Autor |
Poruka |
little_bee
Ukupno postova: 234 Lokacija: Osijek Spol: Žensko
|
maniche je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Pa mislim da malo serendaš pošto "stručnjacima" za hranu rijetko kad valja nešto što rade drugi.
nabrojim ti odlična jela iz os restorana, i to ne samo meni..većinu sam i išao jesti na preporuku.
lipov hlad
gotovo sva piletina,istaknuo bih DGO, pureće roladice, bijela piza, punjene lignje,
|
DA!
Lignje njihove! Roladice! Bijela pizza!
To je to! |
|
|
|
|
|
josephine01
Ukupno postova: 2125 Lokacija: ispred ogledala Spol: Žensko
|
Moram priznati da nisam imala tako ružna iskustva s hranom iz dostave, ali manje ružnih primjera bih mogla naći. Nisam stručnjak za pripremu hrane, ali moj želudac (kao i svačiji, pretpostavljam) najbolji je detektor loše hrane, tako da sve ono loše što je prikriveno različitim dodacima kasnije izađe na vidjelo. Imala sam iskustva da se isti sastojci stavljaju u različita jela različitim redoslijedom što rezultira napoj kombinacijom (npr. već spomenuti sastojci za pizzu).
Kad smo kod pizze - moj favorit je Corolla (pizza Corolla). Vrlo ugodno iznenađenje je dostavljena hrana iz Prehrane.
Osvrnula bih se na nešto drugo. Primjetila sam da u gotovo većini restorana kuhari štede (rekla bih da to graniči s krađom) na skupljim sastojcima, npr. : njoki sa četiri vrste sira (od četiri vrste sira u jelu su max. dvije), tjestenina sa šumskim gljivama (u tanjuru je najjeftinija opcija gljiva, naravno u tragovima) i sl. Prmjetivši takvo zakidanje, krenula sam za principom da su me prevarili sad i više nikad, a završila gaženjem istog principa jer se ispostavilo da, ako želim jesti izvan kuće, nemam izbora. |
|
_________________ Za mene je svinja kralj životinja dok ne probam lava. |
|
|
|
Stella1989
Ukupno postova: 2929 Spol: Žensko
|
saba je napisao/la ( Pogledaj post): ›
maniche je napisao/la: ›
as
lazanje
|
as - lazanje.... uffff jedno veliko sranje.... odem ja tako jednog dana na klopu sa dragom i u asu naručimo lazanje....
i šta sam dobio? podgrijano govno koje nisam ni pojeo cijelo, nebi uopće ništa pojeo da nisam bio gladan ko vuk pa eto mora se....
reko više nikad u asu lazanje pojesti...
|
Hvala na savjetu. Sinoć smo ih skoro tamo probali.
Probala sam sinoć punjene lignje s roštilja u As-u i nikad više!! Uopće nemaju okusa. Lignje gumene, ne možeš ih ni sažvakati. Pommes frites je izgledao kao da je prepun masti/ulja, čegagod...a one iste lignje su izgleda podgrijane jer nisu opće bile nešto tople. Ni u sredini, kad su prerezane, nisu bile tople tako da 100 % nisu tad bile pripremane. Da su ih tad pekli, trebale bi biti vruće u sredini, ali nisu.
5-6 lignjica bez okusa = 40 kn. I doslovno su bile "lignjice".
Pizza im je odlična, i mislim da je kod pojedinih ugostiteljskih objekata bolje ne eksperimentirati s hranom nego se držati onoga za što su specijalizirani.
Najbolje punjene lignje s roštilja jela sam često u Palačinka baru, dok se nije zatvorio. Sumnjam da ću i slične njima ikada pojesti.
Lyra ima ok pizze, ali unutra smrdi kao u podrumu, tako da ne obožavam baš tamo ići. |
|
_________________ Ace Ventura: I'm ready to go in, Coach, just give me a chance. I know there's a lot riding on it, but it's all psychological. Just gotta stay in a positive frame of mind. |
|
|
|
cateringOS
Ukupno postova: 24 Lokacija: Osijek Spol: Nebitno
|
josephine01 je napisao/la: ›
Moram priznati da nisam imala tako ružna iskustva s hranom iz dostave, ali manje ružnih primjera bih mogla naći. Nisam stručnjak za pripremu hrane, ali moj želudac (kao i svačiji, pretpostavljam) najbolji je detektor loše hrane, tako da sve ono loše što je prikriveno različitim dodacima kasnije izađe na vidjelo. Imala sam iskustva da se isti sastojci stavljaju u različita jela različitim redoslijedom što rezultira napoj kombinacijom (npr. već spomenuti sastojci za pizzu).
Kad smo kod pizze - moj favorit je Corolla (pizza Corolla). Vrlo ugodno iznenađenje je dostavljena hrana iz Prehrane.
Osvrnula bih se na nešto drugo. Primjetila sam da u gotovo većini restorana kuhari štede (rekla bih da to graniči s krađom) na skupljim sastojcima, npr. : njoki sa četiri vrste sira (od četiri vrste sira u jelu su max. dvije), tjestenina sa šumskim gljivama (u tanjuru je najjeftinija opcija gljiva, naravno u tragovima) i sl. Prmjetivši takvo zakidanje, krenula sam za principom da su me prevarili sad i više nikad, a završila gaženjem istog principa jer se ispostavilo da, ako želim jesti izvan kuće, nemam izbora.
|
hvala ti josephine, na pravom si tragu onoga što želim pojasniti, za početak 2 kikirikija
a što se stelinog iskustva tiče utoliko je gore što se neradi o hrani koja je dostavljena nakon pola sata, nego ono što dobijete friško nema okus, dodajte 30 min dostave i doći ćemo na ono o čemu pričam, a što mislite jel kuhar probao lignje koje je poslao na stol i dali bi ih poslao da je |
|
|
|
|
|
Stella1989
Ukupno postova: 2929 Spol: Žensko
|
cateringOS je napisao/la: ›
a što se stelinog iskustva tiče utoliko je gore što se neradi o hrani koja je dostavljena nakon pola sata, nego ono što dobijete friško nema okus, dodajte 30 min dostave i doći ćemo na ono o čemu pričam, a što mislite jel kuhar probao lignje koje je poslao na stol i dali bi ih poslao da je
|
Da je jelo bilo dostavljeno, bilo bi doslovno hladno i nemoguće bi ga bilo sažvakati.
Ali bar im je pizza odlična... |
|
_________________ Ace Ventura: I'm ready to go in, Coach, just give me a chance. I know there's a lot riding on it, but it's all psychological. Just gotta stay in a positive frame of mind. |
|
|
|
josephine01
Ukupno postova: 2125 Lokacija: ispred ogledala Spol: Žensko
|
cateringOS, daj ti vamo piletinu s kikirikijem, a ne virtualni kikiriki
Legicina obitelj ima privatni smještaj u sklopu kojega je i restoran, pa mi je nadugo i naširoko objasnila načine potkradanja gostiju na hrani. Doduše, možda se time malo odmičem od teme koju si započeo, ali mislim da je važno i tome prozboriti koju.
Kada bi ugostitelji manje (ili uopće ne bi) prodavali muda pod bubrege, nego koristili prave a ne zamjenske sirovine, što bi se dogodilo s cijenama i kako bi isti poslovali?
Da ne bi ispalo da bacam pljuvačku po svima redom, može se u Osijeku pronaći dobra kuhinja koja neće prouzročiti gorčinu zbog cijene i kamen u želucu zbog kvalitete hrane. |
Zadnja promjena: josephine01; 06.11.2010. 17:38; ukupno mijenjano 1 put. |
_________________ Za mene je svinja kralj životinja dok ne probam lava. |
|
|
|
Stella1989
Ukupno postova: 2929 Spol: Žensko
|
josephine01 je napisao/la: ›
Kada bi ugostitelji manje (ili uopće ne bi) prodavali muda pod bubrege, nego koristili prave a ne zamjenske sirovine, što bi se dogodilo s cijenama i kako bi isti poslovali?
|
Ne bi im se (uopće) isplatilo poslovati ili bi cijene odjednom podivljale. |
Zadnja promjena: Stella1989; 06.11.2010. 17:40; ukupno mijenjano 2 put/a. |
_________________ Ace Ventura: I'm ready to go in, Coach, just give me a chance. I know there's a lot riding on it, but it's all psychological. Just gotta stay in a positive frame of mind. |
|
|
|
josephine01
Ukupno postova: 2125 Lokacija: ispred ogledala Spol: Žensko
|
Stella1989 je napisao/la ( Pogledaj post): ›
josephine01 je napisao/la: ›
Kada bi ugostitelji manje (ili uopće ne bi) prodavali muda pod bubrege, nego koristili prave a ne zamjenske sirovine, što bi se dogodilo s cijenama i kako bi isti poslovali?
|
Ne bi im se (uopće) isplatilo poslovati ili bi cijene odjednom podivljale.
|
Eto, dolazimo do zajedničkog zaključka, a i do uzroka fušeraja. |
|
_________________ Za mene je svinja kralj životinja dok ne probam lava. |
|
|
|
maniche
Ukupno postova: 1173 Lokacija: Iza tebe Spol: Nebitno
|
hm, mislim da ima prostora za barem 2 restorana koji bi bili skuplji i opstali..pod uvjetom da su i kvalitetni, dakle prave namirnice..
Mi sad imamo nekoliko skupljih restorana, gori su od ovih jedfinijih a rade dobro..
dakle,prostora ima. |
Zadnja promjena: maniche; 06.11.2010. 17:40; ukupno mijenjano 1 put. |
|
|
|
|
Stella1989
Ukupno postova: 2929 Spol: Žensko
|
****************
Jozo KRALJ!!! Nema do njegovih hambića! + to što je čovjek legenda, uvijek lijepo s nama popriča, ma zakon je!!
**************** |
|
_________________ Ace Ventura: I'm ready to go in, Coach, just give me a chance. I know there's a lot riding on it, but it's all psychological. Just gotta stay in a positive frame of mind. |
|
|
|
maniche
Ukupno postova: 1173 Lokacija: Iza tebe Spol: Nebitno
|
Stella ajmo se zadržati na hrani |
|
|
|
|
|
Stella1989
Ukupno postova: 2929 Spol: Žensko
|
maniche je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Stella ajmos e zadržati na hrani
|
Samo dajte. Malo offtopičarim, ali Jozo je legenda!
Ima li netko za preporučiti gdje se u Osijeku mogu pojesti (koliko-toliko) kvalitetne punjene lignje s roštilja i lazanje? |
|
_________________ Ace Ventura: I'm ready to go in, Coach, just give me a chance. I know there's a lot riding on it, but it's all psychological. Just gotta stay in a positive frame of mind. |
|
|
|
josephine01
Ukupno postova: 2125 Lokacija: ispred ogledala Spol: Žensko
|
Još sam se nečega sjetila
Kako komentirate veličinu porcija koje naručite? Je li dobra stvar servirati mrcinu na tanjuru koju ni ti fizička radnika ne mogu smlatiti? |
|
_________________ Za mene je svinja kralj životinja dok ne probam lava. |
|
|
|
Stella1989
Ukupno postova: 2929 Spol: Žensko
|
josephine01 je napisao/la: ›
Još sam se nečega sjetila
Kako komentirate veličinu porcija koje naručite? Je li dobra stvar servirati mrcinu na tanjuru koju ni ti fizička radnika ne mogu smlatiti?
|
Mislim da to nikad nije problem jer porcije nisu baš nešto velike.
Ali pizze uvijek ostane. |
|
_________________ Ace Ventura: I'm ready to go in, Coach, just give me a chance. I know there's a lot riding on it, but it's all psychological. Just gotta stay in a positive frame of mind. |
|
|
|
maniche
Ukupno postova: 1173 Lokacija: Iza tebe Spol: Nebitno
|
josephine01 je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Još sam se nečega sjetila
Kako komentirate veličinu porcija koje naručite? Je li dobra stvar servirati mrcinu na tanjuru koju ni ti fizička radnika ne mogu smlatiti?
|
je.
Da odem gladan iz nekog restorana, mislim da se tamo više nikad ne bi vratio..
ne mora baš biti za 3 fizikalca, ali nek je natrpano! |
|
|
|
|
|
|
|