Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Slučaj Purda

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
cane

Ukupno postova: 2460
Spol: Muško Muško
Post Postano: 21.02.2011. 20:31 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Leteci mungos je napisao/la: ›
cane je napisao/la: › Da, ali sudit će mu se u Srbiji. Tog se mora plašit.
Ha cuj, sudeci po reakcijama javnosti u Hrvatskoj, nije nemoguce da su sudovi u Srbiji pravedniji od dijela hrvatske javnosti.

Pa ne znam, probaj se stavit u njegovu kožu. Mislim da nakon što je čovjek preživio logor, jedan od rijetkih koji je uspio biti razmijenjen, 20 godina poslije proživljava ponovo kalvariju ni kriv ni dužan. A čisto sumnjam da su njihovi sudovi bolji.

Ukupno postova: 53
Post Postano: 21.02.2011. 21:20 
Naslov:  

Da, ali njezine izjave su bolesne upravo iz toga što "se ona hvali da je dala nekome nešto" nerazmišlja da su njoj branitelji i ina populacija dali mnogo više pa čak i stolicu na kojoj sad sjedi.Glede kojekakvih revizija bi i moglo biti ako će se postupati pošteno(što je izuzetno teško s obzirom na opseg posla i prikupljene papirologije-doktorskih nalaza,mišljenja i inog što je sad teško pobiti i trebalo bi ići jako duboko s rezovima i otkrivanjem tko je zaslužio, a tko dobio stećena prava na nelegalan način).Postoji način dakako ali treba volje i onda snositi odgovornost za učinjene promašaje pojedinaca koji su to omogučili.
Prijetnje nikome ništa dobro nedonose(najmanje bi se time trebali služiti neki ministri), a građani imaju pravo na građanski neposluh i ine načine borbe dozvoljenim demokratskim sredstvima kako bi izrazili svoje mišljenje s obzirom na nastalo stanje.
Ovdje je jasno tko je oštećena strana radi nesposobnosti pojedinaca i trenutne vlasti, nemožemo skroz prebacivati(zašto to i to nisu učinili/napravili oni prije nas).
Treba se nešto promijeniti nabolje i netko to mora učiniti, a oni koji neučine trebaju snositi odgovornost za nečinjenje.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Brick Top

Ukupno postova: 708
Post Postano: 22.02.2011. 0:36 
Naslov:  

Leteci mungos je napisao/la (Pogledaj post): › Da je ubio neke vojnike?! Dokazi, na osnovu cega se sumnja? Potpisao je nesto dok je bio u logoru. Tja, onda nema straha za njega.

Leteci mungos je napisao/la (Pogledaj post): › Ha cuj, sudeci po reakcijama javnosti u Hrvatskoj, nije nemoguce da su sudovi u Srbiji pravedniji od dijela hrvatske javnosti.

Ova tvoja patologija prelazi sve granice Rolling Eyes Rolling Eyes

Ajmo tebe uhitit na granici i izručit Srbiji koja ima tako divno i krasno pravosuđe da niti ne priznaje da su ikad postojali logori na njenom teritoriju gdje su ovakva priznanja potpisivana.
Malo da te onak pošaljemo u BiH ili Srbiju na odmor od par mjeseci, možda i godina... što će ti falit? Ako si nevin, nemaš se čega bojati jel. Lijepo se odmoriš i sve pet.

Leteci mungos

Ukupno postova: 6728
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 22.02.2011. 6:59 
Naslov:  

Brick Top je napisao/la: › Ova tvoja patologija prelazi sve granice Rolling Eyes Rolling Eyes

Ha cuj, za potvrdu sumnje u neki patoloski poremecaj, nema boljeg nego da mi urucis uputnicu. Eno, skoci do Burica, vjerujem da mu je ostalo jos par sveznjeva iz vremena kad ih je zajedno za Seksom i Glavasem ispisivao svojim politickim neistomisljenicima.

Citat: › Ajmo tebe uhitit na granici i izručit Srbiji koja ima tako divno i krasno pravosuđe da niti ne priznaje da su ikad postojali logori na njenom teritoriju gdje su ovakva priznanja potpisivana.
Imam bolju ideju. Ajmo ukljuciti mozak i na trenutak se praviti da je vrijeme hajducije zavrsilo i da je ovim prostorima na trenutak zavladalo pravo.

Koliko sam shvatio iz onoga sto je pisalo po medijima, covjek je potpisao da je nekog ubio. Ucinio je to u logoru, gdje je bio mucen, kao i ostali zarobljenici. Ako se ne varam, pravo poznaje institut iznude priznanja, odnosno takva priznanja ne uzima kao vjerodostojna. No, kao i svako pravo, svaka pisana potvrda se mora provjeriti.

Jesam li nesto propustio?

Dakle, on je znao da je nesto potpisao, znao je da negdje cuci njegovo priznanje.

Btw. on jos uvijek nije izrucen Srbiji, a vrlo vjerojatno nece ni biti (ako je jedini dokaz njegovoj navodnoj krivnji ono iznudjeno priznanje).

No, Purda je odlicno dosao svim dezurnim rasprsivacima mrznje i ljudima koji su zahvaljujuci ratu masno profitirali. Sad, kad se drzava raspada pod teretom nerada i tulumarenja, Purda je dosao kao odlican tampon za zastitu vlastite mirovine i privilegija. Ne laje pas zbog sela.

Sto se tice pravednosti. Ako pravednost definiramo kao ideal, a pravicnost kao stremljenje tom idealu, onda je svako postojanje pravicnosti korak ka tom idealu.

Konkretno, svaki pravicni sustav je pravedniji od sustava u kojem nema pravicnosti. Dakle, svaki sud, pa tako i onaj u Srbiji je zasigurno pravicniji, a time i pravedniji, od rulje kojoj je netko kriv ili nevin samo zato sto je ovakav, onakav, ovaj ili onaj.

Dakle, sudovi u Srbiji, a i oni u Hrvatskoj, su pravedniji od dijela hrvatske, srpske ili mongolske javnosti koje su Purdu proglasile nevinim ili krivim, bez sudjenja i bez provjere navoda iz njegovog priznanja.

Evo, doktore, to je sve sto imam reci u svoju obranu. Sad mi dajte rukicu pa idemo zajedno na pretrage.

Ukupno postova: 6329
Post Postano: 22.02.2011. 8:59 
Naslov:  

Leteci mungos je napisao/la: ›
PEGY je napisao/la: › e sad mu je stvarno lakše, čega se ima plašiti!? Pa najgore mu se ionako već dogodilo.
Sto? Ostao je bez posla zbog nedolska na posao?! Poslodavac mu je nasao zamjenu?!

Čovjek je u zatvoru, odvojen od obitelji i tko zna dokle će tako ostati.
Meni su to više nego li dovoljni razlozi za panični strah, bez obzira na eventualnu krivicu.

Djecu učimo da budu iskrena, vrijedna i poštena. Sjeća li se tko zašto?
PEGY

Ukupno postova: 2664
Post Postano: 22.02.2011. 9:11 
Naslov:  

Confused

Zadnja promjena: PEGY; 24.01.2013. 12:01; ukupno mijenjano 1 put.

Tomislav1970

Ukupno postova: 53
Post Postano: 22.02.2011. 10:52 
Naslov:  

Pa on koliko pratim forum na podforumu Politika uvijek ima malo žešće bljezgarije možda čak i halucinacije, neznam što mu se događa ali mogao bi potražiti i pomoć dr. Nikole Mandića da postavi dijagnozu s obzirom na sve napisano mislim da mu se nebi svidjela dijagnoza pa možda zaradi i mirovinu na PTSP -Smile) pa neće biti toliko kivan na ovu državu/društvo u kojem živi.To je ipak najlakše riješiti "pinklec na rame pa u bijeli svijet" možda pronađe državu mira i blagostanja koja će mu pružiti sve mogućnosti koje ovdije nema/nemože imati.

jaguar
Ukupno postova: 173
Post Postano: 22.02.2011. 12:44 
Naslov:  Re: Slučaj Purda

chager je napisao/la (Pogledaj post): › Čak i sam mislim da se Purdi neće dogoditi ništa loše, ionako je prošao puno goreg, tako da ga sigurno sada od svega najviše boli duša. Više od njegove sudbine, može ga boljeti sudbina cijelog naroda koji se borio za nešto, a dobio...i sami vidimo što.
Uvjeren sam da je Purda mala riba, koji je skoro slučajno poslužio da se dokažu puno "važnije" stvari.
Prvo mi bode oči što nije slučajno izuzet Vukovar i slučaj vojnika JNA. Znači ne bilo koje ratište, već tamo gdje je bilo gro JNA. Time i tom optužnicom Srbija prvo želi proglasiti nadležnost nad tim sukobom i procesuiranje, a zatim i postići pravnu potvrdu da je sukob bio zapravo građanski rat, a ne agresija na suverenu zemlju. Koliko se ja kontam u pravo, veliki postotak toga su i uspjeli dokazat, a to sve ide na dušu velikih pravnih umova predvođenih Šeksom, koji je umjesto postavljanjem temelja hrvatskoj državi, više brinuo za cugu. Danas kada i naši sudovi koriste neke datume duboko poslije 90-te, svi se mi čudom čudimo. A trebali bi tim seronjama biti zahvalni (to očekuju) zato što su se od straha skrivali po podrumima i "stvarali" državu, ko tobože.
Purda nije bitan. Ionako će ga pustiti, jer su unaprijed znali da mu ništa, pravno, ne mogu. Ali su uspjeli prokazati hijerarhiju u našoj zemlji, gomilu neradnika, koji dvadeset godina nisu radili ništa, a skrivali su se od odgovornosti pravdajući se velikim poslom oko pravne samostalnosti RH. Danas to izgleda tako smiješno.
Najžalosnije je što je u priču, ponavljam, upletena BIH. Zemlja koja opstaje na infuziji, koja s pravom ima veze koliko i sa švercom, tvorevina koja ima manje šanse opstati nego Frankensteinov stvor, upravo oni imaju u rukama sudbinu Hrvatske pravne bitke za domovinski rat. Moglo se dogoditi da vojno izgubimo rat, ali se nikako nije moglo dogoditi da ga izgubimo moralno i pravno, jer to je zapravo, najbitnije. Međutim, mi smo ga dobili vojno, a izgubili smo i gubimo na svim ostalim poljima, uključujući ponajprije političku bojišnicu, koja će na kraju utvrditi poražavajuće zaključke, ne zato što su oni istiniti, već zato što se ni malo nismo potrudili i odradili posao do kraja.
Purda će doći kući, ali će nam ostati puno veći problemi, najviše isti ljudi koji nisu sposobni učiniti ništa da se ta naša šugava povijest više skine sa dnevnog reda.

Svi oni koji imalo pozornije prate ovaj slučaj i svi oni koji su imalo zavirili preko granica Lijepe naše na istok, složiti će se sa svim gore napisanim.
Naime u dijelu stručne srbijanske javnosti se ovo tumači kao samo još jedan velikosrpski projekt na razini simbola koji će pokazati i dokazati našim smutljivcima i smušenjacima srbijansku verziju događaja tijekom devedesetih.
Naši funkcioniraju po principu pasa i karavana dok ekipa sa istoka radi svoj posao puno i bolje i suptilnije od naše stoke sitnog zuba. Nažalost..... osijek031.com smile

chager
Ukupno postova: 389
Post Postano: 22.02.2011. 20:25 
Naslov:  Re: Slučaj Purda

Mali doprinos Purdinom psihičkom zdravlju trebalo bi biti današnje priopćenje DORH-a, kako je Vladimir Šeks, glavom i bradicom, nevin po svim njihovim saznanjima. On je naravno presretan što pravna država radi svoj posao, a oduševljen što njegov doprinos obrani Slavonije i Baranje nema niti jednu mrlju.
Kao narod smo skloni više sprdati svoje od tuđih, pa ću se suzdržati od komentiranja ovog...pripćenja.
Karamarko je pak slavodobitno pronašao dokument koji potvrđuje da je Purda znao za interpolovu tjeralicu još od 2007. I to je, po njemu, Pilatovski rečeno, dokaz da država nema nikakvu moralnu obvezu prema Purdi. Nitko ne doživljava ovaj slučaj kako treba, a to je prava priča u pozadini, kriminalizacija rata, koji upletanjem pravosuđa postaje građanski rat. Ali to ne smeta njemu i sličnima da se razmišlja o članstvu u HDZ-u. Sačuvaj nas Bože takvih. Onih 300 danas liče na Termopile, ali je i to početak...

cane

Ukupno postova: 2460
Post Postano: 23.02.2011. 3:09 
Naslov:  

Ne znam šta više reći. Ali sumnjam da se više štampaju one majice Proud to be Croat!

Ukupno postova: 206
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 23.02.2011. 5:50 
Naslov:  

Već nekoliko dana kruži priča da je Purda znao da postoji tjeralica i navodno mu ovo nije prvi odlazak preko granice.Preko navodno ima pajdaša (srbina ) sa kojim je švercao cigarete.Tu priču priča čovjek koji poznaje obitelj.Sad kad je Karamarko potvrdio da je Purda bio obavješten za tjeralicu ovo što sam čula ima smisla.

chager
Post Postano: 23.02.2011. 9:46 
Naslov:  

rori 1 je napisao/la (Pogledaj post): › Već nekoliko dana kruži priča da je Purda znao da postoji tjeralica i navodno mu ovo nije prvi odlazak preko granice.Preko navodno ima pajdaša (srbina ) sa kojim je švercao cigarete.Tu priču priča čovjek koji poznaje obitelj.Sad kad je Karamarko potvrdio da je Purda bio obavješten za tjeralicu ovo što sam čula ima smisla.

Ok, može i tako. Čuo sam za to, nije ništa novo. Ali bi mi onda bilo više ispravno da ga je naša policija uhitila zbog šverca, a ne zbog ratnog zločina. I onaj drugi, koji je uhićen na Bugarskoj granici, pa ni taj nije baš čist, ako ćemo logično, sigurno je ugovarao velike poslove, ma daj. Ali ne radi se o tome. To sad možemo puštati priče, koje će više ili manje ocrniti ljude o kojima se radi. No to neće umanjiti propuste nadležnih tijela, koje selektivno provode zakon, a Domovinski rat nisu nipošto pravno zaštitili.

Brick Top

Ukupno postova: 708
Post Postano: 23.02.2011. 12:38 
Naslov:  

rori 1 je napisao/la (Pogledaj post): › Već nekoliko dana kruži priča da je Purda znao da postoji tjeralica i navodno mu ovo nije prvi odlazak preko granice.Preko navodno ima pajdaša (srbina ) sa kojim je švercao cigarete.Tu priču priča čovjek koji poznaje obitelj.Sad kad je Karamarko potvrdio da je Purda bio obavješten za tjeralicu ovo što sam čula ima smisla.

Tako je, definitivno ima smisla da je čovjek znao za tjeralicu i da je svjesno išao u drugu državu ne bi li ga uhitili Rolling Eyes Rolling Eyes To ima savršenog smisla.

tamna strana

Ukupno postova: 3515
Post Postano: 23.02.2011. 12:42 
Naslov:  

rori 1 je napisao/la: ›
Već nekoliko dana kruži priča da je Purda znao da postoji tjeralica i navodno mu ovo nije prvi odlazak preko granice.Preko navodno ima pajdaša (srbina ) sa kojim je švercao cigarete.Tu priču priča čovjek koji poznaje obitelj.Sad kad je Karamarko potvrdio da je Purda bio obavješten za tjeralicu ovo što sam čula ima smisla.

da baš....
sigurno je ova prica krenula iz dobro obavještenih hadezeovskih krugova....

U duši sam dijete koje ne zna da mrzi...
U životu sam putnik koji uvijek pronađe pogrešan put...
A u stvarnosti sam budala koja uzalud VOLI.....
chager
Post Postano: 23.02.2011. 20:15 
Naslov:  

tamna strana je napisao/la (Pogledaj post): ›
rori 1 je napisao/la: ›

da baš....
sigurno je ova prica krenula iz dobro obavještenih hadezeovskih krugova....

Inače uz ime bilo kojeg intervjuiranog gosta dnevnika piše u kojoj je stranci, makar on bio ministar, premijerka, ono u zagradi obavezno stoji. Ako se pojavi koja domaća životinja, možeš očekivat da je i ona u stranci, ali ovaj puta naglavački salto Iločkog gradonačelnika nije bio popraćen pripadnošću stranci. Ništa nije slučajno, pa ni to. Očito da se pokušava ovakvim spinovima puku ponuditi malo opravdanja. Mislim da na to nitko više ne trepće, pogotovo Purda.
Sad barem znamo odakle Karamarku tako sigurna i provjerena informacija, a i na koji način se postaje gradonačelnik, jer je sam priznao da se iz kontakata s braniteljima šire kojekakve priče, pa među njima i sadržaj tjeralica. Je li pri tom prekšen zakon, koga briga, važan je nacionalni (stranački) interes.

Skoči u forum: