Autor |
Poruka |
Mladjo
Ukupno postova: 2890 Lokacija: Madrid Spol: Muško
|
Brick Top je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Subo je napisao/la ( Pogledaj post): ›
a Bulić je svirao i na godišnjici HDZ-a prije koju godinu u Zrinjevcu...
|
Pa šta onda ako je svirao. I TBF je svirao Pravedniku, i Goran Bare mu je pjevao, i Urban... i Elemental naginje na tu "SDP-ovsku stranu" pa i? Ta narkomanska bagra, samoubojice, ljudi koji tuku žene (ili žene tuku njih... više se i ne sjećam) bi ti bolje pasali jelda?
Što se tiče "čobanizacije" Osijeka kako to neki ovdje vole spominjati... dam se okladiti da su tu istu riječ (ili u istom kontekstu) koristili neki "stari" studenti tamo 80-ih pa i 90.-ih godina... dam se okladiti da je njima Novi val (Azra i slični) tada bio trn u oku i da su se pozivali na neke druge glazbene žanrove. Dam se okladiti da su i oni tada u rocku, punku i ostaloj alternativi vidjeli nešto primitivno (bilo da su to lake note, nepovezani stihovi, pjesme s 2-3 akorda, imidž izvođača i njihove publike itd itd) i da su zazivali neka prošla vremena i kleli se u kvalitetu istih. Dakle, povijest se ponavlja, a pojedinci očito da nisu ništa pametniji, tj. nisu naučili ništa iz prošlosti.
@maniche: bravo za opis i pojašnjenje pojma "urbano".
|
šta pričaš luuučin????
http://www.youtube.com/watch?v=ofmGZ7ORt-o
0:52
jer na ovo tvoje se jednostavno ne može dati ozbiljan komentar i zato molim admina da me ne baci u offtopic |
|
|
|
Brick Top
Ukupno postova: 708 Spol: Muško
|
Auuu kad se razbacujemo linkovima s jubitoa, evo pogledaj si recimo Ćirilicu iz 1995. na temu "Techno glazba": http://www.youtube.com/watch?v=9iBr28_g1uc
Odvrti na negdje 6:10 i poslušaj mišljenje rockera Pađena pa vidi šta se tada smatralo "urbano" i "cool", a šta primitivno. Naravno, ne želim da se moja zadnja dva posta shvate kao tvrdnja da su trenutno zabavnjaci nešto napredno. Ne, tu se jednostavno radi o trendu. I cajke su (bile) trend zadnjih 5-6 godina i polako, ali sigurno im pada popularnost. Dakle, ne radi se tu o nikakvom čobanizmu i primitivizmu, nego jednostavno o trendu. Za 15-20 godina će se opet vodit polemika o nekim drugim žanrovima, opet će se jedno smatrati primitivno, a drugo "urbano", samo šta onda neće zabavnjaci biti na tapeti, nego nešto drugo.
Ja bih, sve vas "urbane" i "napredne", shvatio kada bi zagovarali klasičnu glazbu na OLJM-u (dakle, manifestaciji koja je u neku ruku ogledalo studentskog života), kada bi zagovarali komorne orkestre, tercete, kvartete, kvintete (...), klavirske koncerte, soprane, tenore ovo-ono... ali nikako vas ne shvaćam kada zagovarate ono što su forumaši maniche i Uvijek_Kontra lijepo opisali: logorovanje punkera uz punkersku dreku na pozornici i k+ pivo u ruci. Ako je to za vas "urbano" i "napredno" i "kvalitetno", onda kvragu i moj pogled na glazbu i život općenito |
|
|
|
|
|
Mladjo
|
kad ćeš ti više shvatit da ne pričamo ovdje o trendovima nego o tome je li nešto kvalitetno i primjereno ili ne. oljm kao manifestacija nikad nije i ne bi smjela podilaziti trendovima, a najmanje ovakvim neukusnim trendovima. s razlogom se određena vrsta izvođača dovodi na određene manifestacije. kao što nikad nećeš vidjeti primjerice tbf na splitskom festivalu, isto tako mislim da ne bi trebali gledati rozgvu i bulića na oljm-u. |
|
|
|
zla_tratinčica
Ukupno postova: 1330 Spol: Nebitno
|
Meni se plače kad vidim ovdje postove nekih ljudi, plače mi se, žao mi je ovog grada, žao mi je mladih ljudi u ovom gradu, žao mi je nekih koji pišu ovdje. Ovo na što smo spali je tragedija. Tragedija slavonije i baranje, tragedija nekoliko generacija.. Užas.
EDIT; Ovo se ne odnosi na ovaj događaj koliko na razmišljanje nekih ljudi koji pišu ovdje. Sreća pa su velika manjina. |
|
|
|
|
|
mengeskas Ukupno postova: 99 Lokacija: Eszek Spol: Nebitno
|
i ja kažem, sreća.... |
|
_________________ HIHIHIHIHI |
|
|
|
OligofreniDikobrazoid
Ukupno postova: 2339 Lokacija: Šikara uz Dravu Spol: Muško
|
Mladjo je napisao/la: ›
kao što nikad nećeš vidjeti primjerice tbf na splitskom festivalu,
|
aj sad nađi drugu neku, pametniju usporedbu....T.B.F. se moglo vidjeti na Split Festu.... Čak su 2003. dobili nagradu za najbolji tekst (Alles Gut) |
|
|
|
Mladjo
|
dobro, nije bitno, zna se na šta sam aludirao. |
|
|
|
Subo
Ukupno postova: 32 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
Brick Top je napisao/la: ›
Subo je napisao/la ( Pogledaj post): ›
a Bulić je svirao i na godišnjici HDZ-a prije koju godinu u Zrinjevcu...
|
Pa šta onda ako je svirao. I TBF je svirao Pravedniku, i Goran Bare mu je pjevao, i Urban... i Elemental naginje na tu "SDP-ovsku stranu" pa i? Ta narkomanska bagra, samoubojice, ljudi koji tuku žene (ili žene tuku njih... više se i ne sjećam) bi ti bolje pasali jelda?
Što se tiče "čobanizacije" Osijeka kako to neki ovdje vole spominjati... dam se okladiti da su tu istu riječ (ili u istom kontekstu) koristili neki "stari" studenti tamo 80-ih pa i 90.-ih godina... dam se okladiti da je njima Novi val (Azra i slični) tada bio trn u oku i da su se pozivali na neke druge glazbene žanrove. Dam se okladiti da su i oni tada u rocku, punku i ostaloj alternativi vidjeli nešto primitivno (bilo da su to lake note, nepovezani stihovi, pjesme s 2-3 akorda, imidž izvođača i njihove publike itd itd) i da su zazivali neka prošla vremena i kleli se u kvalitetu istih. Dakle, povijest se ponavlja, a pojedinci očito da nisu ništa pametniji, tj. nisu naučili ništa iz prošlosti.
@maniche: bravo za opis i pojašnjenje pojma "urbano".
|
ne mogu vjerovati da si Azru stavio u kontekst Mate Bulića!?!?! Kakva se povijest ponavlja?
Hoćeš reći da je Mate Bulić za današnju generaciju novi val, nešto dosad neviđeno što stariji ne slušaju i da će imati približno sličan utjecaj kao Azra?
Ono za HDZ i Matu Bulića sam rekao upravo iz razloga što je njihova mladež u zboru... da je neka druga, zanimalo bi me koji bi onda izvođači dolazili |
|
_________________ Our greatest glory is not in never falling but in raising every time we fall |
|
|
|
Brick Top
|
Mladjo je napisao/la ( Pogledaj post): ›
kad ćeš ti više shvatit da ne pričamo ovdje o trendovima nego o tome je li nešto kvalitetno i primjereno ili ne.
|
... ali nikako vas ne shvaćam kada zagovarate ono što su forumaši maniche i Uvijek_Kontra lijepo opisali: logorovanje punkera uz punkersku dreku na pozornici i k+ pivo u ruci. Ako je to za vas "urbano" i "napredno" i "kvalitetno", onda kvragu i moj pogled na glazbu i život općenito
|
@zla_tratinčica: sinoć je Mate Bulić skoro 3 i pol sata zabavljao dupkom puni Bastion i po viđenom, ljudi su uživali i lijepo se proveli, a ti slobodno plači od muke.
@Subo: šta je Azra svetinja pa ju ne smijem stavljati u kontekste s ničim pa tako ni Bulićem, ili? I da, nisi me shvatio, spomenuo sam Azru samo u kontekstu trenda, a ne u kontekstu usporedbe same glazbe s Bulićevom ili ne znam kojom. |
|
|
|
|
|
Evil Poodingh
Ukupno postova: 2517 Spol: Muško
|
i folk parada je zabavljala dupkom puni Zrinjevac, pa...?
I Hitleru je klicali 50000 ljudi na stadionu...
Broj ljudi ne znaci da je nesto dobro i kvalitetno |
|
_________________ https://www.facebook.com/GO.Osijek |
|
|
|
W.M. Felt Ukupno postova: 2158 Spol: Nebitno
|
Brick Top je napisao/la: ›
sinoć je Mate Bulić skoro 3 i pol sata zabavljao dupkom puni Bastion i po viđenom, ljudi su uživali i lijepo se proveli, a ti slobodno plači od muke.
|
Iz pisanja forumaša "Brick Top" osjeti se gadan zadah Hdz-a. Ponekad i Hsp-a, ali to je u stvari isto.
Ljudi bi se dobro zabavljali i da se siromahe baca lavovima da ih rastrgaju, jer "ljudi" tj. "narod", nisu kriterij. Narod valja obrazovati, to je danas jasnije nego ikad.
Glazbeni ukus i neukus, slažem se s nekima, i nije posebno značajna odrednica neke osobe. Ali ovdje se ne radi o glazbenom ukusu i neukusu pojedinca, nego o srozavanju jedne, nekad sjajne, manifestacije. |
|
|
|
|
|
Mladjo
|
Mladjo je napisao/la ( Pogledaj post): ›
kad ćeš ti više shvatit da ne pričamo ovdje o trendovima nego o tome je li nešto kvalitetno i primjereno ili ne.
|
... ali nikako vas ne shvaćam kada zagovarate ono što su forumaši maniche i Uvijek_Kontra lijepo opisali: logorovanje punkera uz punkersku dreku na pozornici i k+ pivo u ruci. Ako je to za vas "urbano" i "napredno" i "kvalitetno", onda kvragu i moj pogled na glazbu i život općenito
|
@zla_tratinčica: sinoć je Mate Bulić skoro 3 i pol sata zabavljao dupkom puni Bastion i po viđenom, ljudi su uživali i lijepo se proveli, a ti slobodno plači od muke.
@Subo: šta je Azra svetinja pa ju ne smijem stavljati u kontekste s ničim pa tako ni Bulićem, ili? I da, nisi me shvatio, spomenuo sam Azru samo u kontekstu trenda, a ne u kontekstu usporedbe same glazbe s Bulićevom ili ne znam kojom.
|
zašto se ovo održalo unutra? zar nije trebalo biti vani? jel možda da se prikrije činjenica da puni bastion znači 200, 300, 400 ljudi? shvaćaš da je to smiješna brojka? |
|
|
|
mengeskas Ukupno postova: 99 Lokacija: Eszek Spol: Nebitno
|
Najjače mi je bilo kad je one 2000 i neke pobjedio adejzej, pa se gradom zastave vozile u mercedesima, bemvejima, volvima i kojekakvim modernim avutima ispod čekića što se kaže. a na što skoro suzu nisam spustio, a dobro da nisam, je to da kad je hsp preuzimao nešto vamondeka, jete jedinice, golfovi jedinice, škode favoritke i tako ti avuti s vukovima po šajbama ter vetrovizorima. eh. E! a kad ću zadovoljan bit, kad se odselim odavdjen valjd? |
|
_________________ HIHIHIHIHI |
|
|
|
Brick Top
|
W.M. Felt je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Iz pisanja forumaša "Brick Top" osjeti se gadan zadah Hdz-a. Ponekad i Hsp-a, ali to je u stvari isto.
|
Biranje između HDZ-a i SDP-a mi je isto kao i biranje između Josipovića i Bandića na prošlim izborima - dakle, zaokružio sam obadvojicu, tj. napravio nevažeći listić jer između tih dviju opcija ne vrijedi ni ona da se bira manje zlo. Nikakve veze s HDZ-om nemam, dapače, neke ljude s one fotografije s Bulićem (šta se tu pokazivala) poznajem, i blago je reći da ne podnosim takvu vrstu ljudi. No, ovo sve ovdje nije tema i ne znam zašto si to tu potezao... valjda u nedostatku argumenata si me htio diskreditirati, nalijepivši mi etiketu HDZ-ovca.
Što se tiče petka i nastupa Rozge, moram popljuvati (ne)organizaciju i općenito ideju da se koncerti održavaju unutar Bastiona, a ne na parkiralištu. Niti je bilo toliko hladno da nije moglo biti na otvorenom, niti je bilo bojazni (koliko god to neki ovdje priželjkivali i zazivali) da će nedostajati publike. Dakle, u Bastion se u petak nije moglo ni ući od navale, tj. ulazili su samo podobni što opet naravno nema veze ni s Rozgom niti Bulićem, a ni njihovom glazbom. |
|
|
|
|
|
fatalni_cevap
Ukupno postova: 541 Lokacija: Osijek Spol: Žensko
|
katastrofa hahh. nije mi jasno zasto su svi isli na tu rozgu aaaaaaa, jos ih napravise budalama |
|
_________________ Potpis |
|
|
|
|
|