Autor |
Poruka |
Leon Admin
Ukupno postova: 4122 Lokacija: space Spol: Muško
|
Dvadesetčetverogodišnji Osječanin Leo Vinković u sklopu diplomskog studija dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu, osmislio je projekt Bajssek - biciklističke mape Osijeka.
Bajssek je ime projekta biciklističkih mapa grada Osijeka kojem je cilj oživjeti pomalo zaboravljene i nedovoljno iskorištene gradske punktove. Biciklističke mape su podjeljene na dvije rute - rute kulture (K) i rute rekreacije (R). Rute su osmišljene kao edukacijske, nudeći 'stanice' na kojima će biciklisti moći upoznati i razgledati bogatu kulturnu baštinu grada, pretvarajući zapostavljene dijelove grada u zanimljive turističke atrakcije.
Bajssek - promo video
Video info:
Ideja o ovom projektu došla je unutar teme "Oživljavanje zaboravljenih gradskih područja grada Osijeka", kojom sam htio ukazati na gubljenje sinteze unutarnjeg prostora grada Osijeka, a koja dovodi do gubljenja identiteta.
Također sam ovim projektom htio stvoriti jedinstvenu promociju grada i njegove turističke ponude koja je trenutno bazirana na gurmanskom turizmu i ponudama Kopačkog rita i Baranje.
Projekt je trenutno u fazi definiranja detalja a uskoro ćete saznati sve pojedinosti i detalje oko njegove realizacije na portalu Osijek031.com.
|
Zadnja promjena: Leon; 02.06.2011. 20:47; ukupno mijenjano 1 put. |
_________________ --
Leon Linde
portal Osijek031.com |
|
|
|
Coca Cola
Ukupno postova: 394 Lokacija: n'djamena Spol: Nebitno
|
a brate dosta vise o biciklima.. vozim se godinama biciklom itd. al vec mi je pun. k. stalno u medijima te ovo te ono.. sad od jednom svi postali biciklisti a do prije 5god svima su smrdili bicikli.. mislim da ce moj bicikl u podrum na jednom 5god dok se ova situacija ne smiri covjece policija je pocela imati akcije "lov na bicikliste" katastrofa bacam se na trcanje! |
|
|
|
|
|
tonya
Ukupno postova: 2171 Lokacija: Nedođija Spol: Žensko
|
Tipičan primjer Osječanina. Ili apatija ili seruckanje iz fotelje. Ili oboje. |
|
_________________ Space: The final frontier
These are the voyages of the Starship, Enterprise
Its 5 year mission
To explore strange new worlds
To seek out new life and new civilizations
To boldly go where no man has gone before |
|
|
|
avantgarde Ukupno postova: 818 Spol: Nebitno
|
A normalan bi pomislio da mu je drago kao dugogodišnjem biciklistu da se odvija ovakva popularizacija zdravih prometala. Svašta, baš smo budale. :/ |
|
_________________ Imali smo i većih problema pa ih nismo riješili! |
|
|
|
sale car
Ukupno postova: 1305 Lokacija: Grad na Dravi Spol: Muško
|
sviđa mi se ova ideja bajseek... svaka čast |
|
|
|
MUGDIM Ukupno postova: 56 Spol: Nebitno
|
sranje...
vozite se autima ko normalni ljudi |
|
|
|
|
|
kromosom
Ukupno postova: 104 Lokacija: Antigua and barabuda Spol: Muško
|
jako dobro.
eto nam brend grada |
|
_________________ Štapičaste tvorbe koje se nalaze u jezgri stanice, i nosioci su gena. |
|
|
|
Đeđa_zaboravih_lozinku_od
Ukupno postova: 161 Lokacija: Osijek Spol: Žensko
|
sviđa mi se!
|
|
|
|
|
|
zen031 Ukupno postova: 1236 Spol: Muško
|
a brate dosta vise o biciklima.. vozim se godinama biciklom itd. al vec mi je pun. k. stalno u medijima te ovo te ono.. sad od jednom svi postali biciklisti a do prije 5god svima su smrdili bicikli.. mislim da ce moj bicikl u podrum na jednom 5god dok se ova situacija ne smiri covjece policija je pocela imati akcije "lov na bicikliste" katastrofa bacam se na trcanje!
|
Džaba te komentirat. |
|
|
|
|
|
pritykaty
Ukupno postova: 13 Spol: Nebitno
|
Svaka pohvala !! treba mladih s dobrim idejama i inicijativama.. samo se nadam da nece propast projekt .. |
|
|
|
|
|
dund0 Ukupno postova: 139 Spol: Nebitno
|
...zanimljiva su ova parkirna mjesta za bic sa natpisima... vrlo lijepo... |
|
|
|
|
|
W.M. Felt Ukupno postova: 2158 Spol: Nebitno
|
Vizualno odlična stvar. Još samo kad bi netko krenuo prodavati ove artikle. |
|
|
|
|
|
LadyArwen
Ukupno postova: 7 Spol: Žensko
|
Tipičan primjer Osječanina. Ili apatija ili seruckanje iz fotelje. Ili oboje.
|
Bravo bravo! |
|
|
|
|
|
Noelle Ukupno postova: 34 Spol: Nebitno
|
BAJSSEK HELOOOOU??!!! Jao neugodno mi je...pa šta se sve može u ovom gradu nije za povjerovat, jedva čekam..to i onaj bar kod do zoološkog..u pm. |
|
|
|
|
|
Coca Cola
Ukupno postova: 394 Lokacija: n'djamena Spol: Nebitno
|
A normalan bi pomislio da mu je drago kao dugogodišnjem biciklistu da se odvija ovakva popularizacija zdravih prometala. Svašta, baš smo budale. :/
|
Znas zasto mi nije drago? Jer do prije par godina sam se mogao voziti bilo gdje a da nisam moram brinuti hoce li me policajac zaskociti iza nekog coska i naplatiti kaznu... Sad ima pun k. biciklista po gradu koji se prvenstveno nezna voziti (nespretni) i naguravaju se svagdje. I sad policija skocila na noge jer imaju prituzbe da biciklisti smetaju svagdje na cesti i na nogostupu. I sad imamo hrpu biciklista koji se nigdje ne mogu voziti bezbrizno. Prvenstveno niti nema dovoljno biciklistickih staza i sad je policija pocela trljati ruke odnosno sva paznja je okrenuta biciklilstima i svaki njihov pokret se snima u oku policajca. I voznja mi se svede na 60% guranja bicikla gradom BRAVO BRAVO! Ako se vec zeli popularizirati biciklizam onda prvo sredite bicilisticke staze.. Sramota je da polilcija ima akcije "lov na bicikliste" |
|
|
|
|
|
|
|