Čisti primjer transparentnog poslovanja Vlade i državne tvrtke kakva je HEP.
Žao mi je mladića, koji je zbog nemilog događaja ostao invalid, bez prilike kakvu imaju njegovi vršnjaci. A imaju li je?
Zbog medijski popraćenog tragičnog događaja na Kornatima, zaslužio je i Frane da ga posjeti nitko drugi nego premijerka. Naravno da će provjeriti što je s odštetom, čak će to ubrzati, iako mi nije jasno kako izvršna vlast može utjecati na sudsku? A pogotovo mi nije jasno kako ga ona može zaposliti u HEP-u? Jel to neki novi natječaj za kojeg mi ne znamo? Još je i Leo Begović, čovjek od njenog povjerenja, čovjek koji je uveo red u HEP za petnaest dana i od te tvrtke gubitaša stvorio uglednu firmu, obećao doškolovavanje (plaćeno naravno) za posao. Meni je zaista žao Frane, nikom ne bih želio ovakvu sudbinu, treba mu pomoći. Ali ovako, na stari, komunistički način, "preko veze" i još očekivati da će javnost reagirati pozitivno i naravno prepoznati nju i HDZ kao suosjećajne za nevolju koji pogađa pojedinca. Ma dajte molim vas, raspišite natječaj, ima ih još koji su u sličnoj situaciji, ali ih očito ne snimaju kamere, pa nisu zaslužili posao u državnoj firmi. |