Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Još pet kilometara novih staza i gradski bicikli!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
komentator031
Ukupno postova: 76
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 29.04.2011. 13:05 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

a sve da bi se udovoljilo interesu jednog čovjeka (vlasnika famoznog "Zoo-hotela").

Ej Zoo hotel nije privatno vlasništvo. Krivo si informiran.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
komentator031
Ukupno postova: 76
Post Postano: 29.04.2011. 13:09 
Naslov:  

I da se nadovežem na temu. S cijenom benzina od gotovo 10 kn, uskoro ćemo svi mi biti biciklisti. Onak ćemo se vozati kao na snimkama iz Kine Smile
tipa 500 bicikala na raskrižju. Smile

Definitivno je hvale vrijedna vijest o širenju mreža biciklističkih staza.

zen031
Ukupno postova: 1236
Spol: Muško Muško
Post Postano: 29.04.2011. 13:16 
Naslov:  

Da barem bude tako - tako to rade pametni i racionalni ljudi, npr. Nizozemci, i to u bilo koje doba godine. A nama svaka kap kiše smeta.

I neka nam ta navika ostane i kad (ili ako) ikad budemo bogato društvo. Tako možda bude nade da ćemo ipak opstati.

Shetach
Ukupno postova: 28
Post Postano: 29.04.2011. 14:11 
Naslov:  

komentator031 je napisao/la: ›
a sve da bi se udovoljilo interesu jednog čovjeka (vlasnika famoznog "Zoo-hotela").

Ej Zoo hotel nije privatno vlasništvo. Krivo si informiran.

Ok, prihvaćam, no čemu uopće taj most? I dalje mi sve to previše smrdi na pranje našeg (zajedničkog, osječkog) novca... Sad
Za tu cijenu bi se moglo urediti desetak ulica i pročelja (javnih) zgrada, ili 100 drugih potrebnijih stvari...
Zašto se desna obala već jednom ne spoji jednim, jedinim šetalištem, koje bi se protezalo cijelom duljinom osječke obale Drave?

Duminske Trake

Ukupno postova: 401
Upozorenja : 1
Post Postano: 29.04.2011. 16:26 
Naslov:  

komentator031 je napisao/la (Pogledaj post): › I da se nadovežem na temu. S cijenom benzina od gotovo 10 kn, uskoro ćemo svi mi biti biciklisti. Onak ćemo se vozati kao na snimkama iz Kine Smile
tipa 500 bicikala na raskrižju. Smile

Definitivno je hvale vrijedna vijest o širenju mreža biciklističkih staza.

Pa ima jedna zanimljiva opservacija a to je ta da se kinezi ostavljaju bicikala i okreću automobilima (što uvelike utječe na cijenu nafte,s obzirom na to koliko ih ima...) a eto mi se zbog sve većih cijena naftnih derivata okrećemo ili biciklima ili skuterima i slično. Jebat ga,došo i njihov red na aute.

A što se tiče prelaska biciklima preko ceste...prema zakonu biciklist definitivno NEMA prednost,barem dok ne siđe s bicikla i pogura ga preko ceste jer je u tom slučaju pješak ali dok je na biciklu on nema prednost.

Mene ljuti jedino što recimo na Vukovarskoj je staza s desne strane a ja moram požuriti pa moram ići s lijeve strane,i onda namjerno debeli brkati drot stane kod ljepotice da nam lijepi kazne... Prometna policija bi propala da nema tih "sačekuša".

Noelle
Ukupno postova: 34
Post Postano: 29.04.2011. 17:02 
Naslov: Great ! Re: Još pet kilometara novih staza i gradski bicikli!

s1504975 je napisao/la (Pogledaj post): › I jos samo da biciklisti shvate da je onaj STOP prije prelaska biciklisticke staze preko ceste NJIMA namjenjen!!!

Dakle dragi biciklisti, prelaskom preko ceste VI NEMATE prednost prolaska!

Meni se svaki put dogodi da stanem na taj STOP i onda me vozači puštaju redovno iako oni imaju prednost, pa se još ljute ako zastanem i čekam.

zuvvu

Ukupno postova: 212
Post Postano: 29.04.2011. 17:06 
Naslov:  

Duminske Trake je napisao/la (Pogledaj post): ›
Mene ljuti jedino što recimo na Vukovarskoj je staza s desne strane a ja moram požuriti pa moram ići s lijeve strane,i onda namjerno debeli brkati drot stane kod ljepotice da nam lijepi kazne... Prometna policija bi propala da nema tih "sačekuša".

a nemoj sad i ti kenjat da nemas vremena preci cestu. Very Happy da predes cestu treba ti 2 minute. to nadoknadis na biciklistickoj gdje pozuris, vozis se ko covjek i gdje ti nitko ne smeta.
a sto se tice kazne, oprosti, ali krsis zakon i ima ti pravo napisat kaznu.

Noelle
Post Postano: 29.04.2011. 17:14 
Naslov:  

simo031 je napisao/la (Pogledaj post): ›
s1504975 je napisao/la: ›
I jos samo da biciklisti shvate da je onaj STOP prije prelaska biciklisticke staze preko ceste NJIMA namjenjen!!!

Dakle dragi biciklisti, prelaskom preko ceste VI NEMATE prednost prolaska!

Uh, sa ovim se slažem u potpunosti. Xy puta doživljeno u praksi, da mi nepristojno gestikuliraju, dok me pokušavaju "preskočiti" na križanju ceste i biciklističke staze. Pojedini se biciklisti nažalost jednostavno doživljavaju kao "ravnopravniji" sudionici u prometu i ne gledaju znakove koji su tamo postavljeni baš radi njih, i njihove sigurnosti [size=10](naravno da postoje takvi debili i za volanom)[/size].

Dragi vozači, trebate shvatiti i vi bicikliste i biti malo tolerantniji, ipak vaša guza sjedi bez ikakvog napora i to u klimatiziranim vozilima, dok biciklisti kad jednom uhvate zalet opet im treba dosta napora da pokrenu svoje vozilo, a vi bilo da je kiša ili da zapeče Sunce imate svoj krović nad glavom i nije vam problem malo se zaustaviti i propustiti svakog slabijeg sudionika u prometu, što bi uostalom trebalo biti nekakvo nepisano pravilo. Ok, jači ste, ali imajte u vidu, ipak vam mi čuvamo čist zrak i svaki biciklist vam je jedno vozilo manje. Nasmiješite se kad vidite bicikliste i poželite da ih ima što više.
Možda treba spomenuti i opomenuti pješake koji se nonšalantno šetuckaju po biciklističkim stazama bez pardona...

simo031

Ukupno postova: 6329
Post Postano: 29.04.2011. 17:53 
Naslov:  

Noelle je napisao/la: ›
...nije vam problem malo se zaustaviti i propustiti svakog slabijeg sudionika u prometu, što bi uostalom trebalo biti nekakvo nepisano pravilo.

Na nadgrobnoj ploči na nekom groblju piše:
"Ovdje počiva Mujo koji je vozio po nepisanim pravilima"

U prometu vrijede pisana pravila ... Svako nepoštivanje istih, vodi u prometni kaos, uključujući i poštivanje "nepisanih pravila" što god to bilo.

Nema tu mudrolije.
Svi sudionici u prometu, dužni su pridržavati se prometnih propisa i pravila. Bez iznimki.

Zadnja promjena: simo031; 29.04.2011. 18:01; ukupno mijenjano 2 put/a.

Djecu učimo da budu iskrena, vrijedna i poštena. Sjeća li se tko zašto?
simo031

Post Postano: 29.04.2011. 17:54 
Naslov:  

Edit...

Molim admine da obrišu ovaj moj zajeb. HVALA...

Noelle
Post Postano: 29.04.2011. 18:18 
Naslov:  

a propos..
...nije vam problem malo se zaustaviti i propustiti svakog slabijeg sudionika u prometu, što bi uostalom trebalo biti nekakvo nepisano pravilo.

PROPUŠTANJE VOZILA I PREDNOST PROLASKA - RASKRIŽJA
[size=8]
1.) Na raskrižju cesta iste važnosti ili u susretu s drugim vozilom vozač je dužan propustit vozilo koje nailazi s njegove desne strane.

2.) Vozač vozila koji skreće ulijevo dužan je propustiti vozilo koje, dolazeći iz suprotnog smjera , zadržava smjer svog kretanja ili skreće udesno, osim ako postavljenim prometnim znakom nije drukčije određeno.

3.) Iznimno, od odredaba stavka1. i 2. ovog članka na raskrižju ili pri susretu s vozilom koje se kreće po tračnicama vozač je dužan propustiti takvo vozilo bez obzira s koje strane dolazi, osim ako postavljenim prometnim znakom nije drukčije određeno.

4.) Vozač koji ulazi vozilom na cestu koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska dužan je propustiti sva vozila koja se kreću tom cestom.

5.) Vozač je dužan propustiti sva vozila koja se kreću cestom na koju ulazi i kada ta cesta nije prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ako vozilom ulazi sa ceste bez suvremenog kolničkog zastora na cestu sa suvremenim kolničkim zastorom.
[/size]
6.) Vozač koji pri skretanju presijeca biciklističku stazu ili traku koja se pruža uzduž kolnika kojim se kreće, dužan je propustiti bicikle koji se kreću po biciklističkoj stazi ili traci u istom ili suprotnom smjeru.

Ako vozač ne poštuje pravila prednosti prolaska na raskrižju kazna je 2000 kn i tri negativna prekršajna boda.

Znači ipak postoji i pisano pravilo...

simo031

Post Postano: 29.04.2011. 18:22 
Naslov:  

6.) Vozač koji pri skretanju presijeca biciklističku stazu ili traku koja se pruža uzduž kolnika kojim se kreće, dužan je propustiti bicikle koji se kreću po biciklističkoj stazi ili traci u istom ili suprotnom smjeru.

Znači ipak postoji i pisano pravilo...

...osim ako postavljenim prometnim znakom nije drugačije određeno. Smile

...a priča je krenila o tome kako biciklisti ne poštuju znak STOP zbog njih postavljen.

silence

Ukupno postova: 1135
Post Postano: 29.04.2011. 21:37 
Naslov:  

Dragi vozači, trebate shvatiti i vi bicikliste i biti malo tolerantniji, ipak vaša guza sjedi bez ikakvog napora i to u klimatiziranim vozilima, dok biciklisti kad jednom uhvate zalet opet im treba dosta napora da pokrenu svoje vozilo, a vi bilo da je kiša ili da zapeče Sunce imate svoj krović nad glavom i nije vam problem malo se zaustaviti i propustiti svakog slabijeg sudionika u prometu, što bi uostalom trebalo biti nekakvo nepisano pravilo. Ok, jači ste, ali imajte u vidu, ipak vam mi čuvamo čist zrak i svaki biciklist vam je jedno vozilo manje. Nasmiješite se kad vidite bicikliste i poželite da ih ima što više.
Možda treba spomenuti i opomenuti pješake koji se nonšalantno šetuckaju po biciklističkim stazama bez pardona...

osijek031.com smile osijek031.com smile osijek031.com smileosijek031.com smileosijek031.com smile

Duminske Trake

Ukupno postova: 401
Upozorenja : 1
Post Postano: 03.05.2011. 19:59 
Naslov:  

zuvvu je napisao/la: ›
Duminske Trake je napisao/la (Pogledaj post): ›

a nemoj sad i ti kenjat da nemas vremena preci cestu. Very Happy da predes cestu treba ti 2 minute. to nadoknadis na biciklistickoj gdje pozuris, vozis se ko covjek i gdje ti nitko ne smeta.
a sto se tice kazne, oprosti, ali krsis zakon i ima ti pravo napisat kaznu.

E kad žuriš kao ja nemaš vremena...a što se tiče kazne ok ali kad bi drot bio na vidljivom mjestu onda bi otišao preko,a ovako mi napravi sačekušu,izleti iz pekare i lupi kaznu,ma marš...

Ukupno postova: 161
Post Postano: 03.05.2011. 20:09 
Naslov:  

Noelle je napisao/la (Pogledaj post): ›
Dragi vozači, trebate shvatiti i vi bicikliste i biti malo tolerantniji, ipak vaša guza sjedi bez ikakvog napora i to u klimatiziranim vozilima, dok biciklisti kad jednom uhvate zalet opet im treba dosta napora da pokrenu svoje vozilo,.

Jako smo bezobrazni, uopće ne uzimamo u obzir Vašu fizičku spremu.
Biciklisti bi trebali na bicikle lijepiti oznaku 1-5 koja označava fizičku spremu pojedinca, pa da automobilisti budu tolerantniji prema jedinicama i dvojčicama, recimo.

Kišobran, pumpa za bicikl i litra limunade bi trebali postati obavezna oprema u automobilu, kako bismo mogli pomoći biciklistu u nevolji.

Predložio bih i krovne nosače (ako jedinica ili dvojčica zapnu negdje) ali znaš kakvi smo mi hrvati, netolerantni, popljuvali bi me svi Embarassed

ako još kako možemo pomoći, slobodno reci.

Skoči u forum: