Autor |
Poruka |
maniche
Ukupno postova: 1173 Lokacija: Iza tebe Spol: Nebitno
|
123456 je napisao/la ( Pogledaj post): ›
zna li netko točan podatak koliki postotak prometnih nezgoda i nesreća izazovu žene?
|
muškarci rade 2/3 prometnih nezgoda, ali su za volanom dnevno skoro 3 puta više od žena.
muškarci rade oko 80% teških prometnih nezgoda dok žene 20%.
s druge strane, žene debelo prednjače u prometnim nezgodama koje možemo svrstati pod "vjerovali ili ne", poput sljetanja u more jer si umjesto u prvu otišao u rikverc i sl.
Bilo na tv nedavno. |
|
|
|
|
|
Boost Ukupno postova: 765 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
Baš me zanima kakvi bi postoci bili ako bi žene radile jednak broj kilometara kao i muškarci tj. 3x veću kilometražu...
Nažalost nigdje se ne spominje podatak koji je jako teško konkretizirati, a radi se o indirektnoj krivnji ženskih vozača za potencijalno opasne situacija koje vozač mora izbjeći, pri tome riskirajući nesreću.
Primjerice...vozim se Ulicom Republike paralelno s vozilom kojim upravlja žena koja se vozi desnom trakom.
U jednom trenutku želi skrenuti desno na slobodan parking dajući desni žmigavac, a pri tome iznenada skreće u lijevo na mene kako bi uhvatila bolji kut za uparkiravanje.
Sudar izbjegavam skretanjem u lijevo preko dvostruke pune linije na traku suprotnog smjera u kojoj, na sreću, nije bilo vozila.
Dakle tko bi bio kriv da sam se sudario s vozilom iz suprotnog smjera?
U policijskim statistikama ja bih vrlo vjerojatno bio krivac za izazivanje prometne nesreće zbog vožnje neprilagođene uvjetima na cesti iako sam vozio brzinom od oko 50km/h.....
Ovaj primjer iz vlastitog iskustva sam napisao da bih malo pojasnio što mislim pod pojmom "indirektna krivnja". |
|
|
|
|
|
tamna strana
Ukupno postova: 3515 Lokacija: Čepin Spol: Muško
|
kad muškarci budu skužili koliko su zapravo bahati...nadrkani...živcani i bahati za volanom...
e onda neka komentiraju žemske za volanom.... |
|
_________________ najbolje je biti glup, gluh, nijem i lijep
U duši sam dijete koje ne zna da mrzi...
U životu sam putnik koji uvijek pronađe pogrešan put...
A u stvarnosti sam budala koja uzalud VOLI..... |
|
|
|
123456
Ukupno postova: 1794 Lokacija: Prostor-vrijeme je relativno Spol: Muško
|
tamna strana je napisao/la: ›
kad muškarci budu skužili koliko su zapravo bahati...nadrkani...živcani i bahati za volanom...
e onda neka komentiraju žemske za volanom....
|
ovo je snaga argumenata i konkretizirane činjenice potkrijepljene napisanim primjerima, jel? |
|
_________________ Znam da ništa ne znam! |
|
|
|
maniche
Ukupno postova: 1173 Lokacija: Iza tebe Spol: Nebitno
|
Boost je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Baš me zanima kakvi bi postoci bili ako bi žene radile jednak broj kilometara kao i muškarci tj. 3x veću kilometražu...
Nažalost nigdje se ne spominje podatak koji je jako teško konkretizirati, a radi se o indirektnoj krivnji ženskih vozača za potencijalno opasne situacija koje vozač mora izbjeći, pri tome riskirajući nesreću.
Primjerice...vozim se Ulicom Republike paralelno s vozilom kojim upravlja žena koja se vozi desnom trakom.
U jednom trenutku želi skrenuti desno na slobodan parking dajući desni žmigavac, a pri tome iznenada skreće u lijevo na mene kako bi uhvatila bolji kut za uparkiravanje.
Sudar izbjegavam skretanjem u lijevo preko dvostruke pune linije na traku suprotnog smjera u kojoj, na sreću, nije bilo vozila.
Dakle tko bi bio kriv da sam se sudario s vozilom iz suprotnog smjera?
U policijskim statistikama ja bih vrlo vjerojatno bio krivac za izazivanje prometne nesreće zbog vožnje neprilagođene uvjetima na cesti iako sam vozio brzinom od oko 50km/h.....
Ovaj primjer iz vlastitog iskustva sam napisao da bih malo pojasnio što mislim pod pojmom "indirektna krivnja".
|
Ukoliko postoje svjedoci koji će potkrijepiti tvoju tvrdnju, bila bi kriva žena. |
|
|
|
|
|
audiworld
Ukupno postova: 2078 Spol: Nebitno
|
žene su jednostavno opreznije što veliki macho balkanci koji sa svojim reno klijom ili opel astrom sa 5.5 ks ne mogu pojmiti...i oni baš u tom trenutku žure i jure.... ima mulavih žena, ali ima još mulavijih muškaraca.... ceste nisu Hungaroring.. ako vidiš nekog m/ž da ne zna voziti lijepo žmigavac i obiđi.. btw. žene se(dokazano) u prosjeku teže orjentiraju u prostoru od muškaraca..ja isto popizdim kad žena bočno uparkirava 20minuta.... velikim muškarcima bih preporučio da damu pitaju treba li joj pomoć, a ne joj j***t mamu |
|
_________________ .... alergičan na seljačine, primitivce, podobne i ine..... volim i ocvale studente.. alergičan na marijuanu... tu travu treba tretirat pesticidima |
|
|
|
Boost Ukupno postova: 765 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
tamna strana je napisao/la: ›
e onda neka komentiraju žemske za volanom....
|
Evo nešto što si sam napisao... uskačeš si u usta?
http://www.osijek031.com/viewtopic.php?t=6238
"....ocito da u komisiji fali neki covjek kao što sam ja.....onda bi prolaznost bila puno manja.....osim što bi se statistika prolaznosti vodila na sasvim drukciji nacin......plavuše x % crnke x %....
...realno gledajuci nismo svi sposobni biti vozaci....al ocito da onaj tko ima novaca je sposoban za sve......" |
|
|
|
|
|
1step2far
Ukupno postova: 3262 Spol: Žensko
|
Vozim auto već 10 g i isključivo ja vozim, pa mislim da sam skupila i km i iskustva iza sebe. Da se ljudi ne žure i nisu ljuti sami na sebe bi bili skoncentriraniji na promet. I sama sam brzopleta i ne volim kad se mili po cesti bez potrebe, ali nijedan vozač nije isti. Da smo svi oprezniji koliko znamo srati bi bili bolji vozači. |
|
_________________ Gola sisa je dobra sisa. |
|
|
|
josephine01
Ukupno postova: 2125 Lokacija: ispred ogledala Spol: Žensko
|
|
|
_________________ Za mene je svinja kralj životinja dok ne probam lava. |
|
|
|
123456
|
da, ali još jednom, govori li tko u tim statistikama o već spominjanoj "indirektnoj" odgovornosti za nezgode? i je li igdje zabilježen broj potencijalnih nesreća koje dnevno izbjegnem zahvaljujući prisebnosti i opreznoj vožnji? nije? reći ću ti da brojim te slučajeve zadnjih 10-ak dana u kojima pređem po 50-ak km dnevno po gradu i da ih bude oko 5-6... od toga je u najmanje 4 situacije žena za volanom... ovo nisu naklapanja nego iza ovih riječi stojim s punom odgovornošću. |
|
|
|
|
josephine01
|
da, ali još jednom, govori li tko u tim statistikama o već spominjanoj "indirektnoj" odgovornosti za nezgode? i je li igdje zabilježen broj potencijalnih nesreća koje dnevno izbjegnem zahvaljujući prisebnosti i opreznoj vožnji? nije? reći ću ti da brojim te slučajeve zadnjih 10-ak dana u kojima pređem po 50-ak km dnevno po gradu i da ih bude oko 5-6... od toga je u najmanje 4 situacije žena za volanom... ovo nisu naklapanja nego iza ovih riječi stojim s punom odgovornošću.
|
Nisam rekla ništa, samo stavila link na tekst koji sam pronašla.
A što se tiče bilježenja potencijalnih nesreća.. Mislim da je o tome bespredmetno govoriti. To je kao da se pitaš je li negdje zabilježeno koliko se ljudi moglo zaraziti ADIS-om, ako već postoje brojke o zaraženim ljudima. Nema smisla.. |
|
|
|
|
123456
|
josephine01 je napisao/la: ›
da, ali još jednom, govori li tko u tim statistikama o već spominjanoj "indirektnoj" odgovornosti za nezgode? i je li igdje zabilježen broj potencijalnih nesreća koje dnevno izbjegnem zahvaljujući prisebnosti i opreznoj vožnji? nije? reći ću ti da brojim te slučajeve zadnjih 10-ak dana u kojima pređem po 50-ak km dnevno po gradu i da ih bude oko 5-6... od toga je u najmanje 4 situacije žena za volanom... ovo nisu naklapanja nego iza ovih riječi stojim s punom odgovornošću.
|
Nisam rekla ništa, samo stavila link na tekst koji sam pronašla.
A što se tiče bilježenja potencijalnih nesreća.. Mislim da je o tome bespredmetno govoriti. To je kao da se pitaš je li negdje zabilježeno koliko se ljudi moglo zaraziti ADIS-om, ako već postoje brojke o zaraženim ljudima. Nema smisla..
|
nije bezpredmetno govoriti ako si svaki dan u takvoj situaciji, pa ti je teško vjerovati kako je od svih tih izbjegavanja samo jedna završila time što mi je gđica razlupala auto uzduž i poprijeko... samo pukom srećom se još nije dogodilo nešto fatalno s obzirom na akrobacije kojima izbjegavam pogrebnika zbog ženskih vozača...
eh da, živio ADIS |
|
|
|
|
audiworld
Ukupno postova: 2078 Spol: Nebitno
|
e jebiga sad.... kolko si puta skoro dobio batina zbog cure neke:-D jesi i to bilježio:-D |
|
_________________ .... alergičan na seljačine, primitivce, podobne i ine..... volim i ocvale studente.. alergičan na marijuanu... tu travu treba tretirat pesticidima |
|
|
|
josephine01
|
Mene zanima hoće li se nešto promijeniti ako utvrdimo da su žene u autu u banani? |
|
|
|
|
123456
|
audiworld je napisao/la: ›
e jebiga sad.... kolko si puta skoro dobio batina zbog cure neke:-D jesi i to bilježio:-D
|
nisam, ali mogao bih početi bilježiti postove bez argumenata, konkretnih odgovora na temu i tlapljenja bez konkretnih primjera. hvala na ideji |
|
|
|
|
|
|