Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Krajem lipnja napokon počinje proširenje južne obilaznice!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
zen031
Ukupno postova: 1236
Spol: Muško Muško
Post Postano: 02.06.2011. 13:10 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

@zuvvu
Ne treba biti staza na cesti, nego pokraj ceste.
A to što kažeš da na takvoj cesti biciklist nema što tražiti je istina, ako uzima u obzir vlastitu sigurnost, ali sada ih itekako ima onih koji na toj cesti "nešto traže".

Ti pričaš gluposti: od Rotterdama pa do Middelburga (glavnog grada pokrajine Zeeland) se može doći biciklističkom stazom. Koja je s obje strane ceste. A takvih primjera ima još.

Zašto ne razmišljati o budućnosti, kad se već radi; zašto jednoga dana ne bismo mogli stazom do Đakova, Našica, Vukovara, Vinkovaca? Fosilna goriva ionako polako ali sigurno cure u nepovrat.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
beziljy

Ukupno postova: 367
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 02.06.2011. 13:35 
Naslov:  

zen031 je napisao/la:
Zašto ne razmišljati o budućnosti, kad se već radi; zašto jednoga dana ne bismo mogli stazom do Đakova, Našica, Vukovara, Vinkovaca? Fosilna goriva ionako polako ali sigurno cure u nepovrat.

Da, baš se pitam osijek031.com smile

zuvvu

Ukupno postova: 212
Post Postano: 02.06.2011. 15:27 
Naslov:  

zen031 je napisao/la :
@zuvvu
Ne treba biti staza na cesti, nego pokraj ceste.
A to što kažeš da na takvoj cesti biciklist nema što tražiti je istina, ako uzima u obzir vlastitu sigurnost, ali sada ih itekako ima onih koji na toj cesti "nešto traže".

Ti pričaš gluposti: od Rotterdama pa do Middelburga (glavnog grada pokrajine Zeeland) se može doći biciklističkom stazom. Koja je s obje strane ceste. A takvih primjera ima još.

zakonom je zabranjeno prometovanje biciklima na brzoj cesti.
isto tako apsolutno nigdje u nizozemskoj ja nisam vidio biciklisticku stazu uz cetverotracnu cestu.

biciklisticka staza ne smije biti uz cestu, ali se moze nalaziti na tom koridoru, trasi, kakogod. znaci, mora biti potpuno odvojena 2, 3, 5, 10 metara od ceste. a to se, ako ikad bude imalo potrebe (a nece definitivno), moze uvijek dodatno napraviti.

ali se npr. slazem s tobom da kad se obnavljaju postojece ceste da ih se treba prosiriti metar sa svake strane i linijom "oznaciti" biciklisticku stazu. to je definitivno potrebno na drzavnim i zupanijskim cestama (npr. osijek-valpovo) jer se tu nalazi malo more biciklista.

zen031
Post Postano: 02.06.2011. 16:00 
Naslov:  

Ok, onda sam ja pogriješio u poznavanju propisa.

zuvvu

Ukupno postova: 212
Post Postano: 02.06.2011. 16:14 
Naslov:  Re: Krajem lipnja napokon počinje proširenje južne obilaznice!

ne znam ni ja tocno propise, ali znam da biciklist ne smije prometovat autocestom, brzom cestom i cestom namjenjenom iskljucivo motornim vozilima (500kn je kazna mislim). tako da logicno onda da ne smije ni biciklisticka staza biti na takvom tipu ceste.

zen031
Post Postano: 02.06.2011. 16:30 
Naslov:  

Moj prijedlog se odnosio na izgradnju bic. staze, a ne trake. Jer prema čl. 2. ZSPnC:

"18 )»biciklistička traka« je dio kolnika namijenjen za promet bicikala koji se prostire uzduž kolnika i koji je obilježen uzdužnom crtom na kolniku i propisanim prometnim znakom,
19) »biciklistička staza« je izgrađena prometna površina namijenjena za promet bicikala koja je odvojena od kolnika i obilježena propisanim prometnim znakom,"

tako da se, u ovom slučaju o kojemu ti govoriš, radi o biciklističkoj TRACI (koja je na cesti).

cane

Ukupno postova: 2460
Post Postano: 02.06.2011. 20:06 
Naslov:  

zen031 je napisao/la:
Moj prijedlog se odnosio na izgradnju bic. staze, a ne trake. Jer prema čl. 2. ZSPnC:

"18 )»biciklistička traka« je dio kolnika namijenjen za promet bicikala koji se prostire uzduž kolnika i koji je obilježen uzdužnom crtom na kolniku i propisanim prometnim znakom,
19) »biciklistička staza« je izgrađena prometna površina namijenjena za promet bicikala koja je odvojena od kolnika i obilježena propisanim prometnim znakom,"

tako da se, u ovom slučaju o kojemu ti govoriš, radi o biciklističkoj TRACI (koja je na cesti).

Al čemu pobogu tamo biciklisti?

Skoči u forum: