Autor |
Poruka |
Redakcija 031
Ukupno postova: 69827 Spol:  Nebitno
|
 Valentinovska euforija zahvatila je cvjećare, trgovce, turističke agencije, ugostitelje i udruge koje pripremaju zabave u povodu Dana zaljubljenih.
Cvjećari su pojačali narudžbe tražeći pretežito crvene ruže jer je, kažu, ruža simbol ljubavi i hit u besparici, kada se manjina kupaca odlučuje potrošiti stotinjak i više kuna na raskošan buket.
- Svježa crvena krupna ruža inače stoji 14 kuna, a za Valentinovo 20 kn jer su i dobavljači najavili poskupljenje. Poučena iskustvom, već ujutro na Valentinovo kupce ću dočekati s najmanje 200 crvenih ruža u celofanu i tristotnjak za komadnu prodaju i valentinovske bukete s dodatkom mimoza i orhideja uz koje se slaže crvena vrpca i organza ili srcolika podloga za buket u obliku srca. Srcoliki detalj ove godine je jestivo Kanditovo čokoladno srce. Lani je kupac tražio buket od deset svježih ruža i jednu umjetnu, otkrivši da umjetna ide uz poruku 'Voljet ću te dok posljednja ruža ne uvene'. Iznenadila me mladićeva narudžba tri buketa s tri različita imena na ljubavnoj poruci, otkriva Snježana Bilandžija, vlasnica cvjećarnice Maja.
Cvjetni atelijer Alstromeria i u internetskoj ponudi ima prigodne bukete - onaj s pet ruža i porukom “ Obožavam te” stoji 200 kuna, s jednom ružom i “Volim te” 100 kuna, a s 11 ruža, orhidejom, amarilisom i dodacima uz “Ti si meni sve” 500 kuna. Izlozi većine osječkih trgovina u znaku su Valentinova, a ponajviše je crvenih srdaca u parfimerijama, zlatarnama i trgovinama u kojima se prodaje donje rublje. U drogerijama "Kozmo" i "Müller" mogu se kupiti parfemi i kozmetika po sniženim cijenama za oko 30 posto. Najpopularnija radnja sa ženskim donjim rubljem "Lisca" nudi valentinovski popust od 40 posto, a trgovina "Lady Dee" s istim asortimanom popust do 30 posto. Valentinovo se “osjeti” i u pothodniku, gdje su u poklon-galerijama pripremljeni prigodni darovi za zaljubljene. Ponajprije za one kojima je kupnja poklona za Valentinovo pitanje simbolike. Plišana srca i medvjedići, "Oscari" za najbolje supruge, djevojke i dečke, šarene šalice i majice s porukama ljubavi mogu se kupiti po cijeni od 20 do 60 kuna.
Autori : N.Špoljarić/I.Kukić-Solar/ Glas-Slavonije.hr
Boro Ružar [The Rose Man] video by Igor Sambolec & Igor Miličić
[klik za gledanje preko cijelog ekrana u visokoj rezoluciji]
[za gledanje je potrebna verzija 10 Flash playera]
camera/editing/directors:
Igor Sambolec & Igor Miličić
Glume: Tin Kovačić, Petra Franov, Boro Ružar [u filmu se pojavljuju i: Ines Janković, Igor Miličić, Maja Gambiroža, Marko Čović, Matko Ugrin, Ružica Ivelj, Rino Pichler, Marko Kesegić, Marija Ivelj te Jozo Trovač kao poseban gost]
Glazba: Nada Surf - Always Love |
|
|
|
|
 |
tamna strana
Ukupno postova: 3515 Lokacija: Čepin Spol:  Muško
|
oni koji ne znaju drugacije ce reći svojoj djevojci, ženi, ljubavnici.....ljubavi moja...ja te volim jednako jako bez obzira što je danas valentinovo...dan koji su izmislili ljigavi ameri....u svrhu komercijalizacije ljubavi.....te s obzirom da nemam love evo ti jedan poljubac i zagrljaj..... |
|
_________________ najbolje je biti glup, gluh, nijem i lijep
U duši sam dijete koje ne zna da mrzi...
U životu sam putnik koji uvijek pronađe pogrešan put...
A u stvarnosti sam budala koja uzalud VOLI..... |
|
|
 |
Catharine
Ukupno postova: 354 Lokacija: Osijek Spol:  Žensko
|
~ potpisujem (: mislim da bi svaa cura bila prezadovoljna da od dečka dobije tako nešto u usporedbi s jednim tako skupim buketom koji će ionako biti lijep samo taj dan, a poslije kad uvene kao i svaki drugi završu kanti za smeće |
|
|
 |
PEGY
Ukupno postova: 2664 Lokacija: Seychelles Spol:  Nebitno
|
|
Zadnja promjena: PEGY; 23.01.2013. 11:03; ukupno mijenjano 1 put. |
|
|
|
 |
Sir William Ukupno postova: 360 Spol:  Muško
|
Citat:
Oni koji ne znaju drukčije, svoju će ljubav pokazati buketom od petsto kuna!
|
a i oni koji znaju drukčije će također svoju ljubav pokazati buketom od petsto kuna, jer se to od njih očekuje, jer sve cure koje kažu da žele i da im je dovoljna samo lijepa rijeć/znak paženje, koliko god iskrene bile, su ipak u manjini.. materijalno je in.. |
|
|
|
|
 |
-nella-
Ukupno postova: 1739 Lokacija: zemlja čudesa Spol:  Žensko
|
Ja bih da se ukine taj smiješni pompozni iskomercijalizirani "blagdan". 500 kn za buket će dati samo budala.
I ja bih također da ljudi prestanu vjerovati u djeda mrazove, zeke peke, vještice, duhove, bogove i svete valentine i druge pizdarije. Ali neka, tko voli nek' izvoli.
Tko nema love, neće ni dati za plastični ili "živi" cvijet kao dokaz beskrajne ljubavi. Takve stvari se dokazuju na druge načine. |
Zadnja promjena: -nella-; 14.02.2011. 13:01; ukupno mijenjano 1 put. |
|
|
|
 |
malena_os
Ukupno postova: 245 Lokacija: tu negdje Spol:  Žensko
|
ja bi samo jedno volim te, poljubac i zagrljaj, jebo buket kad će uvenuti i bacit ću ga u smeće... a ljubav traje i traje...  ali isto tako nisam za to valentinovo... |
|
_________________ PONEKAD POŽELIM DA SAM PONOVO MALA,JER KOLJENA ZARASTAJU BRŽE OD RANJENOG SRCA...
Nisam ja toliko trapava koliko je sve lomljivo, sklono padu i pogrešno postavljeno... |
|
|
 |
fear of the dark
Ukupno postova: 1099 Lokacija: iza ćoška Spol:  Nebitno
|
Meni se bljuje od Valentinova....i toga što su od toga napravili....s faking poklonima....rezerviranjem restorana itd......
razumljivo je da kao što postoji Božić,Uskrs i slično postoji i dan zaljubljenih,ali sve živo uspiju zasrati s komercijaliziranjem.......
i još mi se više bljuje od onih koji očekuju neki poklon...i to kakav poklon......
najbolje stvari u životu su ipak besplatne.....ma koliko mi šutjeli o tome  |
|
_________________ ......mama zar si lagala kad si govorila da dobro uvijek pobjeđuje
i kad ne znaš kojim putem treba putem ljubavi
i da smo ispred Boga isti svi.......
 |
|
|
 |
ivicaosk Ukupno postova: 24 Spol:  Nebitno
|
tko ce meni sta poklonit???? |
|
|
|
|
 |
PEGY
Ukupno postova: 2664 Lokacija: Seychelles Spol:  Nebitno
|
Pa pokloni si sam!
Iz iskustva ti mogu reći da sam si najljepše poklone poklonila sama. |
|
|
|
|
 |
tonka_21 Ukupno postova: 228 Spol:  Nebitno
|
Valentinovo nije to sto vi predstavljate, nego samo dan gdje ces mastom i kreativnim radom zaljubljenoj osobi nesto dati. N emoras biti kao svi i otici kupit ruzu i parfem od 300kn nego su bitne sitnice i da se sjetis voljene osobe taj dan i potrudis se pokazati svoju ljubav. Nisu bitni pokloni ni za Valentinovo, ni Bozic, Uskrs, Majcin dan..nego pokazivanje paznje. Ali ljudi to danas nemaju nego im je lakse nesto gotovo kupiti. I sad kad ste to stvorili se zalite sto je sve komercijalizacija.. nisu to ameri izmislili nego vi sami ste stvorili takvo Valentinovo.. |
|
|
|
|
 |
MissTake
Ukupno postova: 8773 Lokacija: Somewhere over the Rainbow Spol:  Nebitno
|
|
|
 |
|
Nije jedini, ali kad pogledas ja znam jako puno cura u dugim vezama koje nebi ni vidjele cvjece da nije valentinova, a inace su decki jaaakoo romanticni svaki dan tako da ima Valentinovo uopce ne treba..da imas pravo.. |
|
|
|
|
 |
Stella1989
Ukupno postova: 2929 Spol:  Žensko
|
A ostalim danima ne misliš na tu osobu i ne trudiš joj se pokazati ljubav?
Meni su draže naše vlastite obljetnice, nego li iskomercijalizirani dan u kojem trgovci masovno profitiraju.
Muka mi je od Valentinova i masovnih poklona i cvijeća kad vidim po cijelom gradu. Mislim si, ljudi pa zar ste toliko plitki? Večere, pokloni... Volite se i poštujte svaki dan, a ne samo jedan dan u godini. Darujte katkad neki poklon ili sitnicu, a ne kad drugi to odrede i pritom forsiraju. |
|
_________________ Ace Ventura: I'm ready to go in, Coach, just give me a chance. I know there's a lot riding on it, but it's all psychological. Just gotta stay in a positive frame of mind. |
|
|
 |
|
Gle jel se ti sjetis mame na Majcin dan ili joj svaki dan dajes neku sitnicu?? Nemaju svi vremena svaki dan nekome organizirat iznenadenja ali barem 2-3 puta godisnje je lijepo to pokazati. Ocito nitko ne zna pravo znacenje Valentinova, vec svi govore o tome sto je nametnuto drustvu, krivi pogled na taj dan.. |
|
|
|
|
 |
 |
|