Autor |
Poruka |
simo031
Ukupno postova: 6329 Lokacija: Ludoland Spol: Muško
|
Za HTC Desire sam do sada čuo hrpu hvalospjeva, ali i jednu manu (kratko trajanja baterije). O Samsungu Galaxy S do sada nisam čuo ništa. Oba aparata imaju vrlo slične karakteristike stoga me zanimaju Vaša iskustva i mišljenja, koji je od ova dva aparata bolji izbor?
P.S. Ima li itko HTC Desire sa baterijom od 3000mA, da podijeli iskustvo sa nama? |
Zadnja promjena: simo031; 01.12.2010. 18:11; ukupno mijenjano 1 put. |
_________________ http://essekeri.hr/svi-essekeri
Veži konja gdje ti gazda kaže, osobito ako ti je konj gazda.
Živim kao pas, a zamjeraju mi kad lajem.
Djecu učimo da budu iskrena, vrijedna i poštena. Sjeća li se tko zašto? |
|
|
|
fatalni_cevap
Ukupno postova: 541 Lokacija: Osijek Spol: Žensko
|
ukratko :
Desire HD:
- 4.3", 800x480px LCD ekran koji me jako privlači čisto zbog veličine
- 1GHz Qualcomm 8255 Snapdragon, 768MB RAM. 256MB više rama nego Samsung
- 8 MP kamera, dual LED flash. Nije neka velika razlika u kameri, ali HTC ima flash
- HTC Sense UI, koji mi se jako sviđa
- Dolby Mobile i SRS
Galaxy S:
- 4", 800x480px Super AMOLED ekran, s kojim se LCD ne može mjerit
- 1GHz CPU, 512MB RAM. Navodno Samsungov Hummingbird radi bolje od Snapdragona?
- 8 / 16 GB memorije za razliku od 1.5GB kod Desirea + SD
- 5 MP kamera, ali navodno bolji 720p video
- Bluetooth 3.0, iako to ne igra veliku ulogu
- 1000kn jeftiniji (2000kn, HTC 3000kn) u Vipu
- 1500 mAh baterija, 1230 mAh u HTCu
prije bi uzeo Galxy jer je jefitniji .. 1000kn razlike nije malo, a jos ima bolji ekran, laksi je i ima jacu bateriju.
iako smatram da su htcovi strojevi mnogo kvalitetniji od samsunga (koji je nekad bio pojam za kvalitetu al proslo je to vrijeme )
eo i neka nagradna igra za galaxy pa ko slusa antenu zagreb nek proba
http://www.antenazagreb.hr/zabava/osvoji-galaxy-s/292/ |
|
_________________ Potpis |
|
|
|
tranquilize Ukupno postova: 548 Spol: Muško
|
ja se dosta dugo dvoumim izmedju ta dva, desire ima puno bolju kvalitetu izrade/kuciste , galaxy ima malo bolji ekran , galaxy ima bolju kameru ali nema flash, na desiru je ugodnije surfati , onda recimo da meni galaxy ljepse izgleda...
osobno bih se odlucio za desire |
Zadnja promjena: tranquilize; 01.12.2010. 17:27; ukupno mijenjano 1 put. |
|
|
|
|
|
desire hd je malo preglomazan |
|
|
|
|
|
simo031
|
nidzo je napisao/la: ›
ukratko :
Desire HD:
- 4.3", 800x480px LCD ekran koji me jako privlači čisto zbog veličine
- 1GHz Qualcomm 8255 Snapdragon, 768MB RAM. 256MB više rama nego Samsung
- 8 MP kamera, dual LED flash. Nije neka velika razlika u kameri, ali HTC ima flash
- HTC Sense UI, koji mi se jako sviđa
- Dolby Mobile i SRS
Galaxy S:
- 4", 800x480px Super AMOLED ekran, s kojim se LCD ne može mjerit
- 1GHz CPU, 512MB RAM. Navodno Samsungov Hummingbird radi bolje od Snapdragona?
- 8 / 16 GB memorije za razliku od 1.5GB kod Desirea + SD
- 5 MP kamera, ali navodno bolji 720p video
- Bluetooth 3.0, iako to ne igra veliku ulogu
- 1000kn jeftiniji (2000kn, HTC 3000kn) u Vipu
- 1500 mAh baterija, 1230 mAh u HTCu
prije bi uzeo Galxy jer je jefitniji .. 1000kn razlike nije malo, a jos ima bolji ekran, laksi je i ima jacu bateriju.
iako smatram da su htcovi strojevi mnogo kvalitetniji od samsunga (koji je nekad bio pojam za kvalitetu al proslo je to vrijeme )
eo i neka nagradna igra za galaxy pa ko slusa antenu zagreb nek proba
http://www.antenazagreb.hr/zabava/osvoji-galaxy-s/292/
|
Sorry, no u karakteristikama za HTC Desire (by Tele 2, gornji link) piše da Desire ima Amoled ekran. |
|
|
|
|
simo031
|
tranquilize je napisao/la: ›
ja se dosta dugo dvoumim izmedju ta dva, desire ima puno bolju kvalitetu izrade/kuciste , galaxy ima malo bolji ekran , galaxy ima bolju kameru ali nema flash, na desiru je ugodnije surfati i ima veci ekran , onda recimo da meni galaxy ljepse izgleda...
osobno bih se odlucio za desire
|
Ljudi nemojte me dodatno zbunjivat (već sam po prirodi dosta zbunjen). Oba aparata imaju isti ekran AMOLED, 480x800 px, 16M boja. Barem ako je suditi po onome što Tele 2 tvrdi na svojim službenim stranicama. Pogledajte linkove za oba aparata u početnom postu. |
|
|
|
|
simo031
|
tranquilize je napisao/la: ›
desire hd je malo preglomazan
|
123x65x10 mm (Samsung Galaxy)) Vs. 119x60x12 mm (HTC)
Opet me zbunjujete ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
root
Ukupno postova: 548 Spol: Muško
|
|
|
|
simo031
|
|
|
|
|
|
bazooka_joe
Ukupno postova: 3237 Spol: Nebitno
|
Ja bih dodao da (uz bolju bateriju), galaxy dolazi sa puno ljepsim i ciscim suceljem os sense ui-ja,no to je prilicno subjektivno. Meni je gorcinu u ustima proizvela cinjenica da galaxy nema flasha.
Glede obicnog desirea,postoje inacice s amoledom i obicnim tftom. Na kutiji je jasno istaknuto je li amo ili tft. |
|
_________________ "We've arranged a global civilization in which most crucial elements profoundly depend on science and technology. We have also arranged things so that almost no one understands science and technology. This is a prescription for disaster. We might get away with it for a while, but sooner or later this combustible mixture of ignorance and power is going to blow up in our faces." - Carl Sagan |
|
|
|
simo031
|
bazooka_joe je napisao/la: ›
Ja bih dodao da (uz bolju bateriju), galaxy dolazi sa puno ljepsim i ciscim suceljem os sense ui-ja,no to je prilicno subjektivno. Meni je gorcinu u ustima proizvela cinjenica da galaxy nema flasha.
Glede obicnog desirea,postoje inacice s amoledom i obicnim tftom. Na kutiji je jasno istaknuto je li amo ili tft.
|
Ja "pucam" na ponudu iz Tele 2, a tamo je Amoled. Nedostatak flasha nisam ni skužio do tvoje opaske. Stoga hvala. |
|
|
|
|
simo031
|
Pronađoh ovo:
I ovo :
No i dalje nisam ništa pametniji vezano za odabir uređaja. |
|
|
|
|
Frost
Ukupno postova: 6403 Lokacija: EU Spol: Muško
|
Joj, simo i svi ostali... manite se priče s baterijom.
Vi biste svi uređaj koji je mobitel, organizator, ima wifi, bluetooth, 3g, čita divxe, radi kao navigacija... i da baterija traje 8 dana.
Punim svoj Desire jednom dnevno i nije mi to neki preveliki problem. Baterija izdrži cijeli dan čačkanja i mrdanja, skidanja, gledanja serija, youtubea, čitanja word dokumenata, šta god oš.
Što se tiče Desirea i Galaxya... Galaxy ima nadmoćni Super AMOLED ekran (koji je 0.3" veći), Desire ima Sense UI koji je (meni osobno) najbolji u svijetu Androida (ali to je subjektivno mišljenje pa možda ne vrijedi puno) i LED flash (koji, ruku na srce, i nije nešto pretjerano odličan). Neke veće razlike baš i nema, osim što Desire ima sramotno malo interne memorije (oko 123 M , tako da ako instaliraš puno aplikacija koje se ne mogu prebaciti na SD karticu... očekuje te neugodno iznenađenje.
A ovo što pišu za probleme Galaxya s GPS fixom... čitao sam negdje da je to patchano, tako da je to riješeno.
simo, najbolje bi ti bilo otići u trgovinu i pozabaviti se malo s oba mobitela, pa vidi čiji ti interface više odgovara.
P.S. na Marketu imaš hrpu alternativnih sučelja, najbolji je LauncherPro. Imaš na youtubeu brdo filmića o oba moba. |
|
_________________ When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story. |
|
|
|
Seba Ukupno postova: 62 Spol: Nebitno
|
Btw. navodno Galaxijev Hummingbird procesor je brži od Desireovog Snapdragona, sad ne znam koliko ima istine.
Na desireu mi je sense najbolja stvar, bio sam na launcherpro-u, adw-u i vratio se sad na sense.
A desire HD je druga priča, mobitel koji je iznad oba dva.
Btw. gdje god kupili mobitel ovisi vam samo o sreći koji će te ekran dobit. Desire se prodaje i sa AMOLED i sa SLCD ekranima. S tim da ako dobijete amoled, na kutiji to piše, a za SLCD ne piše ništa.
Navodno su istih karakteristika, jedino SLCD nema tako duboke crne.
Mislim da sam ja dobio SLCD jer crna nije crna nego ipak malo sivkasta, i u mračnoj prostoriji i sa samo crnom slikom curi pozadinsko osvjeljenje odnosno "bleed" |
|
|
|
|
|
|
|