Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Za svoje radnike otvorio je antistres centar za opuštanje

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Ingo

Ukupno postova: 3470
Spol: Muško Muško
Upozorenja : 1
Post Postano: 07.01.2011. 22:02 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

tamna strana je napisao/la :
Ingo je napisao/la:
tamna strana je napisao/la :
sve ce se to svesti na to da ce menageri,šefovi,bagra iz uprave dobiti sve....(samo fali da se uvedu kurve i pokoji žigolo kao extra relaksacija)
a za obicnog radnika ce se uvijek moci naci izgovor...kako oni zbog predrasuda to zapravo ne žele....ili kao što kaže...nisu bili dovoljno pod stresom da dođu u wellness

manageri, sefovi i ostala bagra uprave mogu parazitirati u drzavnim poduzecima.

ovdje se radi o privatnom poduzecu, i ako su vlasniku ti manageri, sefovi i ostala bagra iz uprave zaradili dovoljno novaca da ima za njega i antistres centar ... onda ne vidim u cemu je problem.

covjek je trosio svoje novce, novce koje su oni zaradili ... i ja se radujem promjeni ponasanja poslodavaca.

kad šefovi i svi ti gore navedeni a i ti skupa s njima budete shvatili da možete šefovati samo onda kad postoji obicni radnik....onda ceš skužiti o cemu se ovdje prica....i to nije samo još jedno pljuvanje po necemu što je eto kao nešto dobro...
vec ovo je samo dokazivanje kako necije govno smrdi, a necije ne smrdi

a da bi uspio skužiti odnos radnika i šefa....postoji jedna vrlo poucna prica...pa eto slobodno je procitaj....

Jednom davno živio je sretan i vrijedan mrav koji je svaki dan rano ujutro prvi dolazio na posao. Cijeli radni dan bio je veseo i odlične volje, a dok je radio pjevušio je vesele pjesmice. Bio je sretan dok je radio i njegovi rezultati su bili odlični.
No, radio je bez usmjerenja, jer uopće nije imao nadređenog šefa. zato je gospodin stršljen, direktor tvrtke, odlučio da takva situacija ne može potrajati i zaposlio je bubamaru koja je imala veliko iskustvo u upravljanju.
Prva briga bubamare bila je organizacija i praćenje dolazaka i odlazaka mrava na posao i s posla. U tu svrhu uspostavila je i sustav dolaznih i odlaznih potvrda. Zbog povećanog opsega posla oko papirologije morali su zaposliti tajnicu koja je pripremala dokumente i izvješća. Pauk, kojeg su za tu funkciju zaposlili, odmah je uspostavio sustav arhiviranja, a postao je i odgovoran za preuzimanje telefonskih poziva.
U međuvremenu je sretni i vrijedni mrav samo radio, radio i radio... Direktor stršljen bio je oduševljen izvješćima koja je dobivao od bubamare i uskoro je počeo zahtijevati usporedne studije s grafikonima, pokazateljima i analizama trendova razvoja. Zbog povećanog opsega posla bilo je nužno zaposliti hrčka koji bi bio direktna pomoć direktoru, a odmah su mu kupili i novo računalo s pisačem.
Vrlo brzo se sretni i vrijedni mrav počeo žaliti na svu tu papirnatu vojsku s kojom se po novom morao boriti. Direktor je odmah vidio da je potrebno najhitnije djelovati. Kreirao je novo radno mjesto šefa službe koja bi nadzirala sretnog i vrijednog mrava.
na novo radno mjesto zaposlio je cvrčka, koji je odmah po svom dolasku zamijenio cjelokupni namještaj u svom uredu i na zahtjev dobio ergonomski oblikovanu stolicu i novo računalo s ravnim LCD zaslonom. pošto je broj računala narastao morao se nabaviti i instalirati i mrežni poslužitelj. Novi šef službe shvatio je da hitno treba pomoćnika (koji je, usput rečeno, bio njegov pomoćnik i u prethodnoj tvrtci u kojoj je radio) za pripremanje strateškog nacrta upravljanja i proračuna službe. U pozadini cijele priče, mrav je postajao sve manje sretan i sve manje produktivan.
Šef cvrčak je oduševljeno zaključio da mora naručiti studiju o socijalnom raspoloženju i zadovoljstvu zaposlenika tvrtke. kad je direktor stršljen pregledao rezultate studije i na osnovu njih shvatio da tvrtka, u kojoj je radio i sretni i veseli mrav, više nije tako rentabilna kao prije, duboko se zamislio.
Unajmio je najelitnijeg savjetnika, gospođu sovu, kojoj je rekao da izvrši potpunu dijagnostiku tvrtke i da predloži rješenja za poboljšanje rentabilnosti na način da tvrtka počne poslovati kao prije.
Gospođa sova je nakon tromjesečne detalje analize odnosa u tvrtci direktoru predala sljedeće izvješće: „U tvrtci je previše zaposlenih“.
Direktor stršljen je prihvatio stručnu analizu i odmah otpustio mrava.

simpaticna i tuzno istinita prica.

ali ta prica je kritika kapitalizma koji smo tako silno zeljeli ... i poveznica sa ovim gore clankom je jedino u tome da zivimo u takvom uredjenju.

ako ikada budes organizirao nekakvu revoluciju u kojoj ce se sva privatizirana imovina, nacionalna i prirodna bogatstva biti nacionalazirita, ja se dobrovoljno javljam da cu drzati neki transparent.

do tada, moramo prihvatiti da zivimo u kapitalizmu ... mene su barem ucili o tome kao izrabljivackom, nepravednom ... bla bla bla. i mislim da cemo se sloziti da u tom 'marxistickom' tumacenju kapitalizma ima istine, da se drustvo raslojava, da je raspodjela bogatstva i profita nepravedna, da su vlasnici gramzivi ... itd itd.

e, pa sad ako u tom okruzenju koje je takvo kakvo je ... gledas ovaj primjer ... onda ga ipak mozes malo pohvaliti, jer odskace od uobicajenog ponasanja ... ili jos preciznije ... od gramzivog ponasanja koje mu drzava, propisi i zakoni dopustaju.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
toni

Ukupno postova: 2180
Post Postano: 07.01.2011. 22:36 
Naslov:  

nego... ko je popalio žito ? Wink

morgan

Ukupno postova: 3964
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 07.01.2011. 22:59 
Naslov:  

student...kak' ne znaš?!

diva

Ukupno postova: 623
Post Postano: 07.01.2011. 23:24 
Naslov:  

[quote="fear of the dark"]
Dakle.....
što volim kad izađe nešto poput ovog članka....a onda svi sipaju komentare tipa...joooj kak super...joooj bravo...joooj samo naprijed...i slično.....
mislim zbilja.....i nedaj Bože da netko napiše suprotno......

da se razumijemo odmah na početku zaboli me na što i koliko novaca će trošiti dotični i njemu slični....
ali meni je ovo pomalo tragikomično....
pogotovo onaj dio...mogao je kupiti Ferrari...ali eto nije.....

i nekako život uvijek pokaže da ništa nije besplatno,a pogotovo da iza ovakvih stvari stoji neka caka......
a eto sad slobodno pljujte uzduž i poprijeko....
jer prekidam lanac pozitivnih komentara...
[/quote

malo ću dodati.... jer se slažem sa tvojim promišljanjem...time ti se pridružujem u prekidanju lanca zadovoljnika na ovaj Pipunićev vrhunsko osmišljeni plan kako radniku dati "kruha, igara i masaže" ..
Genijalac je preslikao zapadnjačku psihologiju torture djelatnika da budu nasmijeseni i sretni pri jutarnjoj pomisli na tako profitabilnu firmu Žitar koja se nastanila u nekadašnjoj Mobiliji koja jeee..hehhhh...ajmeeeeeeee

A gdje ste vidjeli Žito bez Kukolja...????
Meni je njegov potez otvaranja wellnesa direktno masiranje,.. ne tijela, već UMA...
Samo radite i ne mislite ...maseri će iz vas izvući Sve negativne misli na rukovodstvo , plaće, radno vrijeme, loše uvjete na poljima....umjesto da je novac za investiranje wellnesa usmjerio na podizanje osobnih dohodaka..pa bi svaki djelatnik sam po svojoj potrebi i htijenju mogao otići na bilo koji oblik opuštanja što dalje od firme...jer je to relaksacija...
Nego .....
odakle je Pipunić Pipnuo svu tu lovu za preuzimanje nekoliko najvećih firmi koje su se uspjele održati čudom čudaa na ovom našemo području???

Odakle mu ideja i moć preuzimanja jedne tvornice kao što je Kandit...?

Kao što je kod nas opčenito slučaj da politika ima duge prste, tako se i ovaj tjelesnobrižni direktor Pipnuo sa istom.
Koliko se Pipunić brine o djelatnicima uskoro će mnogima biti jasnije jer se u Kanditu otpušta 200 djelatnika i primaju se novi iz BIH...i to bez diskretnog šarma buržoazije... jer na ovom području jakooo nedostaju politički glasovi određenoj stranci....
Tako se opet Slavonija našla na udaru "zmajeva" koji svojim dahom masiraju umorne mozgove mnogih koji su proveli desetljeća po Kanditovim postrojenjima.....da bi ih dosegnuo Pipak koji debelo očijuka sa političkom opcijom koja mu nije omogućila samo preuzimanje Kandita, PPK Valpovo, već i PIK Vukovar....dakle o Pipuniću ćemo opet čitati kako otvara nekolicinu dislociranih wellnesa za ispiranje mozgova mnogobrojnim djelatnicima dotičnih firmi koje čeka ista sudbina. Međutim dosjetio se čovjek kako će ljudi elastičnijeg tijela lakše i ubrzanije otići na biro jer će biti dobrooo izwelnesirani...
negooo...
u svim navedenim firmama dovodi se nova informatička "elita" eee i tooo iz našega grada koja treba preuzeti kompletan softverski zalogaj koji je za njih živa SPINoza, ali bez iščitane "Etike" koja se takođe i nima temelji na zajedničkom poimanju uporabe političke opcije i narušavanju inf. firme koja je to do sada besprijekorno odrađivala...nooo vjerojatno će i njima Pipunić ponuditi blokove za besplatni welnes kako bi i oni mogli laganini na Birooo...
Pa tko voli neka uživa u Pipunićevom umovanju...a ja ću i dalje rado čitati Lovca u žitu, jer je protkan duhom i tijelom...a sa tugom gledati u polja Kukolja
Wink

tamna strana

Ukupno postova: 3515
Post Postano: 08.01.2011. 10:05 
Naslov:  

uopce nije problem u tome što je on ajmo reći napravio nešto za radnika (iako rijec radnik u ovom tekstu stvarno nema smisla)....
vec se radi o tome da je mogao na daleko bolji i kvalitetniji nacin uložiti te novce...kad eto vec nije kupio sebi Ferari...a mogao je....

kako to da ti njegovi uspješni i nadasve izmuceni i pod stresom menageri...mu nisu mogli dati ideju... npr....da uloži u edukaciju onih radnika koji zbog svojih godina starosti više nece moci obavljati fizicke poslove kao neki 20-godišnjak....pa ako vec ne može to raditi da ga je obucio, obrazovao za neki manje zahtjevan posao..u smislu fizikalije...te omoguciuo tom radniku da doceka mirovinu...
a ne da ga zbog nesposobnostio...(jer zamisli...covjek ostario pa više ne može raditi)...otpusti kao nekakav redni broj...iako mu je sve te godine ipak nešto znacio....
ima milion drugih kvalitetnijih nacina kako se može ulagati u svoje radnike...
a ovaj wellness je napravljen samo radi njega a ne zbog radnika

i na kraju ovaj cijeli tekst oko Pipunica mi lici na ono kad je Kerum rekao...
a zamislite u mene Ferari....kako ja tek osjetim rupe na cesti.....

U duši sam dijete koje ne zna da mrzi...
U životu sam putnik koji uvijek pronađe pogrešan put...
A u stvarnosti sam budala koja uzalud VOLI.....
DarkMan

Ukupno postova: 21
Post Postano: 08.01.2011. 10:06 
Naslov:  

toni je napisao/la:
nego... ko je popalio žito ? Wink

hehehehehe ne ne celavi vaso

Ukupno postova: 21
Post Postano: 08.01.2011. 10:12 
Naslov:  

tamna strana je napisao/la:
uopce nije problem u tome što je on ajmo reći napravio nešto za radnika (iako rijec radnik u ovom tekstu stvarno nema smisla)....
vec se radi o tome da je mogao na daleko bolji i kvalitetniji nacin uložiti te novce...kad eto vec nije kupio sebi Ferari...a mogao je....

kako to da ti njegovi uspješni i nadasve izmuceni i pod stresom menageri...mu nisu mogli dati ideju... npr....da uloži u edukaciju onih radnika koji zbog svojih godina starosti više nece moci obavljati fizicke poslove kao neki 20-godišnjak....pa ako vec ne može to raditi da ga je obucio, obrazovao za neki manje zahtjevan posao..u smislu fizikalije...te omoguciuo tom radniku da doceka mirovinu...
a ne da ga zbog nesposobnostio...(jer zamisli...covjek ostario pa više ne može raditi)...otpusti kao nekakav redni broj...iako mu je sve te godine ipak nešto znacio....
ima milion drugih kvalitetnijih nacina kako se može ulagati u svoje radnike...
a ovaj wellness je napravljen samo radi njega a ne zbog radnika

i na kraju ovaj cijeli tekst oko Pipunica mi lici na ono kad je Kerum rekao...
a zamislite u mene Ferari....kako ja tek osjetim rupe na cesti.....

tamna strana mudro zbori s vremena na vrijeme podrzavam. i neki nisu primjetili obranu u provm pocetku clanak LIK je mogao kupit ferrari a kao nije. savjest mu je rekla neeee pipundicu to kupit pobrini se za radnike. Svetac! Nacinit cu u jednom kutku svojeg stana od 15 kvadrata totem sa nj. slikom i molit se svaki dan.
Lik je kao i svaki drugi megalomo sve je to sa razlogom. Umjesto da otkloni stres on se na ovaj nacin kao brine ide ljecit.
NIJE SVETAC!!!!!!!!!!!! neki su navodili kako su svi kod njega sretni i zadovoljni kako je to kontradiktorno sa ovim clanko ako su svi sretni i zadovoljni zasto im onda treba Welness ili kako se vec pise.

Ukupno postova: 347
Post Postano: 08.01.2011. 10:22 
Naslov:  

Da im je svima kupio ferrari ne bi mu to ništa značilo jel sav taj novac zaradio je kroz prljavi način poslovanja, od privatizacije i sličnih gadosti koje su uništile ovu državu, stoga ovo su svi građani hrvatske otvorili!!

chosen

Ukupno postova: 587
Zabranjen pristup
Post Postano: 08.01.2011. 12:40 
Naslov:  

a jebeš mi mater kad netko nešto dobro napravi samo znate srati...srati i prigovarati preko interneta...a u pravom svijetu šutite i manji ste nego točkica mala...nevalja kad netko dobro nešto napravi nevalja kad netko loše nešto napravi..
baš ste nezahvalna papučarska govna osijek031.com smile jedino preko interneta ste najpametniji i sve znate..osijek031.com smile

diva

Ukupno postova: 623
Post Postano: 08.01.2011. 13:51 
Naslov:  

Ti mora da si već isprobao relaksirajući Pipunićev wellnes....kada si ovako opušten??
A što ti nešto konkretno djeluješ na opću dobrobit osim pisanja na ovom forumu haaa?
Ili samo voliš miris gov....aaaa????? brrrrrr

porezni obveznik

Ukupno postova: 347
Post Postano: 08.01.2011. 14:03 
Naslov:  

Pipunić ponos Hrvatske..

MatoTvrđa

Ukupno postova: 170
Upozorenja : 2Upozorenja : 2
Post Postano: 08.01.2011. 15:32 
Naslov:  

Čini mi se da je mnogima krivo što nisu uspjeli ništa u svojim životima pa pljuju i kad treba i kad netreba!

Da vas barem više diraju potezi onih "menagera" koji mjesecima ne isplaćuju minimalce svojim zaposlenicima...

fear of the dark

Ukupno postova: 1099
Post Postano: 08.01.2011. 17:37 
Naslov:  

chosen je napisao/la :
a jebeš mi mater kad netko nešto dobro napravi samo znate srati...srati i prigovarati preko interneta...a u pravom svijetu šutite i manji ste nego točkica mala...nevalja kad netko dobro nešto napravi nevalja kad netko loše nešto napravi..
baš ste nezahvalna papučarska govna osijek031.com smile jedino preko interneta ste najpametniji i sve znate..osijek031.com smile

rasprava ima smisla tek kad postoje 2 strane koje drugačije razmišljaju.....
a vidim da ti u očitom nedostatku argumenata-jer ja ih ne vidim-pribjegavaš vrijeđanju...
svatko tu može reći što želi....i definitivno nije naodmet bar minimum uvažavanja.....
ali eto lakše je reći da su svi govna,jer razmišljaju drugačije od tebe........nego podastrijeti koju smislenu argumentiranu rečenicu koja bi nas uvjerila u suprotno...
što se mene tiče,neka im wellnes i neka uživaju i daj Bože da imaju koristi od njega
ali nekako mi se čini da bi ljudi imali više koristi od viška novaca na računu koje bi mogli potrošiti na način na koji žele...slobodnih dana......ili nešto od onoga što je @tamna strana naveo...da ne ponavljam...
možda vrijeme pokaže da su oni koji "pljuju" u krivu....po meni je i to dio života....
kakav je to čovjek koji tokom života i pod utjecajem okolnosti ne mijenja razmišljanja i ne prizna kad je u krivu.....

moje je mišljenje izrečeno u mom postu-prethodnom i da se ne ponavljam....

a za kraj ću reći.....mislili su i Trojanci da im je konj dar poslan od bogova....

osijek031.com smile osijek031.com smile
Yoanna35
Ukupno postova: 350
Post Postano: 08.01.2011. 19:17 
Naslov:  Re: Za svoje radnike otvorio je antistres centar za opuštanje

ma što god vi pisali, ja bi radila...e sad glede proizvodnje imaš Žito i Agrokor i ostalo sitno..uglavnom nemoguća misija..i danas izađe natječaj VUPIK Vkovar traži dipl.ing.preh.tehnologije, pripravnik s Prehrambeno biotehnološkog fakulteta Zagreb???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Tko će normalan iz Zagreba u Vukovar?? I ćemu to ako ovdje postoji isti faks i ljudi bez posla??????????

JERKO35
Ukupno postova: 59
Upozorenja : 1
Post Postano: 08.01.2011. 19:48 
Naslov:  

moš mislit što če onaj jadnik sa polja to koristit..a to sve što je on reko na tv je demagogija..da bi usrećio pedeset svojih menadžera sjebo je ko zn akoliko radnika firme koje je kupio za Hamšine guzove,,jel s eneko sječa koliko je imo love prije desetak godina kad je htio otkupit robne rezerve?

Skoči u forum: