Autor |
Poruka |
Angelium
Ukupno postova: 874 Spol: Nebitno
|
Dnevnik NOVE TV 30.09.2010. -
SDP - 31.3 % ˇ
HDZ - 26 % -
HNS - 7,5 % ^
HSP - 5,3 % ^
HSU - 5,3 % ˇ
HSS - 5,2% ˇ
OSTALI - 9 % (pod ostalima su HSLS, SDSS, Laburisti i HDSSB) |
|
|
|
|
|
centurion Ukupno postova: 938 Lokacija: Grad na Dravi Spol: Muško
|
sviđa mi se sto je hsp narastao i nadam se da ce dobit zastupnika iz ove izborne jedinice.
Isto mi se sviđa sto hss pada i zelim im da postanu kao hsls (i hsu ce ubrzo tim putem) |
|
_________________ Korak ispred ostalih! |
|
|
|
mali_ivica
Ukupno postova: 2703 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
Angelium je napisao/la ( Pogledaj post): ›
SDP - 31.3 % ˇ
HDZ - 26 % -
HNS - 7,5 % ^
HSP - 5,3 % ^
HSU - 5,3 % ˇ
HSS - 5,2% ˇ
OSTALI - 9 % (pod ostalima su HSLS, SDSS, Laburisti i HDSSB)
|
Sama anketa ko anketa, neovisno o čemu govori bilo politika ili nešto drugo je:
GLUPA I NELOGIČNA pošto zbroj postotaka daje: 89,6%, doduše i to je bolje,
nego one prijašnje Iračke koje su davale pobjedu sa 120% glasova |
|
|
|
|
|
gnjuss
Ukupno postova: 8 Lokacija: jug 2 Spol: Muško
|
drago mi je vidjeti HDSSB na dnu dna,gdje smo ga i našli. Želim im jedan lijepi RASPAD SISTEMA na slijdećim izborima.
Ali iskreno,znam da HDZ ne može dobiti slijedeće izbore,jer su ih ljudi siti za sva vremena,i koja je onda naša alternativa? SDP? Ma daj...
Mislim da Rvackoj treba netko sasvim treći,npr.Budiša,kad bi se htio vratiti... |
|
|
|
|
|
astec Ukupno postova: 210 Spol: Nebitno
|
mali_ivica je napisao/la ( Pogledaj post): ›
SDP - 31.3 % ˇ
HDZ - 26 % -
HNS - 7,5 % ^
HSP - 5,3 % ^
HSU - 5,3 % ˇ
HSS - 5,2% ˇ
|
nego one prijašnje Iračke koje su davale pobjedu sa 120% glasova
|
A jesi kad mislio da je razlika onih koji su rekli : NE ZNAM !? |
|
|
|
|
|
mali_ivica
|
astec je napisao/la ( Pogledaj post): ›
mali_ivica je napisao/la ( Pogledaj post): ›
SDP - 31.3 % ˇ
HDZ - 26 % -
HNS - 7,5 % ^
HSP - 5,3 % ^
HSU - 5,3 % ˇ
HSS - 5,2% ˇ
|
nego one prijašnje Iračke koje su davale pobjedu sa 120% glasova
|
A jesi kad mislio da je razlika onih koji su rekli : NE ZNAM !?
|
Jesam, i kao takav sam i očekivao da će pisati (nisu se izjasnili 10,4%) ali ne piše pa nemožemo ni reči da je tih 10,4% zapravo onih koji se nisu izjasnili. |
Zadnja promjena: mali_ivica; 05.10.2010. 9:07; ukupno mijenjano 2 put/a. |
|
|
|
|
astec Ukupno postova: 210 Spol: Nebitno
|
hm po mom je tih koji se nisu izjasnili 10,4% a ne 9% ali dobro. Matematika je ipak preteška |
|
_________________ Nemojte tako - pa Strijelac je neutralan |
|
|
|
Sharon
Ukupno postova: 1469 Lokacija: Osijek Spol: Žensko
|
Ovih 9% su oni koji su se izjasnili, ali zbroj tih opcija je ukupno toliki.
Doista "fali" oko 10%, to su vjerojatno oni koji se ne izjašnjavaju. No, bilo bi korektno navesti i taj %, mada mi se čini mali obzirom na još dosta vremena do izbora. |
|
|
|
|
|
mali_ivica
|
astec je napisao/la ( Pogledaj post): ›
hm po mom je tih koji se nisu izjasnili 10,4% a ne 9% ali dobro. Matematika je ipak preteška
|
Nabrzinu sam tipkao pa nisam razmišljao, doduše od silne nervoze sam dobro još i izračunao da ima samo 89,6% glasova koji se daju u anketi.
Evo ispravio sam se, još jednom moje isprike radi se o 10,4%glasova, podjeli to na dvije nove stranke i svaka ima 5% za ulazak u sabor.
Je teška je matematika, ali ne toliko da ju prosječan čovjek uz malo truda nebi razumio. |
|
|
|
|
|
Sharon
Ukupno postova: 1469 Lokacija: Osijek Spol: Žensko
|
Ako je ovo simulacija omjera snaga koji bi bio u biračkoj kutiji na dan anketiranja - onda bi ti postotci bili veći, jer se tad ne uzimaju neopredjeljeni i oni koji ne izlaze na izbore u izračun. Logično, jer nisu "glasovali". O rezultatu odlučuju samo realni glasovi. Budući da se u tom slučaju smanjuje i glavnica od koje se računaju postotci - i sami postotci bi bili nešto veći za svaku opciju.
Međutim, ovdje je riječ samo o procjeni trendova u kojoj važnu ulogu igra i ovih 10% za koje ne znamo što su. Greška je što to nije navedeno, ovako samo možemo nagađati. Jesu li to oni koji se ne izjašnjavaju; jesu li to oni koji su se izjasnili da ne izlaze na izbore - ili što? Političarima su oni važni, jer tu je prostor za osvajanje još glasova koji mogu odlučiti izbore. Mada... Meni se ovih 10% neopredjeljenih čini jako malo. Izbori su još daleko, kampanje ni blizu, to bi morao biti veći broj. Ne razmišljaju ljudi svaki dan samo o politici, mnoge se to ne tiče do samih izbora. Nisam nigdje našla na što se odnosi ovih 10,4% koji fale, vjerojatno NOVA TV to nije ni objavila. Nemam vremena listati, pa ako netko nađe... |
|
|
|
|
|
centurion Ukupno postova: 938 Lokacija: Grad na Dravi Spol: Muško
|
Jučer nova anketa na novoj tv :
http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/hdz-osvaja-vise-sam-nego-u-koaliciji-sdp-sam-ima-69-mandata.html
postotak:
broj zastupnika:
zastupnici po izornim jedinicama:
Nadam se da ovaj put Milanović neće sjebati ovo vodstvo te da ce Vrdoljak uci u vladu preko HNs-a i rješit neke stvari u Osijeku sto HDz odugovlaci ( kolodvor, juzna obilaznica, koridor 5c, decentralizacija..)
Dobar je i broj zastuponika HSP iako mislimda ce i Ruža Tomašić ući a HSP iako se sad čini da je na 4 zastupnika moze lagano pasti i ostat bez ijednog jer su sva 4 zastupnika u razlicitima izbornim jedinicama.
Misliosam da ce HSls dobit bar 2-3 al ne vole ljud itakve likove koji bi se jebali i nebi pa bi pa nebi..
HSS isto ima 4 zastupnika sto isto znaci da lagano mogu pasti ispod praga u sve 4 izborne jedinice i ostat bez ičega.
HDSSB je negdje između 3 i 5 a ja ocekujem 5 jer su i sada nakon ove recesijske godine i teških poteza u Osijeku ipak dobili po anketi 1 zastupnika više nego kad su kao bili na vrhuncu .
AKo naprave sve sto su planirali u Osijeku iduce godine do izbora imaju 5 zastupnika.
I dalje mi je enigma pobjeda HDZ u vinkovačko-brodskoj izbornoj jedinici. Oni valjda cjene kad ih se zaobilazi i ne vole da im se nešto gradi. Mozda su crnogorci preselili tamo |
|
_________________ Korak ispred ostalih! |
|
|
|
mariox
Ukupno postova: 685 Spol: Muško
|
Opet nemam za koga glasati, pa ovo su te iste političke strukture koje su nas i dovele na rub ekonomske ali i moralne propasti...mislim da je vrijeme za neku pravu desnu opciju, ovi neoliberali pod krinkom socijaldemokracije ili konzervatizma su se dokazali, ali u negativnom smislu...ne piše nam se dobro |
|
|
|
|
|
|
|