Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Žele socijalu, a ne posao i plaću!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Yoanna35
Ukupno postova: 350
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 26.07.2011. 21:37 
Naslov:  Re: Žele socijalu, a ne posao i plaću!
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Gaap ..Glavaš je osobno odgovoran za 20 privatizacija u gradu Osijeku koje su kao rezultat polučile 20 imućnih osoba i po 2000 nezaposlenih osoba po svakoj tvornici, po meni bi završio u čorki zbog gosopodsrkog kriminala puno prije nego ... zbog ratnog zločina..

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Monstrum

Ukupno postova: 6541
Spol: Muško Muško
Post Postano: 26.07.2011. 23:49 
Naslov:  

kolko god se vi počeli tu prepirat oko svega i svačega činjenica je da ste zapravo svi u pravu ... iskreno poznam i one koji se grbe u metlicama i kojekakvim prčijskim poslovima, krvave ruke za neku prebijenu kintu, a bome znam i one koji mogu radit za 3000kn ali su stava NEĆU SE JA DIZAT UJUTRO ZA 3000kn !!!!! lakše mi pokupit paru s biroa ... jebiga tako je kad živimo u ovoj prčiji

Sleepwalker

Ukupno postova: 350
Post Postano: 27.07.2011. 2:10 
Naslov:  

Bilo bi lijepo da netko na takvom radnom mjestu, na kakvom je gospođa/gospođica Klobučar ima razvijene komunikacijske vještine, te da je upućeniji u problematiku.
Ili je bezobrazno od ravnateljice očekivati da bude stručna?

Ukupno postova: 291
Post Postano: 27.07.2011. 2:43 
Naslov:  Re: Žele socijalu, a ne posao i plaću!

Ta priča o neradnicima koji uživaju na teret radnika je laž, zamjena teza i glupost koja se forsira sa svrhom zatiranja i ono malo solidarnosti koja postoji u ovoj državi.

Treba uvesti mirovinu od 1000 kuna koju može dobiti svaka punoljetna osoba s prebivalištem u RH koja ne radi. To bi preko noći povećalo najniže plaće onih koji rade, propale bi firme koje loše rade pa bi se otvorio prostor za one koje dobro rade, a s tim bi se dalje povećavala motiviranost za rad zbog boljih plaća i uvjeta rada), povećala bi se i opća produktivnost pa bi sve išlo na bolje. U kratkom roku bi se povećala zaposlenost i zadovoljstvo svih.

Takva socijalni sustav može se financirati s postojećim porezima samo proračun treba rasteretiti od stotina tisuća državnih i javnih službenika čija radna mjesta su u startu izmišljena ili nepotrebna uz drugačiju organizaciju i nova tehnološka rješenja. Njihova korisnost za društvo nitko ne dovodi u pitanje kao i brojne privilegije zaslužnih nastale devedesetih. Postoji čitav niz stavki rashoda proračuna koji su čisto rasipanje novca koji se pretvara u nečiji ekstra profit koji ni na koji način ne služi ovom društvu.

Najbolja motivacija za zapošljavanje je dobro radno mjesto i prilika za rad, a neće biti toga kad je sve više onih koji bi dušu prodali i samo za kruh i mlijeko, osnovnu egzistenciju. Svakim danom svima sve lošije.

Crvi vrište iz jabuke "vidite mene kako radim, ja sam radnik veliki" - od sveg tog velikog rada kojim se mnogi kite društvo sve više liči na trulu jabuku.

Razmislite o solidarnosti.

shonjka
Ukupno postova: 10
Post Postano: 27.07.2011. 8:55 
Naslov:  

posla ima, raznog. za novac. samo što ne žele svi raditi. uvijek možeš naći NEKAKAV posao.sad zavisi na što će taj posao ličiti i kako će biti plaćen.
nema više socijalnog sustava to je prošlost. ovo je kapitalizam, da se primjetiti, i jedino mu se možeš ( na žalost) prilagoditi.ili si pregažen.
A kad bi sustav funkcionirao i kad bi svi bili umreženi(što nije slučaj) onda ne bi većina ljudi (koja za to enma stvarnu osnovu)imala pravo na socijalu, a dobili bi ga (možda)oni kojima je to uistinu potrebno.
i po meni je lakše ne mrdat od kuće za 11o kn nego se za dvije i pol (previše sam rekla) okolo povlačiti, plaćati si možda i sam prijevoz, gablece i slično i još raditi 8 sati (malo sam rekla) za nekog eksploatatora.

shonjka
Post Postano: 27.07.2011. 8:56 
Naslov:  

za 110 kuna ispravka

shonjka
Post Postano: 27.07.2011. 9:00 
Naslov:  

Monstrum je napisao/la:
kolko god se vi počeli tu prepirat oko svega i svačega činjenica je da ste zapravo svi u pravu ... iskreno poznam i one koji se grbe u metlicama i kojekakvim prčijskim poslovima, krvave ruke za neku prebijenu kintu, a bome znam i one koji mogu radit za 3000kn ali su stava NEĆU SE JA DIZAT UJUTRO ZA 3000kn !!!!! lakše mi pokupit paru s biroa ... jebiga tako je kad živimo u ovoj prčiji

btw "metlice" i ini sezonski radovi su sasvim (za naše sirote standarde) OK plaćeni, ali MORA SE RADITI.i možeš zaraditi 3000kn ako radiš svaki dan.ali se također potrebno ustati ujutro i otići negdje u polje i crnčiti na suncu.plaća se isti dan (uglavnom) i to u kešu

francika

Ukupno postova: 2791
Post Postano: 27.07.2011. 9:58 
Naslov:  

Ljudi pišete gluposti.
Kakve metlice kakvi bakarači, pa nisu ljudi strojevi da idu u najam 2-3 mjeseca godišnje, samo stoka tako radi. Ljudima treba radno mjesto 12 mjeseci godišnje ili naravno bezuvjetna primanja kako je kolega rekao od recimo 1.000 kn mjesečno. U suprotnom će se i dalje ljudi tretirati kao stoka i privilegirane skupine imati enormne zarade ali ne svojim sposobnostima da stvore kapital kako se u kapitalizmu radi nego sisanjem državnog proračuna. U Hrvatskoj ima par firmi koje svojim sposobnostima stvaraju kapital, a čak i one obilato sisaju državni proračun jer u državi nema sposobnih ljudi koji bi znali raspoređivati kapital. U državi se svi ponašaju kao lopovi koji dijele plijen nakon pljačke banke i ne žele ostati bez toga, a svoj plijen namjeravaju braniti tako da od ljudi koji ni do sada nisu imali ništa oduzmu i osnovna sredstva za preživljavanje i otjeraju ih na ulicu da spavaju pod mostovima i hrane se iz kanti za smeće, a oni se prolazeći pored njih neće ni okretati jer to nije njihov problem jer se tako živi u kapitalizmu.
Mi nismo nikada ni bili u kapitalizmu jer kapitalizam je stvaranje kapitala prvenstveno znanjem a Hrvati toga nemaju jer žive na način da im je dobro ako susjedu krepa krava.
Socijalna prava nisu isključivo vezana za socijalizam već su vezana za sva društvena uređenja. U pravom kapitalizmu socijalna prava su mizerna stavka jer kapitalistička zemlja omogućava radno mjesto skoro svim građanima a za one nesretne nije problem da im država omogući sredstva za preživljavanje.
Realna situacija je sasvim drugčija od opisanog u članku. Nisu ljudi koji dobijaju naknadu jer nemaju radno mjesto socijalni slučajevi nego su naši poduzetnici socijalni slučajevi jer sve ono što su pokrali više nemaju jer nisu bili pravi kapitalisti koji znaju stvoriti kapital. Dakle takvim kapitalistima se trebaju oduzeti stavke iz proračuna koje primaju i naravno smanjiti plaće svima u državi za 50% jer oni ne stvaraju kapital.
Kad se novci počnu raspoređivati pravedno tada će se tek pojaviti pravi kapitalisti, a do tada ćemo u državi imati samo nesposobne komuniste koji vladaju i uništavaju sve one koji bi mogli stvoriti kapital u državi.

shonjka
Post Postano: 27.07.2011. 10:03 
Naslov:  

SVE GORE NAPISANO LAJKAM:D

francika

Post Postano: 27.07.2011. 10:07 
Naslov:  

shonjka je napisao/la :
SVE GORE NAPISANO LAJKAM:D

Hvala!

PEGY

Ukupno postova: 2664
Post Postano: 27.07.2011. 10:35 
Naslov:  

francika je napisao/la :
Nisu ljudi koji dobijaju naknadu jer nemaju radno mjesto socijalni slučajevi nego su naši poduzetnici socijalni slučajevi jer sve ono što su pokrali više nemaju jer nisu bili pravi kapitalisti koji znaju stvoriti kapital.

hehehe ovo mi se nekako samo nametnulo kao replika na tvoje monologe

http://www.vecernji.hr/vijesti/direktoru-dragi-tadicu-racunu-28-milijuna-kuna-clanak-313725

francika

Post Postano: 27.07.2011. 10:46 
Naslov:  

PEGY je napisao/la :
francika je napisao/la :
Nisu ljudi koji dobijaju naknadu jer nemaju radno mjesto socijalni slučajevi nego su naši poduzetnici socijalni slučajevi jer sve ono što su pokrali više nemaju jer nisu bili pravi kapitalisti koji znaju stvoriti kapital.

hehehe ovo mi se nekako samo nametnulo kao replika na tvoje monologe

http://www.vecernji.hr/vijesti/direktoru-dragi-tadicu-racunu-28-milijuna-kuna-clanak-313725

Upravo o tome i govorim, svi poduzetnici kukaju nemaju za plaće radnika, nemaju posla i na taj način se izmišljaju poslovi kako bi se pokrao proračun grada i novci lopovlukom strpali u privatne džepove.
Nijedan takav poduzetnik nije zaposlio niti jednog djelatnika jer je znao stvoriti kapital već je zapošljavanje uvjetovao dobivanjem posla od grada ili države i još da mu država plaća olakšice za zapošljavanje radnika.
Mafija ima sve pa tako i državu. Isti su kao dileri droge, samo natrpati svoje džepove je bitno, a ne briga o Domovini.

PEGY

Post Postano: 27.07.2011. 11:04 
Naslov:  

nisam to mislila tako kao ti, već sam mislila kao odgovor-demanti na onaj dio u kojem kažeš da su poduzetnici soc.slučajevi

francika

Post Postano: 27.07.2011. 11:12 
Naslov:  

PEGY je napisao/la :
nisam to mislila tako kao ti, već sam mislila kao odgovor-demanti na onaj dio u kojem kažeš da su poduzetnici soc.slučajevi

Znam da nisi tako mislila dobro sam te shvatio, ali stvarna perspektiva je upravo ovakva kako sam ja rekao i puj-pik tvoj demantij ne važi.

PEGY

Post Postano: 27.07.2011. 11:34 
Naslov:  

francika je napisao/la:
PEGY je napisao/la :

Znam da nisi tako mislila dobro sam te shvatio, ali stvarna perspektiva je upravo ovakva kako sam ja rekao i puj-pik tvoj demantij ne važi.

ajd ne davi više s tim teorijama zavjere,urote i crnim pogledima na ovaj grad, nemaš drugog posla!? ili s radnog mjesta surfaš i pametuješ?

Skoči u forum: