammea nemaju posla. A baš sam zato i rekla da mi se javite kad VI nešto učinite za to, onda ću vam rado čestitati. A dotada mi je ovo bezveze. |
|
|
|
|
|
|
|