Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Branitelji pozivaju na skup potpore [Vijesti Osječke]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
aždaha
Ukupno postova: 70
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 28.01.2011. 15:22 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

normabel je napisao/la: ›
Našli se drugari i jedan drugome prodaju pamet.Puna vam usta pravde i morala.Pa kad ste tako lijepo rječiti izađite na trg,izvadite transparente i tražite pravdu.No ima jedan problem,nećete vi izaći van,vi samo virite iz mišje rupe i laprdate čim zagrmi vas se više ne čuje.Drugari moji zdravo i tataratira.

barem nismo na normabelima!!!!!!!

Ukupno postova: 1469
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 28.01.2011. 15:49 
Naslov:  

Muka mi je kad komunjare raubuju ovu temu za dokazivanje svojih zlobnih ogovaranja branitelja. Kakve sad veze imaju materijalna prava branitelja s Purdom, pobogu?! Pa, ovo je doslovno bapska i pijačarska razina obrade teme, a poanta je u tome da čovjek koji je bio premlaćivan u logoru sad opet leži u zatvoru zbog politikansko-birokratskih zajebancija Beograda u odurnom pokušaju dokazivanja poznatih laži s početka 90-tih! Pokazuje sav nonsens koji još uvijek vlada politikom Srbije, kao i našu nacionalnu sramotu što dozvolimo sebi ovakve stvari. Pa, to je kao da Nijemci terete kakvog internirca iz Aušvica da je tamo bio zato što je ubijao Nijemce! I mašu nam pred nosom "dokazom": iskazom koji je ovaj dao u Aušvicu, pred vratima plinske komore!

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
porezni obveznik

Ukupno postova: 347
Post Postano: 28.01.2011. 18:55 
Naslov:  

Dobro kažeš, komunjare u Hdz-u su najveći protivnici naroda i čestitih branitelja, jel oni su i omogućili ove progone i hajku.

diljskaidila
Ukupno postova: 3
Post Postano: 28.01.2011. 19:39 
Naslov:  

a zanimljivo bi bilo ćuti jeli im itko bio u ratu neki tu kažu mirovina se radom zaslužuje a reci mi pametnjakoviću što bi trebalo raditi s vojnikom koji je ostao bez noge ili bez zdravlja baciti ga na ulicu što li

diljskaidila
Post Postano: 28.01.2011. 19:43 
Naslov:  

znate li koliko je poumiralo branitelja dosad u mukama zbog posljedica srpskih logora naravno to vas ne zanima al bi da niste to što jeste itekako bi vas zanimalo

diljskaidila
Post Postano: 28.01.2011. 19:49 
Naslov:  

sam osijek 91g nije imao više od 10.000 stanovnika ostatak je rekao bože čuvaj hrvatsku odo ja što dalje poginulih preko tisuću vojnika ranjenih oko 2500 pa kako nekoga može čuditi da neko ima mirovinu jer je stvarao državu puškom u ruci ćuvajući i kuće susjeda koji su pobjegli a danas ih ti isti prozivaju

Filip.
Ukupno postova: 125
Spol: Muško Muško
Post Postano: 28.01.2011. 22:20 
Naslov:  

W.M. Felt je napisao/la (Pogledaj post): ›
Kakav je to loš odnos? Poklonili kupone iz kuponske privatizacije, poklonili stanove onima koji ih navodno nisu imali, dali povlastice za aute, dali prednost pri zapošljavanju, dali prednost suprugama, djeci i tko zna kome još pri zapošljavanju, dali prednost na natječajima, dali prednost suprugama, djeci i tko zna kome još na natječajima, dali povlaštene kredite za poduzetništvo, dali najprije prednost pri upisima na fakultet, a kasnije stipendije za fakultet, oslobodili svih mogućih državnih taksi, dali dvostruki radni staž, dali i daju ogromne novce milijunima braniteljskih udruga, dali posebno ministarstvo, dali status branitelja 505 tisuća ljudi (ako ne i više), dali povlaštene mirovine nepoznatom broju branitelja sa nevjerojatno učestalom dijagnozom Ptsp-a, dali povlaštene mirovine u prosjeku oko 5-6 tisuća kn, poklonili dionice ogromne vrijednosti u braniteljski fond svakom od 505 tisuća, zapošljavali po vojsci, policiji i državnoj upravi, i tako dalje... Vjerojatno nema branitelja koji bi znao nabrojati sva svoja prava.

A uzeli? Sudi se za ratne zločine jednom izrazito malom broju branitelja u odnosu na ukupan broj, vjerojatno ne više od 100-tinjak.

Da se barem država na čelu sa Hdz-om i prema ostalim građanima drugog reda ovako loše odnosi.

Svaka čast!
Vrlo elokventno i mudro napisano! Baš ste im rekli!
Sigurno ste visoko obrazovani. Düsseldorf? Kaposvár?
Strašan ste igrač.

Uvjeren sam da bi iza svojih riječi stajali i ispred jednog o kojem govorite. U četiri oka, tri eventualno.

Dragovoljca koji je 1991. sa 30 godina imao 13 godina radnog staža, čiji se prvi sin rodio u podrumu "KBC Osijek", prve mjesece života proveo u inkubatoru, a oca malo bolje upoznao tek sa 5 godina.
Čovjeka kojemu je granata ozlijedila nogu u Bosanskoj Posavini i kojemu je vene operirao veterinar.
PTSP-ovca koji 20 tableta dnevno nije zaslužio gledanjem "Straha u Ulici Brijestova"
nego ekshumacijama i sahranjivanjem po 20 Vukovaraca dnevno.
Vojnika u koji je osim vlastitog grada branio 1001 pripizdinu u ovoj državi.
Jeste li čuli za Kašić kraj Zadra? Islam Grčki, Islam Latinski? Niste?
Ma u pravu ste, tko ih jebe, čule su žene i djeca 35 poginulih dečkiju iz Osijeka.
Stoka povlaštena pri upisu na fakultet, usput rečeno!
Čovjeka koji se nakon rata doškolovao u vojnom učilištu "Petar Zrinski" da bi do 2001. radio u vojsci, da bi zbog sve učestalijih psihičkih problema bio poslan u vojnu mirovinu. Invalidsku također.

Uvjeren sam da biste pronašli zajednički jezik.
Predlažem da razmijenite podatke i ispričate se kao dva muškarca uz 'pivkana'.
Ili s takvima ne sjedate za isti stol.. razumio bih...

Jer prema Vašem postu i on je ljiga ovog društva. NeoSUBNORovac koji živi na račun Vas, građanina drugog reda.
Jer vi niste napravili nikakvu razliku između njega i možebit 200 000 smradova s lažnim statusom, koji su upravo njemu učinili Više nepravde nego Vama, uz dužno poštovanje.

Iskreno se nadam da ćete prihvatiti poziv na jedno Osječko!

Pozdrav forumski veterane!

jaguar
Ukupno postova: 173
Post Postano: 29.01.2011. 1:37 
Naslov:  

W.M. Felt je napisao/la (Pogledaj post): ›
lingvist je napisao/la: ›
Budući da je ovo forum, a ne podnošenje amandmana na neke zakone, nisam bio najprecizniji. Ali hvala na ispravku, imat ću na umu. A što se tiče ostatka tvog posta - na istim smo razmišljanjima.

Nisam imao namjeru nikoga ispravljati, jer je zapravo stvar u pristupu. Često čujemo od nekakvih Ivića, Kosorače, Glavaša, Đapića i ostalih ulizica braniteljskoj populaciji kako su branitelji u mirovini "zaslužili" velike invalidske mirovine, a svi branitelji općenito "zaslužili" braniteljski status. Stvar bi prošla bez diskusije da zaslužnih ima u nekakvom realnom broju. Ako se uopće invalidnost može zaslužiti.

Netko kaže, treba napraviti reviziju, treba izjednačiti mirovine ili ih preispitati, treba ovo, treba ono. Slažem se. Prava kriminalizacija Domovinskog rata dogodila se kada su Hdz-ovci i izrodi izmislili 505.000 branitelja, a 60-70 tisuća istih umirovili sa ogromnim mirovinama. To je kriminalizacija, i uništavanje digniteta Domovinskog rata. Samo, zadnji put kad je netko htio pokrenuti nekakvu reviziju, organiziran je pokušaj državnog udara na Splitskoj rivi. Čisto sumnjam da će se bilo koja politička opcija odlučiti na rješavanje tog problema, lakše je pričekati da prođe vrijeme (još jedno 20-30 godina).

jaguar je napisao/la: ›
Vidim do sada se uz časni izuzetak javilo uglavnom nekoliko dezertera koji su bili ko zna gdje u vrijeme dok je osijek gorio pod četničkim gradnatama.. ma znase gdje su bili. I svi su promašili temu i meritum stvari. Kakve veze imaju prava branitelja sa temom a ekipa je se uhvatila ko pijan plota.

Hdssb-Hsp pristup problemu. Umjesto da se prihvatiš argumentiranja, ti proglasiš sve koji različito misle dezerterima, i mirna Bosna (odnosno, mirne privilegije).

Kakve veze imaju prava branitelja sa temom? Ne znam, vidim da Hdssb-ovci među braniteljima iz osječkih udruga optužuju vlast za loš odnos. Pa sam mislio da malo razjasnimo taj loš odnos, eto, samo to.

Uostalom, što se u Hrvatskoj radi od slučaja uhapšenog branitelja Purde, vidimo iz zadnjeg primjera - konferencije za novinare virovitičkog pijanca i nasilnika Josipa Đakića, koji je u isto vrijeme i saborski zastupnik Hdz-a, i šef branitelja. On sada tobože "napada" Vladu i najavljuje ulične prosvjede ako BiH Purdu izruči Srbiji. Čak će i potpuno naivan čovjek shvatiti o čemu se radi - Hdz-ovske mutikaše iskorištavaju branitelja Purdu, zajedno sa Hdssb-ovskim i Hsp-ovskim mutikašama, i mole Boga da BiH Purdu izruči Srbiji, da bi mogli organizirati prosvjede, izaći na ulice, glumiti pravednike i građanima Hrvatske sakriti prave probleme u državi.

Ajmo počet iz početka tvoji stavovi korespondiraju uglavnom sa preovlađujućim mišljenem dezerterske populacije.
kao drugo
na problem Slučaja purda je netko morao ukazati, jer da to nisu učinili najprije mediji a potom političke stranke Purda bi prošao kao i onaj čovjek koji čami već osam mjeseci u zatvoru u Srbiji
kao treće
u ovom slučaju je riječ o principu kojim Srbija nastoji uspostaviti "ravnotežu krivice" čak i u Vukovaru (šta je čovjek trebao pustiti da ga vojnici JNA, pazi iz Vršca, ubiju na njegovom kućnom pragu), a čovjek je samo branio svoj dom, svoju domovinu.
A u pitanju su bizantijske političke par exelans igre sa jasnim ciljevima.
kao četvrto
U pravu si kada su u pitanju HDSSB i HSp koje pokušavaju na cijeloj situaciji profitirati, s tim da ovi prvi pokušavaju onako uz put umočiti i ŠEksa
kao peto
Đakić je šerif iz Pitomače
kao šesto
HDZ se preko svojih ljudi u HVIDR-ama uključio u prosvjede samo sa ciljem "kontrole štete" i mogućeg usmjeravanja mogućeg ječeg ispoljavanja javnih prosvjeda

kao sedmo i najbitnije stvar je načelne naravi šta ti misliš kuda ću ja ove godine na more u Makarsku
Kao osmo zašto se velike političke stranke lijeve orjentacije (SDP, HNS, IDS....) nisu oglasile, Pudra je hrvatski državljanin i kao takav ima prava na zaštitu od svoje države a ista ga je izgleda prodala. A država su ljudi, Ako su ljudi uopće

jaguar
Ukupno postova: 173
Post Postano: 29.01.2011. 1:40 
Naslov:  

Leteci mungos je napisao/la: ›
Nije mi bas previse bitno sto ovi neoSUBNOR-ovci s bolesno visokim mirovinama za osobe takvog prosjecnog obrazovanja i dana radnog staza kvocaju u trenucima izbivanja iz birtije, ali zacudjuje bapsko-pijacarska logika o tome kako taj-i-taj "nije bio sposoban uciniti zlocin".

Kad imas predmet koji ubija pritiskanjem okidaca ili izvlacenjem osiguraca, onda je i beba cimpanze sposobna ubiti. Svaki vojnik je sposoban ubiti, dapace, to je njegova misija i svrha. Ubiti nenaoruzane, civile, svezane ili bocu s vodom je jos lakse.

Je li on to ucinio ili nije - nemam pojma, niti me previse briga. Ali, sigurno je da je bio sposoban to uciniti, kao sto je sposobna i svaka druga naoruzana osoba.

@lingvist, kazes da su nekom uzeli pravo na mirovinu koju je posteno zasluzio?! Otkad se mirovina zasluzuje sudjelovanjem u ratu? Ja mislio da se ona zasluzuje radnim stazom, onim od 40 i vise godina. Ah, da, to su one mirovine za gradjane drugog reda, one od 1000-2500kn.

Revidirati mirovine i invalidnice svima. Radno sposobne staviti na trziste rada, a stvarne invalide primjereno zbrinuti (nije da im i sada nesto nedostaje). Kad se pojavi stranka u RH koja ce imati muda to staviti u svoj program, ima moj glas 100%.

Ljudi neznam vama ali meni izgleda kao da je ovaj tekst pisao Drago Hedl osobno

aždaha
Post Postano: 29.01.2011. 9:25 
Naslov:  

jaguar je napisao/la: ›
Leteci mungos je napisao/la: ›
Nije mi bas previse bitno sto ovi neoSUBNOR-ovci s bolesno visokim mirovinama za osobe takvog prosjecnog obrazovanja i dana radnog staza kvocaju u trenucima izbivanja iz birtije, ali zacudjuje bapsko-pijacarska logika o tome kako taj-i-taj "nije bio sposoban uciniti zlocin".

Kad imas predmet koji ubija pritiskanjem okidaca ili izvlacenjem osiguraca, onda je i beba cimpanze sposobna ubiti. Svaki vojnik je sposoban ubiti, dapace, to je njegova misija i svrha. Ubiti nenaoruzane, civile, svezane ili bocu s vodom je jos lakse.

Je li on to ucinio ili nije - nemam pojma, niti me previse briga. Ali, sigurno je da je bio sposoban to uciniti, kao sto je sposobna i svaka druga naoruzana osoba.

@lingvist, kazes da su nekom uzeli pravo na mirovinu koju je posteno zasluzio?! Otkad se mirovina zasluzuje sudjelovanjem u ratu? Ja mislio da se ona zasluzuje radnim stazom, onim od 40 i vise godina. Ah, da, to su one mirovine za gradjane drugog reda, one od 1000-2500kn.

Revidirati mirovine i invalidnice svima. Radno sposobne staviti na trziste rada, a stvarne invalide primjereno zbrinuti (nije da im i sada nesto nedostaje). Kad se pojavi stranka u RH koja ce imati muda to staviti u svoj program, ima moj glas 100%.

Ljudi neznam vama ali meni izgleda kao da je ovaj tekst pisao Drago Hedl osobno

eh da je više hrabrih i poštenih ljudi kao drago hedl, svima bi nam bilo bolje. živjeli bi u istini, a ne u ovom blatu.

Ukupno postova: 134
Post Postano: 29.01.2011. 10:03 
Naslov:  Re: Branitelji pozivaju na skup potpore [Vijesti Osječke]

Offtopic: Jel taj Drago Hedl onaj "novinar" što voli pisati o nekim tobože aferama, a godinama radi u firmi koja je nastala na kriminalu, o čemu naravno nije pisao? Oličenje objektivnosti, naravno.

Ontopic: Sranje počinje, ovo je vrlo škakljiva situacija, nije dobro kada se braniteljska populacija digne na noge. A digla se. Gdje je ministar Ivić? Sakrio se u mišju rupu, možda je na odmoru sa svojim prijateljem i bivšim koalicijskim partnerom Đapićem.

A Đakić sada mijenja ploču, izgleda da mu gori i od strane HVIDR-e.
Glumi nešto protiv svoje stranke i najavljuje kao predsjednik HVIDR-e traženje smjene ministara u Vladi koju vodi njegova stranka!?
Da su dečki imalo mudri torpedirali bi ga iz te HVIDR-e prije nego se snađe. I onda idemo redom. Jedan po jedan.
Srbija nas je u slučaju Purda nasanjkala, ispali smo smiješni. Josipović kaže: iz ovih pogrešaka moramo nešto naučiti. Pa nije to klavir da pogriješiš i idemo ponovo svirati. Čovjek je u zatvoru zbog vaše nesposobnosti.
Ivić bi najmanje trebao dati ostavku, jer nije ništa do Kosoričina marioneta u obliku nekog kvazi ministra.

Svaka čast g. Tromblonu koji je najavio otkazivanje gostoprimstva u Vukovaru predsjedniku, premijerki i predstavnicima Sabora ukoliko se Purda izruči. Pa da vidimo tko će se dolaziti naslikavati u Vukovar pred izbore.

PS. s nestrpljenjem očekujem današnji prosvjed, i nadam se da nekome neće past napamet pokazivati i primjenjivati silu na braniteljima, jer dovoljna je mala iskra da se dogodi veće sranje. Nisu to seljaci koji traktorima blokiraju promet pa ih primi Čobanković i obeća brda i doline i oni se povuku.

W.M. Felt
Ukupno postova: 2158
Post Postano: 29.01.2011. 10:55 
Naslov:  

Filip. je napisao/la: ›
Svaka čast!
Vrlo elokventno i mudro napisano!

Hvala.

Düsseldorf? Kaposvár?

Tko bi pametan iz Dusseldorfa ili Kaposvara gubio vrijeme na ovakvim temama?

Dragovoljca
Čovjeka
PTSP-ovca
Vojnika

Ako pažljivo pročitaš, ponovo, sve što sam napisao, vidjet ćeš da ja ne pišem o pravim dragovoljcima, ljudima, pravim Ptsp-ovcima i pravim vojnicima. Ja pišem o lažnim.

A činjenice govore da lažnih ima previše. Mi sad tu možemo naklapati, da li 150.000 ili 200.000, ili 250.000, ali to nema smisla, jer su vlast i sami branitelji odlučili da im je bolje živjeti u društvu tog ogromnog broja lažnih.

Ptsp je bolest od koje može oboliti svatko, ali ne 15 godina nakon rata. Može oboliti i dijete kojem otac ne pogine na ratištu, nego u prometu (to dijete nema nikakva posebna prava). U svakom slučaju, mnogo je vojnika oboljelo od Ptsp-a, ali ne baš toliko koliko ih je u Hrvatskoj u mirovini.

I sve to nikom ne bi bilo posebno zanimljivo da 505 tisuća branitelja i 60 i više tisuća umirovljenika sa povlaštenom mirovinom nije prevelik zalogaj za državu poput Hrvatske. Netko mora i zaraditi da to plati, a takvih je sve manje.

Jer prema Vašem postu i on je ljiga ovog društva. NeoSUBNORovac koji živi na račun Vas, građanina drugog reda.
Jer vi niste napravili nikakvu razliku između njega i možebit 200 000 smradova s lažnim statusom, koji su upravo njemu učinili Više nepravde nego Vama, uz dužno poštovanje.

Niste shvatili moj post. Ili njih još jedno 100 na ovakvim i sličnim temama. Na račun poreznih obveznika žive još mnogi, no o njima je bilo riječ u nekih drugih 500 postova. Ja sam napravio razliku.

No, već sam napisao, ništa od svega toga. Ako je tom čovjeku lažni branitelj napravio više nepravde nego meni, onda bi taj čovjek trebao znati da samo pravi branitelji mogu raščistiti među svojim redovima.

Stoka povlaštena pri upisu na fakultet, usput rečeno!

Povlastica za djecu pri upisu na fakultet je sramota nad sramotama Kosorače, dežurne ulizice braniteljima. Meni je žao da to netko ne shvaća, da mu ne smeta da se djeca dijele prema tome što im je bio ili jest otac ili majka, umjesto da se dijele prema vlastitim sposobnostima i uspjehu. Nisu samo djeca poginulih branitelja ostala bez roditelja, ali ova druga nemaju ništa.

Iskreno se nadam da ćete prihvatiti poziv na jedno Osječko!

Hvala, ali da se želim družiti uz pivo, ne bih pisao na forumu, već bi se družio uz pivo.

Stella1989

Ukupno postova: 2929
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 29.01.2011. 12:45 
Naslov:  

jaguar je napisao/la (Pogledaj post): ›
u ovom slučaju je riječ o principu kojim Srbija nastoji uspostaviti "ravnotežu krivice" čak i u Vukovaru (šta je čovjek trebao pustiti da ga vojnici JNA, pazi iz Vršca, ubiju na njegovom kućnom pragu), a čovjek je samo branio svoj dom, svoju domovinu.

To i meni ne ide iz glave. Srbija je agresor, znači ONI su napali Hrvatsku. I što su Hrvati trebali - pustiti da ih se pobije, umjesto braniti svoju zemlju?!

Žalosno je da sad, oni koji su branili Hrvatsku pod cijenu svog života, da se moraju bojati neće li završiti u zatvoru.

Donedavno heroji zbog kojeg danas (još uvijek) imamo RH, a sutra zločinci. Koja ironija. Evil or Very Mad

Ukupno postova: 708
Post Postano: 29.01.2011. 13:55 
Naslov:  

Felt pametnjakoviću kako to da si preskočio Sharonin post? Tj. zašto ovu temu (kao i svaku drugu o braniteljima) imaš potrebe pisati o "povlaštenim" statusima? Dakle, kakve pobogu veze Tihomir Purde i njegova tužna sudbina imaju s time o čemu ti pišeš tu? Neutralan promatrač bi lako mogao zaključit da imaš neke skrivene (i zlonamjerne) motive Wink

aždaha
Post Postano: 29.01.2011. 19:46 
Naslov:  

Stella1989 je napisao/la: ›
jaguar je napisao/la (Pogledaj post): ›

To i meni ne ide iz glave. Srbija je agresor, znači ONI su napali Hrvatsku. I što su Hrvati trebali - pustiti da ih se pobije, umjesto braniti svoju zemlju?!

Žalosno je da sad, oni koji su branili Hrvatsku pod cijenu svog života, da se moraju bojati neće li završiti u zatvoru.

Donedavno heroji zbog kojeg danas (još uvijek) imamo RH, a sutra zločinci. Koja ironija. Evil or Very Mad

onaj koji je ubijao ranjenike nije heroj, nego ubojica i ne razlikuje se ni trunku od ubojica sa ovčare ili auschwitza. mene je sramota što su takvi proglašavani herojima. ako su heroji, onda je ovo fašistička država nastala na takvim temeljima.

Skoči u forum: