Bolje nemoj komentirati! Ja nemam nista protiv biciklista nego sam htio reci da se ideje siluju odnosno netko hoce na brzinu zaraditi a nezna da ostalima steti! Ne mozes popularizirati biciklizam u gradu koji nema u svakoj ulici mjesto za bicikl. Sve vise ima ljudi koji dobivaju kazne a nisu oni krivi nego zato sto nema predvidjenog mjesta za bicikl.. jer policajci vrjebaju bicikliste po nogostupima u sporednim ulicama ne na glavnim ulicama iako i tamo isto.. i onda biciklisti radje biraju opciju nogostup nego cestu gdje auti luduju i divljaju i u tome lezi problem. Ja vidim rjesenje da u gotovo u svakoj ulici manjih, sporednih moze se izdvojiti 1m za biciklistu i to bi trebali oznaciti bojom i onda su biciklisti zasticeni na cesti sto se tice zakona.
|
niti ceste niti nogostupi u sporednim ulicama nisu dovoljno siroke da bi se izdvojio prostor za biciklisticku stazu. to se moze napraviti jedino potpuno rekonstrukcijom ulica, a to ipak kosta novaca.
otkada je napravljena biciklisticka na aveniji, manje-vise sve glavne ulice u gradu sada imaju biciklisticku stazu (neracunajuci strosiku, to je zivi uzas). a u sporednim, manjim ulicama nikad ni nece biti biciklisticka staza, jer realno to je nemoguce izvesti jer je preskupo.
tak da, po meni grad ima sasvim solidnu mrezu biciklistickih staza, a tamo gdje nema vozi se po cesti i to je to (jer ipak kreteni ne mogu toliko divljat po tim manjim ulicama, a na velikima ima biciklisticka-tamo nek divljaju, briga me).
jedini problem je u nekulturi vozaca, biciklista i pjesaka, a to se jedino i moze dovesti u red kaznama. nikad mi nece biti jasan mentalni sklop biciklista koji voze na pjesackoj gdje ima biciklista, a jos manje glupavih pjesaka koji hodaju po biciklistickoj.