Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Jug 2 dobiva podsjetnik na rat i hrabrost Jugovaca

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Stella1989

Ukupno postova: 2929
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 01.06.2010. 14:42 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

muvifrik je napisao/la: ›
ne pljuje se po braniteljima, nego po idejama kako bi se nečega trebal prisjećati. zar stvarno treba videoprojekcija obrane juga 2, ili bilo kojeg dijela grada? jel to ono: neprijatelj je svuda oko nas, i NNNI?
bolje da stave videoprojekciju kako se sigurno seksati ili kako razvijati ekološku svijest... povijest neka se uči u školi.

Rasprava je od spomenika prerasla u pljuvanje po braniteljima zbog pojedinaca koji su počeli pisati koješta... Rolling Eyes

Ukupno postova: 6728
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 01.06.2010. 14:52 
Naslov:  

"Ne dirati u svetinje", govorili su borci NOB-a, uljuljkani u svoje boracke penzije.

Ima mladih koji se toga ne sjecaju, zato i ne treba cuditi da takvi ne razumiju svu ironiju svojih trabunjanja.

Nekim ljudima trebaju mitovi, idoli, totemi, jer bi bez njih bili jedno veliko nistavilo. Platit ce koliko terba, samo da ih imaju.

Nego, vratimo se na spomenik. Predlazem da se instalira jedan automatski minobacac na ulazu u Tenju, koji ce svakih 12 sati kresnuti jednu 120mm granatu random po Osijeku. Pa da onda i ova djecica dozive sve divote rata kojim se ponosimo i kojeg nikada ne zelimo zaboraviti! Odlicno bi se uklopio u kontekst "patine" od Radijatora.

Zivio rat! Zivjele ratne posljedice!

Post Postano: 01.06.2010. 15:00 
Naslov:  

Leteci mungos je napisao/la: ›
"Ne dirati u svetinje", govorili su borci NOB-a, uljuljkani u svoje boracke penzije.

Ima mladih koji se toga ne sjecaju, zato i ne treba cuditi da takvi ne razumiju svu ironiju svojih trabunjanja.

A ti misliš da si pametan jer tu pljuješ po braniteljima...da, za takve su se i borili...da su znali da će tako biti i da će se po njima sr*ti, kontam da ne bi opet riskirali da izgube život...jer pojedine budale 20 godina poslije to neće znati cijeniti...

OT: Ne kažem da treba spomenik koji će podsjećati na rat i ratna razaranja, ali ne treba ni pljuvati po tim ljudima koji su živote dali za Hrvatsku!!

Ukupno postova: 1173
Upozorenja : 1
Post Postano: 01.06.2010. 15:02 
Naslov:  

Leteci mungos je napisao/la (Pogledaj post): › "Ne dirati u svetinje", govorili su borci NOB-a, uljuljkani u svoje boracke penzije.

znači današnjoj mladeži ništa ne smije biti sveto jer su tako govorili borci nob-a?
Rolling Eyes
Ne smijemo se s ponosom sjećati 91' i svojih očeva,rođaka,stričeva koji su dali život za ovu zemlju?

ima ljudi kojima je nešto sveto, vjerovao ti ili ne...tebi na primjer nije ništa i ja te iskreno zbog toga žalim.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
tyler_durden

Ukupno postova: 295
Spol: Muško Muško
Post Postano: 01.06.2010. 15:06 
Naslov:  

muvifrik je napisao/la (Pogledaj post): ›
a jesi našao s kim ćemo se usporedit, s najglupljom nacijom svijeta, koja misli da je najpametnija, ništa drugo nemaju nego se prisjećati svoje ratne prošlosti, i u 300 i nešto sitno godina postojanja, samo ratuju, ako ne protiv crvenih mundira, indijanaca i robova, onda protiv svih drugih.
jebeš zemlju kojoj je nacionalno jelo čizburger.

De ti meni reci po kojim(čijim) mjerilima je Amerika najgluplja nacija na svijetu? Daj mi neki link na tu studiju. Ili možda opet pričaš gluposti?
a ako si imalo gledao i neke filmove, dokumentarce, onda si mogao primjetiti da i tamo ima privilegiranih i "privilegiranih" branitelja.
jebla te amerika.

Ja sam živio tamo tri mjeseca (NY) pa na osnovu toga donosim neke zaključke, dok vidim ti svoje donosiš na osnovu filmova i serija. Što je poprilično blesavo.
btw, ameri su znali da će ih japanci napasti, ali im je trebao izgovor da se uključe u rat.

Ne znam što da ti kažem na ovo...manje gledaj filmove i serije.
Sačuvaj nas Bože intelektualnog siromaštva.

Stella1989

Post Postano: 01.06.2010. 15:06 
Naslov:  

maniche je napisao/la (Pogledaj post): ›
znači današnjoj mladeži ništaa ne smije biti sveto jer su tako govorili borci nob-a?
Rolling Eyes
Ne smijemo se s ponosom sjećati 91' i svojih očeva,rođaka,stričeva koji su dali život za ovu zemlju?

Očito da ne...jer se njih nažalost strpava u najlošiji koš...a oni su gradili temelje naše zemlje Hrvatske! Rolling Eyes
maniche je napisao/la (Pogledaj post): ›
ima ljudi kojima je nešto sveto, vjerovao ti ili ne...tebi na primjer nije ništa i ja te iskreno zbog toga žalim.

Pridružujem se...

Post Postano: 01.06.2010. 15:10 
Naslov:  

Svete su mi jedino pravednost, jednakost i istina.

Nema nista pravedno u tome da u jednoj drzavi jedni invalidi imaju 10 000 kuna, a drugi jedva prezivljavaju u socijali.

Nema nista pravedno u tome da se jednoj skupini ljudi poklanjaju nekretnine, pogotovo ako se radi o skupini s primanjima od 10 000 kuna mjesecno.

Nema nista pravedno u tome da netko s tri dana radnog staza ima penziju od 10 000 kuna, dok oni koji su 35 godina crncili imaju za koru kruha i vrecicu za skupljanje boca po kanatam.

Zahvaljujem, ali ne treba mi zaljenje nekoga tko ne dijeli moje svetosti.

Post Postano: 01.06.2010. 15:15 
Naslov:  

Leteci mungos je napisao/la: ›
Nema nista pravedno u tome da u jednoj drzavi jedni invalidi imaju 10 000 kuna, a drugi jedva prezivljavaju u socijali.

Ma daj, koji to (pravi) branitelj ima 10 000 kn mirovinu?! Jedino ako je imao debelu vezu pa si je uspio srediti...zar ti ne gledaš vijesti pa ne čuješ kako braniteljima uzmu ovo od mirovine, pa ono..? Dok je onaj Račan bio na vlasti, braniteljske mirovine je prepolovio...da su ljudi jedva krpali kraj s krajem prije koju godinu...

I de molim te o kojoj jednakosti trabunjaš? Zar bi trebali biti isti oni koji su proživjeli traume u ratu, ostali bez dijelova tijela od onih koji su se za vrijeme rata pokupili iz RH ili radili kao trgovci cijeli svoj život ili uopće nisu bili u ratu, znali što je rat?

Ajde da vidim tvoje argumente...

Post Postano: 01.06.2010. 15:25 
Naslov:  

Gle, Stella, molio bih te da procitas s razumijevanjem sto pisem. Ne mislim ulaziti u bilo kakvu raspravu s tobom, jer to nema smisla, ali bih te zamolio da sve poruke citas od pocetka do kraja. Takodjer bih te zamolio da provjeris razliku izmedju pojma branitelj i pojma (ratni) invalid.

Branitelji [vecina] mozda nema 10K mirovine, ali imaju tri puta vise od prosjeka. Ovih 10K ima vojni invalid koji je izjavio da se ne osjeca privilegirano, vec su mu susjedi zavidni.

Da, svi bi trebali imati jednaka mirovinska prava. Branitelji bi trebali imati i pocasna vojna prava u obliku priznanja. Vojni invalidi bi terbali imati jednaka zdravstvena prava kao i svi ostali invalidi, ovisno o stupnju invaliditeta.

Naravno... i gradjani Hrvatske bi terbali biti sposobni kriticki promisljati svijet i situaciju oko sebe.

Ukupno postova: 3470
Upozorenja : 1
Post Postano: 01.06.2010. 15:28 
Naslov:  

mislim da smo napravili dovoljno spomenika ... i tako ce ih netko za 20- 30 godina minirati ... i onda raditi svoje spomenike.

Imagio
Ukupno postova: 159
Post Postano: 01.06.2010. 15:42 
Naslov:  

Branitelji sa bilo kakim mirovinama se ne osjenčaju privilegiranima jer oni smatraju da su ih zaslužili. Ja se slažem sa njima. Druga je stvar to što neki poput mene i Vas dosta radimo za 2300 kuna sa prijevozom i još ne dobijemo plaću 3+ mjeseca.

Ja bih opalio lopticu prema onima koji su dijelili možda i previsoke mirovine po stranačkoj pripadnosti, po lažnim braniteljima koji su nas branili po njemačkoj i mađarskoj, ne uopće ne aludiram na predsjednika HSS-a (koji do duše nema invalidsku braniteljsku mirovinu), i po braniteljima koji su u invalidskoj mirovini a rade na crno sve u 16, od građevine do ne znam ni ja čega i doslovce kradu državu dva puta, prvo što se foliraju da su invalidi, drugo što oduzimaju meni i tebi posao.

Nisu svi branitelji muljatori, ali oni što jesu, zajedno sa lošom vlasti, bacaju sjenu na sve ostale. I nemam ništa protiv da su branitelji uložili u Zoo hotel, barem će se zaposliti ljudi.

Brick Top

Ukupno postova: 708
Post Postano: 01.06.2010. 16:10 
Naslov:  

Leteci mungos je napisao/la (Pogledaj post): › Nego, vratimo se na spomenik.

Ne, nego vratimo se na onu tvoju izjavu da Hrvati nemaju svoju povijest prije polovice 19. stoljeća. S tom rečenicom si se u potpunosti diskvalificirao raspravljati o temi branitelja i Domovinskog rata jer je kristalno jasno kakav stav i razmišljanje imaš i o Hrvatskoj i o Hrvatima. Samo još treba dočekati tvog kompanjona felta da ti se pridruži na ovoj temi pa zajedno u tandemu možete sipati otrov po svemu što počinje sa "hrv".
Fuj, gade mi se takve spodobe kao što ste vas dvojica (plus još par satelita koji se lože na vaše "mudrosti").

W.M. Felt
Ukupno postova: 2158
Post Postano: 01.06.2010. 16:15 
Naslov:  

Evo, kad se traži.

Projekt bi bio odličan, i ne bih mu mogao ništa prigovoriti, kada ga se ne bi financiralo iz proračuna. Dakle, novcima poreznih obveznika.

Imam prijedlog - neka se gradi što god Hdssb-ovci hoe, ali iz donacija. Ili sredstava te divne stranke. Pa kad se baš žele dodvoravati braniteljskoj populaciji, i natjecati se sa Hdz-om, Hsp-om, i sličnima u tome tko je veći branitelj, zašto to ne bi napravili od svoje love.

Još bolje - neka branitelji sami daju novce za spomenik na Jugu 2. Svatko koliko mu ostane, i koliko hoće, kad plati kredit za Mercedes i svakodnevno po nekoliko cuga u kafićima. Ako se ne skupi dovoljno novaca, onda projekt valja ostaviti za budućnost, kada će proračun Osijeka biti dovoljno velik, da se jednostavno neće znati na što ga potrošiti, pa će novaca biti i za spomenike. Na nekakvoj listi prioriteta normalnom bi čovjeku spomenik trebao biti negdje u razredu sa maćuhicama na promenadi, ili projektu slanja prvog Osječanina u svemir.

muvifrik

Ukupno postova: 878
Post Postano: 01.06.2010. 16:19 
Naslov:  

tyler_durden je napisao/la: ›
a jesi našao s kim ćemo se usporedit, s najglupljom nacijom svijeta, koja misli da je najpametnija, ništa drugo nemaju nego se prisjećati svoje ratne prošlosti, i u 300 i nešto sitno godina postojanja, samo ratuju, ako ne protiv crvenih mundira, indijanaca i robova, onda protiv svih drugih.
jebeš zemlju kojoj je nacionalno jelo čizburger.

De ti meni reci po kojim(čijim) mjerilima je Amerika najgluplja nacija na svijetu? Daj mi neki link na tu studiju. Ili možda opet pričaš gluposti?
a ako si imalo gledao i neke filmove, dokumentarce, onda si mogao primjetiti da i tamo ima privilegiranih i "privilegiranih" branitelja.
jebla te amerika.

Ja sam živio tamo tri mjeseca (NY) pa na osnovu toga donosim neke zaključke, dok vidim ti svoje donosiš na osnovu filmova i serija. Što je poprilično blesavo.
btw, ameri su znali da će ih japanci napasti, ali im je trebao izgovor da se uključe u rat.

Ne znam što da ti kažem na ovo...manje gledaj filmove i serije.
Sačuvaj nas Bože intelektualnog siromaštva.

donosim zaključke na osnovu dokumentaraca i poslovne suradnje sa njima, i na iskustvima drugih ljudi. ne treba mi nikakv link da potkrijepim tvrdnju. dovoljno je samo gledati vijesti. ako hoćeš linkove, guglaj.

a ti donosiš zaključke na osnovu 3 mjeseca provedena tamo?

you are sooo cool.

Brick Top

Ukupno postova: 708
Post Postano: 01.06.2010. 16:28 
Naslov:  

Da se razumijemo, ni ja osobno ne mislim da je ovaj projekt, ova ideja, pametna i dobra u ova vremena recesije, kada sve komunalije poskupljuju, a plaće se smanjuju ili ih uopće nema. Naravno da u ovom trenutku ovaj projekt izgleda kao rasipanje novaca i stvaranje nove glasačke baze među braniteljskom populacijom Juga 2 (i šire) i slažem se da je trebalo čekati neka sretnija vremena za ovako što.
Ali, ne mogu dopustiti da se zbog ovoga džonom krene na ratne invalide, stradale civile i općenito Domovinski rat. Ne mogu dopustiti, a da bar ne odreagiram s epitetom "spodobe" onima koji su ga zaslužili, da se ovakve teme koriste za liječenje nekih osobnih frustracija koje imaju pojedinci na ovom forumu.

Skoči u forum: