Autor |
Poruka |
William H. Bonney
Ukupno postova: 382 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
Hummin je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Anonymous je napisao/la ( Pogledaj post): ›
A sto preselit ce narodnjake u tvrdju kao turisticku atrakciju
|
Burajz kad sam ja bio dječko stariji su gambali u Bilje i Beli na narodnjake. Neposredno poslije rata nisi mogo čut za njih. E onda su ti Brođani krenuli studirat i u torbama pofurali taj shit. Naši momci da bi se mogli ufurat brucošicama iz tih krajeva morali su naučit te zajebate textove. Pošto smo mi siromašan grad pa nemamo za benzin, a kamoli za BMW iz ´83. Ovo ti je ključno za odlazak na narodnjake. Onda su dečki počeli to naručivat u kafovima preko puta Pravnog. Gazde su nanjušile lovu i evo sad vidiš gdje smo. Sjeti se da se u OKS-u održava neki Folk-festival, allo bre pa gdi mi živimo?
|
Pa ni ne cudi me, svi ti studenti koji dolaze iz okolnih mjesta su seljacine i primitivcine, ali jos jadniji su mi oni koji se povode za njima i slusaju takvu glazbu.
Jest da je ovo sad offtopic...ali zalosno je da se sve to odrzava u Sutcu, na mjestu gdje bi trebala doci do izrazaka studenska progresivnost i alternativnost. No to samo pokazuje da je osjecka studenska populacija cobanske naravi.
[/quote] Jako si progresivan i alternativan takav ksenofobičan. Studenti su dobrodošli u sveučilišni grad, urbana kultura treba došljake i korisno je da svatko ostavi svoj trag. Pa čak i ti buraj što gambaš u zajbate ufurate kafove shit bre kak bubam šatru a eee. |
|
|
|
|
|
Hummin
Ukupno postova: 276 Lokacija: City 17 Spol: Muško
|
O ne nemislim ja da studenti nisu dobro dosli samo mislim da se jos nisu maknuli jos od vremena svojih roditelja, mislim prije svega u stilu glazbe koji furaju, slusaju iste stvari sto su ih slusali i njihovi roditelji. Na progresivno sam mislio to da nema nista novoga i kreativnoga.
btw. Ja ne idem u nikakve zajebate kafove;-) |
|
|
|
|
|
debeli
Ukupno postova: 920 Lokacija: evriver Spol: Nebitno
|
to te ja pitam.
mislim da na isto mislimo. |
|
|
|
|
|
Gost
|
Hummin je napisao/la ( Pogledaj post): ›
O ne nemislim ja da studenti nisu dobro dosli samo mislim da se jos nisu maknuli jos od vremena svojih roditelja, mislim prije svega u stilu glazbe koji furaju, slusaju iste stvari sto su ih slusali i njihovi roditelji. Na progresivno sam mislio to da nema nista novoga i kreativnoga.
btw. Ja ne idem u nikakve zajebate kafove;-)
|
ma daj njihovi starci su slušali kiću, viceta vukova i sl. Zašto oni ne slušaju to. Osim toga na koncertu Zvonka Bogdana nije bilo tako loše
Nisam ja pritiv stdentica iz provincije, samo ih treba preodgojiti. Objasniti im što je dobro , a što ne. |
|
|
|
|
|
Leteci mungos
Ukupno postova: 6728 Lokacija: Priory of Semen Spol: Nebitno
|
Problem je nastao onog trena kada su ti sto nose pune torbe CDova iz Broda, Pozege i Gradiske dosli u Osijek ne se urbanizirati, nego siriti sjeme svog kulturnog naslijedja.
Imam osjecaj da je prije '90tih situacija bila normalnija - studenti su dolazili u opancima, a fakutelte zavrsavali u cipelama. Danas dolaze u gumenim cizmama i platformkama za obijanje asfalta po Radicevoj i zavrsavaju fakultete u vilenjackim shpitz-papcima.
Sustav vrijednosti se okrenuo, gradu je popustio stit i on se ruralizirao. Koliko sam cuo od stariji h i iskusnijih, prije se u Osijeku nisu mogli naci narodnjaci. Znalo se - ako hoces na narodnjake ide su okolna mjesta.
Danas su narodnjaci u centru grada. I dominiraju.
A mi odmakli 20 godina... u rikverc, ocito... |
|
_________________ Omnium gadgetum mecum porto! |
|
|
|
Hummin
|
Leteci mungos je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Problem je nastao onog trena kada su ti sto nose pune torbe CDova iz Broda, Pozege i Gradiske dosli u Osijek ne se urbanizirati, nego siriti sjeme svog kulturnog naslijedja.
Imam osjecaj da je prije '90tih situacija bila normalnija - studenti su dolazili u opancima, a fakutelte zavrsavali u cipelama. Danas dolaze u gumenim cizmama i platformkama za obijanje asfalta po Radicevoj i zavrsavaju fakultete u vilenjackim shpitz-papcima.
Sustav vrijednosti se okrenuo, gradu je popustio stit i on se ruralizirao. Koliko sam cuo od stariji h i iskusnijih, prije se u Osijeku nisu mogli naci narodnjaci. Znalo se - ako hoces na narodnjake ide su okolna mjesta.
Danas su narodnjaci u centru grada. I dominiraju.
A mi odmakli 20 godina... u rikverc, ocito...
|
Definitivno se slazem s tobom |
|
|
|
|
|
debeli
|
Treba raširit spiku po gradu da na narodnjacima žderu crack i exove. Te kak je tamo super, onda će to doć do naše mirje i onda će ih oni maltretirat na tim zabavama. To je sto posto sigurno jer je većina drotova sa sela pa ce ići svaki put kao osiguranje. |
|
|
|
|
|
debeli
|
|
|
|
Hummin
|
debeli je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Hummin sorry za narodnjake
Društvo vratimo se na osječka kina. Predlažio bih da kina održavaju narodnjačke matineje van vremena prikazivanja filmova. Neka sve to snime i nek poslije puštaju za sitnu lovu ostalom građanstvu, ali bez tona pa da se svi nasmijemo kao u doba njemih filmova
|
Da treba to organizirati kao nijemi film samo znas kako su prije nijeme filmove pratili uz glazbu klavira...ono puste film i neki lik svira klavir dok film ide...E, pa sad bi to mogli napraviti isto i sovim, samo sto ce film pratiti neka pevaljka sa strane...he he |
|
|
|
|
|
debeli
|
Da treba to organizirati kao nijemi film samo znas kako su prije nijeme filmove pratili uz glazbu klavira...ono puste film i neki lik svira klavir dok film ide...E, pa sad bi to mogli napraviti isto i sovim, samo sto ce film pratiti neka pevaljka sa strane...he he [/quote
Vidim da briješ na "maratonce" |
|
|
|
|
|
|
|