Na Graničnome prijelazu Batina spriječen je pokušaj krijumčarenja 1.580 kutija cigareta. Ujedno je to najveća zapljena cigareta na podrčju osječke carinarnice ove godine – rečeno je na konferenciji za novinare. Dvojica Slovaka cigarete sa zaštitnim markicama Republike Srbije sakrili su u prepravljenom stražnjem dijelu i prepravljenom rezervoaru automobila VW Passat Variant slovačkih registracijskih oznaka. Cigarete su kupljene na tržnici u Somboru, a tržišna vrijednost im je procijenjena na 8 i pol tisuća kuna. Zbog izbjegavanja carinskoga nadzora protiv dvojice Slovaka podignuta je kaznena prijava pri Općinskom državnom odvjetništvu u Belom Manastiru
Koncem srpnja 31.387 nezaposlenih osoba
Broj nezaposlenih na kraju srpnja u osječkoj Područnoj službi HZZ-a popeo se na 31.387 osoba. Blago je to povećanje u odnosu na lipanj, 0, 6 posto, dok se veći priljev očekuje krajem rujna i u listopadu. Usprkos crnim prognozama za jesenske mjesece, tračak optimizma ulijeva činjenica da tržište rada u našoj županiji ipak nije zamrlo. Naime, raspisano je 60 natječaja putem kojih će posao pronaći stotinjak osoba. Pročelnik osječke službe Anto Barukčić s optimizmom očekuje i rebalans državnog proračuna, nakon kojega će dobiti nova sredstva za mjere aktivne politike, te riješiti 41 predmet koji je na čekanju.
Ugovor za izgranju spojne ceste Višnjevac – Osijek
U gradskoj je upravi potpisan Ugovor za izvođenje radova izgradnje spojne ceste Višnjevac- Osijek te Ugovor o stručnom nadzoru nad izgradnjom spomenute prometnice. Spojna cesta bit će dugačka 135m i široka 6m a uključuje prometnu površinu, pješačku i biciklističku stazu, javnu rasvjetu i oborinsku odvodnju. Rok za izvedbu ovih radova, koje će obavljati tvrtka Gradnja je sto dana a vrijednosti radova je oko 660 tisuća kuna. Višnjevac će ovim, kako je istaknuto priogodom potpisivanja ugovora dobiti još jedan cestovni, pješački i biciklistički koridor koji će omogućiti bolju povezanost s gradom.
- 31.387 nezaposlenih osoba na evidnenciji HZZ-a Područna služba Osijek
- potpisan ugovor za izvođenje radova izgradnje spojne ceste Višnjevac – Osijek
- vrijeme sutra: sunčano i vrlo toplo
_________________ http://essekeri.hr/svi-essekeri
Veži konja gdje ti gazda kaže, osobito ako ti je konj gazda.
Živim kao pas, a zamjeraju mi kad lajem.
Djecu učimo da budu iskrena, vrijedna i poštena. Sjeća li se tko zašto?
Monstrum je napisao/la:
pioniri koji puše pionirski ugled ruše
e kolega u tome je i problem nesmiješ saditi duhan ako nisi pod ugovorom jer ako te otkriju slijede velike kazne
Sam zaključi što ti je alternativa ...