Autor |
Poruka |
digitalevil
Ukupno postova: 125 Spol: Nebitno
|
prije svega jel ima ko da se konta u to?
imam par pitanja.. |
|
|
|
|
|
nake_rado
Ukupno postova: 5684 Lokacija: mala soba 3 sa 3 Spol: Muško
|
Ovdje se svi u sve kontaju, tako da samo pucaj |
|
|
|
digitalevil
|
da da jasno mi je to
Dao sam malo veće pare za te ploče tj. cijeli sistem,a nešto mi šteka,tako da trebam nekog tko je mal stručniji |
|
|
|
|
|
digitalevil
|
Sistem se sastoji od:
4 ploče 120 W
pretvarač 2 kW
regler 30 ampera
2 akumulatora (svaki 230 A)
Sistem koristim za dva hladnjaka,hidropak,televizor i za rasvjetu.
Za sunčanijih dana sistem radi ok,svi uređaji rade savršeno za vrijeme dana no tokom noći oni se ugase.
Kada je oblačno struje uopće nemam.
e sad,šta je? |
|
|
|
|
|
Monstrum
Ukupno postova: 6541 Lokacija: a gdje se VI to točno nalazite Spol: Muško
|
možda imaš mal akumulacijski sustav pa ne može za sunčanih dana uskladištit dovoljno energije, probaj nadoštiklat još akumulatora ak moš.
nekakom logikom ako radi ok za sunca, znači troši ono što transformira, tu nema greške, dok grije sve radi, ne uskladišti dovoljno energije, ode sunce u kurac, ti gledaš u zid |
|
|
|
|
|
tamna strana
Ukupno postova: 3515 Lokacija: Čepin Spol: Muško
|
možda prvo trebaš nafilovati akumulatore..pa tek onda poceti sa normalnom upotrebom...ili ti možda relen ne ukljucuje akumulatore kad nestane napajanje sa ploca |
|
_________________ najbolje je biti glup, gluh, nijem i lijep
U duši sam dijete koje ne zna da mrzi...
U životu sam putnik koji uvijek pronađe pogrešan put...
A u stvarnosti sam budala koja uzalud VOLI..... |
|
|
|
digitalevil
|
@monsturm-totalno se slažem sa tom logikom
slažem se i sa tamnom stranom,no kontam si, ne bi li se te ploče odnosno akumulatori trebale puniti i kada nije sunčano,dakle ne direktno od svjetlosti nego od zračenja sunca? |
|
|
|
|
|
PEGY
Ukupno postova: 2664 Lokacija: Seychelles Spol: Nebitno
|
Akumulatori su za PS igračinu jedino dovoljni, za nešto više trebaš više kapaciteta.
Načula sam da se u S.Brodu otvara firma (podružnica austrijske tvrtke) koja će se baviti proizvodnjom sol.ćelija i sistema. Znam i jednog dečka koji je tamo studirao (na strojarstvu) i navodno je čak njih 30 već "bezecirano" za ing. posao. Preporučam ti da se javiš na faks u Brodu i raspitaš što ti u stvari treba. |
|
|
|
|
|
digitalevil
|
PEGY je napisao/la: ›
Akumulatori su za PS igračinu jedino dovoljni, za nešto više trebaš više kapaciteta.
Načula sam da se u S.Brodu otvara firma (podružnica austrijske tvrtke) koja će se baviti proizvodnjom sol.ćelija i sistema. Znam i jednog dečka koji je tamo studirao (na strojarstvu) i navodno je čak njih 30 već "bezecirano" za ing. posao. Preporučam ti da se javiš na faks u Brodu i raspitaš što ti u stvari treba.
|
ma hajde.najveća ironija u svemu tome je što ja studiram u sb i nažalost prvi put čujem ovu informaciju |
|
|
|
|
|
PEGY
Ukupno postova: 2664 Lokacija: Seychelles Spol: Nebitno
|
svašta, onda možda njihovi starci malo pretjeruju, a opet kako studiraš tamo (valjda strojarstvo) a ne kužiš se u spremanje energije!? |
|
|
|
|
|
digitalevil
|
u spremanje energije kužim se kolko trebam,al ovdje se ipak radi o struji s kojom sam totalno na vi. |
|
|
|
|
|
|
|