Autor |
Poruka |
1step2far
Ukupno postova: 3262 Spol: Žensko
|
Stara tema. Ali, aktualna.
Evo, 4 dana je ostalo do Božića, a s krovova kapa snijeg zbog južine, većina ljudi je utučena ili nema za osnovne stvari, kamoli za božićnu trpezu i darove ...
Računi za režije su astronomski, koma. Uopće ne osjećam da je Božić, čak ni grad nije tako uređen kao nekad.
Pa kad slušam koliko neki troše za Božić me hvata jeza, otkud???
A uskoro će krenuti statistika "Hrvati na skijanju". I kažu da nemamo para. Izgleda da imamo. Za pokazivanje. I gladovanje kod kuće.
No, kako god, treba se okupiti u krugu najdražih i zaboraviti malo na brige, za čaj i neki kolač će se naći.
Sretan Božić svima! |
|
|
|
|
|
PEGY
Ukupno postova: 2664 Lokacija: Seychelles Spol: Nebitno
|
meni je sve to postalo bezveze, osječam pritisak da moram slaviti božić, da moram ići na doćek,da moram kupiti poklone.....u stvari neću ništ od toga jer ne želim.
Onda mi opet roditelji nabijaju osječaj krivnje jer ne držim do tradicije,pravih (pazi ovo -pravih) vrijednosti jer mi se nije dalo stajati u kuhinji tjedan dana da pripravljam tradicionalne sljedove jadnih životinja na 100 načina, jer nemam božićnih kolača (kupim švarcvad tortu), jer nisam bila u crkvi...ma joj |
|
|
|
|
|
123456
Ukupno postova: 1794 Lokacija: Prostor-vrijeme je relativno Spol: Muško
|
|
|
_________________ Znam da ništa ne znam! |
|
|
|
PsychoSoldier
Ukupno postova: 1719 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
usrano, gade mi se blagdani |
|
|
|
|
|
SmokeY
Ukupno postova: 371 Lokacija: Mece Spol: Muško
|
PEGY je napisao/la: ›
meni je sve to postalo bezveze, osječam pritisak da moram slaviti božić, da moram ići na doćek,da moram kupiti poklone.....u stvari neću ništ od toga jer ne želim.
Onda mi opet roditelji nabijaju osječaj krivnje jer ne držim do tradicije,pravih (pazi ovo -pravih) vrijednosti jer mi se nije dalo stajati u kuhinji tjedan dana da pripravljam tradicionalne sljedove jadnih životinja na 100 načina, jer nemam božićnih kolača (kupim švarcvad tortu), jer nisam bila u crkvi...ma joj
|
Haha bas je i meni tako osim kolaca (ne ulazim u to) uglavnom rekao sam nema darova za bozic, ne zanima me ne zelim vidjeti svoje ime na kutiji jer me zivcira, sta si imamo kupovati ko da je to nesto sto se mora uzmi batak pure i nabaci mlince i zamasti bradu. Ali evo, vec sam nacuo da ce mi se nesto kupovati i sta sad sad i ja moram ici okolo traziti gluposti, obavljati velike trgovine, bor i nakiti i kicenje a vani ni blizu osjecaja da je bozic ma... napit cu se eto sta cu napraviti |
|
_________________ People that scan away messages for entertainment are pathetic. Let me know if you find any good ones. |
|
|
|
d_grassa
Ukupno postova: 239 Lokacija: Osijek Spol: Žensko
|
|
|
|
Boost Ukupno postova: 765 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
Mmm klopaaaa..iako...ne bi bilo loše da moram tražit poklon po gradu za nekog posebnog..ali nije ni ovako loše.. |
|
|
|
|
|
nicoll
Ukupno postova: 236 Spol: Žensko
|
PEGY je napisao/la: ›
Onda mi opet roditelji nabijaju osječaj krivnje jer ne držim do tradicije,pravih (pazi ovo -pravih) vrijednosti jer mi se nije dalo stajati u kuhinji tjedan dana da pripravljam tradicionalne sljedove jadnih životinja na 100 načina, jer nemam božićnih kolača (kupim švarcvad tortu), jer nisam bila u crkvi...ma joj
|
I sa mnom je tako nekako..svi nešto forsiraju i žele raskošan i prežderavajući Božić, a meni je jedino okej što ću se uspjeti vidjeti sa nekim frendicama koje ne viđam preko godine....
Jooj, sad mi je već muka koliko ću se najesti |
|
_________________ Ona njemu:
"Bilo bi lijepo da si malo uzbuđen."
On njoj:
"Bilo bi uzbudljivo da si malo lijepa." |
|
|
|
simo031
Ukupno postova: 6329 Lokacija: Ludoland Spol: Muško
|
Nisam neki blagdanski tip, no sretan sam jer su djeca sretna. |
|
_________________ http://essekeri.hr/svi-essekeri
Veži konja gdje ti gazda kaže, osobito ako ti je konj gazda.
Živim kao pas, a zamjeraju mi kad lajem.
Djecu učimo da budu iskrena, vrijedna i poštena. Sjeća li se tko zašto? |
|
|
|
fear of the dark
Ukupno postova: 1099 Lokacija: iza ćoška Spol: Nebitno
|
meni je zbog Božića ovo najbolji dio godine,ali u zadnje vrijeme mi propada doživljaj....zbog ljudi uglavnom...
jer svi toliko žure za tim materijalnim....a da se bar pokaže al mrvicu tolerancije,razumijevanja...osjećaja prema drugima.....
umjesto toga svi živčani...i opsjednuti poklonima..... |
|
_________________ ......mama zar si lagala kad si govorila da dobro uvijek pobjeđuje
i kad ne znaš kojim putem treba putem ljubavi
i da smo ispred Boga isti svi.......
|
|
|
|
-nella-
Ukupno postova: 1739 Lokacija: zemlja čudesa Spol: Žensko
|
Božić (a i Uskrs) mi je definitivno najgore vrijeme u godini. Em me nervira svo to filanje Made in USA tradicije i gluposti, em je svuda jebena gužva, em moram rintačit u kuhinji a ne znam ni sama zašto, em je hladno vani, em je po n-ti put na tv-u sam u kući i kuća debele mame, em sam jebeni ateist i dopizdilo mi je da me se baba odriče svake godine sto puta i govori mi da nisam normalna i da ću ići u pakao, em mi stižu poruke, mailovi čestitke a STOPEDSET MILIJUNA PUTA govorim da ne slavim jer sam JEBENI ATEIST. |
|
|
|
|
|
Uma
Ukupno postova: 4727 Spol: Žensko
|
|
|
|
Malisha
Ukupno postova: 378 Lokacija: Tenja Spol: Muško
|
Rekao sam svojima da nista ne ocekujem za bozic, nikakve poklone, tako da ih ni oni ne ocekuju od mene. Time se borim protiv komercijalizacije
Sto se tice ovog ugođaja..pa i nije mi bas nesto. Da se na radiju ne vrte bozicne pjesme ne bih ni znao da je vrijeme blagdana. Jedino cemu se radujem su skolski praznici i spavanje do 12 sati |
|
|
|
|
|
Đeđa_zaboravih_lozinku_od
Ukupno postova: 161 Lokacija: Osijek Spol: Žensko
|
volim Božić od malena i uvijek ću ga voljeti, a to svakako nema veze ni sa darovima, ni žderačinom ni ničim gore spomenutim |
|
|
zeros
Ukupno postova: 2887 Spol: Muško
|
|
|
|
|
|