PEGY je napisao/la: ›
mladunce je napisao/la ( Pogledaj post): ›
brzo kod veterinara i trazit sto vecu dozu protuotrova.
eto, sretno svima. mi nismo imali srece, od 4 vesele mace ostadose samo dvije i ogromna tuga.
|
kada proces u tijelu započne, ne pomaže nikakav protuotrov!
I kako znati koji protuotrov,kada neznaš s kojim otrovom imaš posla?.
|
Mačke su mi dva puta bile otrovane, jedan se doslovno raspadao, naglo je počelo curit na sve strane, dok sam stigao do vet-a imao sam osječaj da se pola iscjedilo iz njega, ali ga je spasio jakim dozama konakiona... tj vitamina K. koji definitivno pomaže pri trovanju. Drugi pri kastraciju počeo curit, nisu se rane mogle zatvoriti i onda se skužilo da je trovanje, također pozitivan ishod.
Znam još par uspješnih slučajeva.
Dakle ja i trovanje = 2:0 hvala Bogu.
Ali ja i panleukopenija smo 0:2
A to mi više liči ovome što mladunče opisuje, zarazna bolest sa sličnim simptomima trovanja. gdje veterinari vide da se radi o tome ali su životinje pa to opisuju kao trovanje i uzimaju novac 5-6 dana. Sisaju maci krv svaki dan, to im ide u prilog jer hemoglobin pada a bilirubin raste. i tako do ide dok mačka doslovno u mukama ne izdahne.A onda hladno kažu, pa znaš možda to i nije ipak bilo trovanje.
Da li su ti mace bile cijepljenje?
Žao mi je zbog gubitka tvojih maca, užasno mi je žao, više volim životinje od ljudi.
Nemojte zamjeriti, kad sam već tu, možda ima koja dobra duša da spasi ovoga jadnička:
http://www.njuskalo.hr/udomljavanje-macaka/mladi-macak-trazi-novoga-vlasnike-oglas-3152261