Autor |
Poruka |
chager Ukupno postova: 389 Lokacija: Prigradsko Spol: Muško
|
Rukovanje. Pozdrav mira, koji je povijesno zamijenio poljubac, naravno, zbog poremećenih, zlouporabe. Zamislite da se stožer međusobno ljubi, umjesto rukovanja. Ionako Nane previše jaše Asanovića kod pogotka.
Usput, Markovićeva ostavština u HNS-u biti će upravo to nesretno rukovanje. To ide s mentalitetom. Poznato je da su bosanci sa svima na ti, i da se pri susretu sa svima uvijek rukuju. Kad bude umro, jer očito ga nitko ne može smijeniti, to rukovanje će mu biti jedino po čemu će ga pamtiti, to njegovo predsjednikovanje. Sad kad povežem rukovanje, stožer i presudu našeg najboljeg suca…možda i nije čudno što se Pranjić odbio rukovati sa stožerom, njih je puno, a ako je prst u šupak isto rukovanje…
To je mentalitet, jugo mentalitet…
Čast Dinamovim igračima. Ipak, ova ljubav za kunu…Reče Vlaović sinoć: „Igrače treba podržat, ne daj Bože da netko zazviždi…“ Mamić bi to ljepše: kolko para, tolko muzike. Nemaš više pravo ni zviždati, ako ne platiš punu cijenu. Tako i vlast, nemaš pravo kritizirat, ako ih ne voliš, samo ih smiješ hvaliti, za kunu…
Počeli smo se razbacivati poznavanjem biblijskih likova. Eto Čedo Prodanović, prepoznao Sanadera kao Joba. Kad bi barem znali nešto o patnji pravednika i o pravdi uopće. Čini mi se da će Sanader u biblijskom smislu proći kao Baraba, a nije tako lako objasniti običnom puku zašto. Već spomenuti Bilić, izbornik, mogao bi se usporediti s Demostenom. Nije važno kako, ali me strašno podsjeća i na Bajića, s tim svojim opstajanjem, čak i kad nema rezultata?! Uvijek ima vremena razmisliti prije nego što kaže, valjda je u tome poanta.
Kosorica bi tada mogla poprimiti lik Gospe. Recimo sinjske. Postoji tu očit problem, doduše ne s „dušom i tijelom uznesena u Vladu“ i to od Sanadera, ali postoji problem s onim o bezgrešnom začeću. Hrvati su svašta sposobni zaboraviti, ali mi je čudno da narod uzdiže nekoga, tko nema veze sa ćudoređem i katoličkim pogledom na moral. Kad bi samo spomenula kamenovanje…
Kad smo već kod vanjske politike, netko savjetuje premijerku, da ode na Kosovo. Kažu, dobro je za Europu, za desni image, i za trljanje Srbima rane. Nitko ne spominje financiranje kampanje. Albanci su pravi mafijaši, znati će nagraditi posjet Kosovu, sada kada ga svi u luku zaobilaze. To Kosovo, to je način kako nešto promijeniti, natalitetom, ali mi je žao što će taj slučaj pokrenuti lavinu. Albanci imaju državu, imaju i Srbi, čemu Kosovo i R Srpska? Samo ako netko želi kavgu i tempiranu bombu, kad zatreba. Ne ako, već kad. Tko je za dalekovidnu vanjsku politiku, nek ide u Kurdistan, ma gdje bio.
Pitanje je što muči našu Vladu, barem što se tiče regije? Čak uopće, jel to amnezija ili menopauza? Pod hitno mijenjam lažnu Gospu za Kaligulinog senatora. Moguća doplata. Kunu? |
|
|
|
|
|
Sharon
Ukupno postova: 1469 Lokacija: Osijek Spol: Žensko
|
chager je napisao/la: ›
Pod hitno mijenjam lažnu Gospu za Kaligulinog senatora. Moguća doplata. Kunu?
|
Pa, uspjelo je i bez kune: imaš cijelu njezinu isluženu i odmetnutu ergelu takvih u lokalnoj ekipi. |
|
|
|
|
|
|
Zaista mislim da nitko od kriminalaca iz političkog i uopće javnog života u RH ne može odgovarati za svoja (ne)djela. Opet je to povezano s cijelim Balkanom, gdje je praksa identična. Prije nekoliko godina Bandić izazove prometnu nesreću i pobjegne. Revan policajac ga ganja, stigne i privede i umjesto pohvale, dobije otkaz.
Sigurno je taj lajt motiv prošao glavama policajaca koji su privodili navijače Dinama (gazili novu trava Maksimira). Mamić, taj sigurno eklatantan primjer balkanoidnog poduzetnika, skočio u obranu navijača. Onaj tko ne pozna prilike, rekao bi svaka čast na tome. Koji još direktor, ili kako se već sam prozove, kluba radi to za navijače?
Onaj tko zna za sukob navijača i Mamića i u ovom slučaju prepoznao je običnu paradu ulične inteligencije tog istog Mamića, koji zna kako razmišlja navijač, makar postupak bio sasvim proziran, nada se on efektu. (uostalom i cijena ulaznica će skočiti)
Ono što slijedi je tek slučaj. Policajci puste dečke. Tko bi se svađao s budalom za 4500 tisuće kuna? A vrlo je vjerojatno da ćeš dobit otkaz ako ga privedeš. E tu je poanta. Ni policajac ne može biti siguran da će ono što piše u zakonu zaista i biti poštivano, pa što se čudimo običnom čovjeku, koji nema povjerenja u pravosuđe na Balkanu.
Srećom, javi se Karamarko, koji je usput na putu za put u HDZ i koji na račun ministarskog mjesta gradi image opasnog tipa i "dopusti" privođenje Mamića. Koja je to tek sprdnja. Ono što je slijedilo je čisti igrokaz, tako da to nije vrijedno spomena.
Dok god postoje ljudi koji su iznad zakona, ne vrijedi donositi nove. Čujewm da će privesti Boljkovca, zbog zločina u 2.svjetskom ratu? Karamarkova kampanja je otvorena, samo mislim da ga se najviše treba bojati - Kosorica. |
|
|
|
|
|
Leteci mungos
Ukupno postova: 6728 Lokacija: Priory of Semen Spol: Nebitno
|
Čujewm da će privesti Boljkovca, zbog zločina u 2.svjetskom ratu? Karamarkova kampanja je otvorena, samo mislim da ga se najviše treba bojati - Kosorica.
|
Boljkovca ce privesti kako bi se usutkao, jer bi se na Hadzicevom sudjenju moglo stosta saznati, izmedju ostalog - vjerojatno da rata uopce nije trebalo biti, odnosno da je sve dogovoreno.
Bit ce to jedno vrlo veselo i zanimljivo sudjenje... |
|
_________________ Omnium gadgetum mecum porto! |
|
|
|
simo031
Ukupno postova: 6329 Lokacija: Ludoland Spol: Muško
|
Leteci mungos je napisao/la: ›
Bit ce to jedno vrlo veselo i zanimljivo sudjenje...
|
Ako ne umre prije ... |
|
_________________ http://essekeri.hr/svi-essekeri
Veži konja gdje ti gazda kaže, osobito ako ti je konj gazda.
Živim kao pas, a zamjeraju mi kad lajem.
Djecu učimo da budu iskrena, vrijedna i poštena. Sjeća li se tko zašto? |
|
|
|
mali_ivica
Ukupno postova: 2703 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
Leteci mungos je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Čujewm da će privesti Boljkovca, zbog zločina u 2.svjetskom ratu? Karamarkova kampanja je otvorena, samo mislim da ga se najviše treba bojati - Kosorica.
|
Boljkovca ce privesti kako bi se usutkao, jer bi se na Hadzicevom sudjenju moglo stosta saznati, izmedju ostalog - vjerojatno da rata uopce nije trebalo biti, odnosno da je sve dogovoreno.
Bit ce to jedno vrlo veselo i zanimljivo sudjenje...
|
Boljkovca, Manolića i ostale su trebali uhapsiti i ranije. Nema smisla govoriti o napretku demokracije, građanskog društva i ostaloga, a ljude koji su ubijali okolo po Jugoslaviji druge koji su svoje mišljenje izražavali i iz razloga što ono (to isto mišljenje) nije odgovaralo strukturama vlasti, zbog toga bili ubijani i zatvarani.
Dakle ovdje se ne radi o crvenima, crnima, zelenima i žutima. Ovdje se radi o tome da su oni to sranje napravili i da su trebali i ranije biti skinuti. Zdravo. |
|
|
|
|
|
|
Kaže Tadić da Balkan treba debalkanizirati! Sigurno je računao na zalihe libijskog iperita, pa nekako, preko Mesića, iskompenzirati. U stilu Turaka i Iračana, po Kurdskim vrletima širiti nesvrstanost. Počeo bi po Kosovu, Sandžaku, pa već kod bi ga vjetar poveo, prema zapadu. Nema druge.
Ništa novo na Balkanu, rekli bi.
Merkel bila. Po trajanju posjeta, možemo zaključiti što joj je bitno. Ako ste se ikad vozili iza kola hitne pomoći, da bi brže prošli gradsku gužvu, onda je to oduvijek radila hrvatska vanjska politika iza Njemačke. Korak dalje je Kosovo. Ili korak nazad, jer nije sigurno što je bolje za gospodarstvo, kosovskih 600 milijuna ili srpskih 2 milijarde?
Po pitanju izbora, Srbija je uvijek bila dobra tema. Oni uvijek surađuju u kampanji, nisu to propustili ni ovaj put. Kako će Tadić strahovati i braniti Srbe po bivšoj Jugi, ako ih nitko ne ugrožava? Od Milanovića ne strahuje ni HDZ, a kud će Srbi. Dobro je držati tenzije u zraku, tako ljude držiš poslušnima.
Inače, novo objavljene depeše wiki leaksa pokazuju koliko se amerikanci zanimaju za svaki kraj svijeta, pa tako i za ovaj crvuljak. Zanimanje za Thompsona ne iznenađuje, s obzirom na to tko drži lovu u Americi. Kosorica nije tako loše prošla, ali to je sastavni dio politike, da je i crni vrag, samo ako je na vlasti. Vidljiva je aktivnost za naš ulazak u EU. HSS službeno ušao u kampanju, premijerka nosi maskirnu uniformu (to svatko može, možda cilja na čin generala) državni pas ju skoro ugrizao da zaštiti svog vodiča. Bože, kad je pas pametniji od naroda, loše nam se piše.
Drugi put da se premijerka boji kad daje izjavu. Inače to dobro skriva, ali sad kad je morala reći da više ne moramo ići u Beograd po savjet...izgorila je kao kod spominjanja generala. Guta knedle, tako je to kad nisi dorastao poslu koji obavljaš... |
|
|
|
|
|
|
Iza svakog uspješnog muškarca stoji njegova strpljiva, ili tuđa ambiciozna žena. Iza svakog „uspješnog poduzetnika“ stoji politika, lokalna ili državna. Iza magnata (tycoon) stoji ratno profiterstvo, bez obzira na stranu u sukobu. Iza Mladena Bajića stoji Lazo Pajić.
Kakav epilog. Pokoj duši najuspješnijem borcu protiv ratnih profitera. Nema mjesta ružnom spomenu o pokojniku, samo neka djela govore o njemu. Nije uspio pobijediti sustav, a borio se protiv njega - kao lav. Osude ratnih profitera su dokaz da je bio Bajićeva desna ruka.
Tek 2010. zakon omogućuje takve kvalifikacije kaznenog djela. Nikad čovjek ne bi pretpostavio da će upravo Sanader biti primjer borbe protiv ratnog profiterstva u prilično nategnutoj priči iz 1995. Nategnutoj, jer je razvidno iz mnogih iskaza, da je tada na prostoru cijele bivše države bilo koječega, a najmanje „čistih“ deviza kojima se kupuje naklonost Europe. Sanader, koji je spojio ugodno s korisnim, a za razliku od ostalih, valjda je znao njemački, pomaže sklapanje kredita državi, a za uzvrat dobiva proviziju. Koliko ja znam, to je čist normalno vani, a lokalno je društvu ugledno. Kako nam je bilo vrlo bitno da kupimo te nekretnine, nitko nije pitao za cijenu. Čemu danas takva strka oko 3,5 mil kuna? Smiješno. Mislio sam da će se ovdje pozabaviti pravim stvarima, kad ono Sanader - Pedro. Društvo nam je totalno pomafijašeno, o tome svi sve znaju, a kao da nitko ne želi ništa promijeniti, jer svi na neki način imaju koristi. Javna nabava i financije nisu rak rana ovog društva, već prištić na tumorskom organizmu balkanskog krepanog konja.
Sanader nije otišao pod prijetnjom gđe. Merkel, za što postoji svjedok? Ne daj Bože da je taj svjedok J. Kosor., jer su još Rimljani zaključili da ništa ne možeš s jednim testisom, koji još zna - ni jedan jezik.
No, kao uvjet za rad na naplatnim kućicama kod Vrgorca, traži se znanje stranog jezika. Kakav apsurd, ona koja ne zadovoljava ni taj uvjet, zbog pritiska javnosti, poništava natječaj. Dobro, zna japanski, kad pozove male Japance u Hrvatsku, onda to odradi HCK u odmorištu osječkom. Tamo se mali Japanci prvi puta upoznaju s željom Slavonki da što prije pobjegnu iz ove …, pa čak i pod prijetnjom tsunamija. (Prvi poljubac…)
Rijetko sam čuo riječi „ Nacionalni interes“ iz usta premijerke. U dubrovačkoj republici su za vrijeme juga potencijalne ubojice smatrali manje ubrojivim zbog tog usranog osjećaja. Oni poremećenjaci sa zapada tvrde da se čudne pojave događaju za punog mjeseca, pa nije baš za vjerovat transformer vukodlacima i slično. U našem okruženju bi se slobodno mogla uvesti kao zakonska obveza - ne uzimanje u obzir onoga što političari izjavljuju za vrijeme predizborne kampanje. To se dokazano vrijeme manje ubrojivosti. Tako i ovaj izraz „Nacionalni interes“ iz usta jedne HDZ-ovke. Svašta, baš svašta.
Josipović kao dječarac. Te mu beogradska filharmonija svira u Dubrovniku, te skuplja polupane lonce po Srbiji. I Jeremić bi mu mogao lajkat fejs. Postaje čuđenje u svijetu, kad obilazi Srijem, gdje su Hrvati rijetki kao lički medvjedi, a poziva ih na HRabro!? Prošla su vremena kad je in bilo biti Hrvat, sad je bolje biti Hrvatica, a da imaš dečka Srbina, uz to bogatog.
Oskar ide Mesiću, koji se silom trudi biti zaštitnik antifašista. Čak se odvažio otići kod Boljkovca, koji mu je inače privatno mrzak, ali nema veze, kapric Karamarku mu je važniji od Gadafija. Kažu da čovjek pod stare dane podjetinji, kod Mesića je to očigledno, jer je po prvi puta dosljedan. Ako ga je išta krasilo u mandatu i životu, onda je to bio populizam i –nedosljednost. Pahor miri Srbe i Hrvate. Pravi SHS. |
|
|
|
|
|
Vilenjak Ukupno postova: 442 Lokacija: Osijek Spol: Nebitno
|
tuzan je / pretuzan ovaj srbofobni blog, sve neka kuknjava / ustasoidna dreka. pa hajde, da razveselim malo autora / drekavca
...
|
|
|
|
|
|
|
hajde, još malo veselja
Redakcija 031 je napisao/la ( Pogledaj post): ›
U utorak 6. rujna 2011. godine s početkom u 10 sati u velikoj vijećnici Osječko-baranjske županije u Županijskoj 4 održat će se Informativni dan za 2. poziv za prijavu projektnih prijedloga u okviru IPA Prekograničnog programa Hrvatska – Srbija. Organizator Info-dana je Zajedničko tehničko tajništvo u suradnji s nacionalnim ugovornim tijelima, Agencijom za regionalni razvoj Republike Hrvatske i Delegacijom Europske unije u Republici Srbiji, uz logističku podršku Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje.
Kako su subjekti s područja naše Županije bili najuspješniji na 1. natječaju, očekujemo kako će i ovaj puta interes potencijalnih prijavitelja biti velik. RRA SiB potiče sve dionike razvoja na našem području, od gradova i općina do udruga, da prijave svoje projektne prijedloge u okviru definiranih prioriteta iz područja ekonomskog razvoja, zaštite okoliša i mjere “people to people”.
Program...
09.00–10.00 Registracija sudionika
10.00–10.10 Dobrodošlica
10.10–10.25 IPA prekogranični program Hrvatska – Srbija 2007-2013
10.25–10.40 Model provedbe IPA-IPA prekograničnih programa
10.40–11.00 Pregled dodijeljenih darovnica pod 1. pozivom za dostavu projektnih prijedloga
11.00–11.15 Pauza za kavu
11.15–12.00 Drugi poziv za dostavu projektnih prijedloga, Aplikacijski paket – Smjernice za prijavitelje
12.00–13.00 Drugi poziv za dostavu projektnih prijedloga, Aplikacijski paket – Obrasci i dokumenti
13.00–13.30 Procedura odabira projekata
13.30–14.30 Ručak
14.30–15.00 Pitanja i odgovori
|
13.30–14.30 Ručak Performans predstavnika portala Osijek031 / izlazak forumaša Chagera za katedru / demonstrativno samoubojstvo implozijom
14.30–15.00 Pitanja i odgovori
|
|
|
|
|
|
|
Ratni profiter Vidošević ponovo izabran za predsjednika u HGK. To je kao kad Markovića izaberu u HNS, pod krilaticom: "Biti ću predsjednik, dokle 'oću". Sad bi bilo dobro razmisliti o činjenici da poslodavci prije izaberu čovjeka s upalom mozga, nego onoga koji bi donio neke promjene. To je ujedno skrivena poruka Milanoviću.
WikiLeaks donosi pravo lice Pahora. Znali smo mi kakav je, sve sve svodi na improvizaciju, muljanje i performans. "Ako Hrvatska uđe u EU prije Srbije, haos". Očekuje on da ćemo mi rješavati sporove sa Srbijom kao što su Slovenci rješavali s nama, preko leđa i pod maskom EU-a. Sam je kriv, pristao je na premali dio mora, trebao je tražiti više, kao Talijani.
Baš me zanima na što smo mi pristali, na tom putu, kad pregovarači skrivaju pregovarano kao zmija noge. Neće biti dobro.
Kosorica se hvali s tim ulaskom u EU. Kaže, trebalo je napraviti kompromis. Kako da Sanader nije uspio, a baš je bio široke ruke?
Uzmimo da je prvi uvjet bio da EU naguzi premijera. Sanader je odbio, jer se nudila Merkelica. Dao otkaz i otišao u zatvor. Dolazi Jaca, uvjet isti - da EU naguzi premijerku. Pošto je znala što i Ivo, nadala se Pahoru kao predstavniku. Dođe Pahor i kaže da su sad uvijeti teži, uz dimnik Sloveniji, pojavila se inicijativa da iz svake države EU naguze premijera države kandidata. Ona bez razmišljanja pristane, uz poklik: Sve za Hrvatsku! Pahor joj sutra pošalje cvijeće s porukom: "Ni sama nisi svjesna, što si učinila!"
Dobro, mi svi znamo da nije svjesna puno toga, ali je u poruci slijedio i P.S. "Parlamenti svake države EU-a!"
Premijerka mu uzvrati - da voli izazove.
To je otprilike naša vanjska politika.
U Beogradu se sreli nesvrstani, baš na godišnjicu. Respektabilan broj državnika, a iz Hrvatske - Budimir Lončar, savjetnik bivšeg predsjednika S. Mesića i posljednji ministar vanjskih poslova Juge. Nije čudo što se Mesić koristio vezama i kanalima koje je kopala Jugo politika, samo nije jasno što se u njemu dogodilo da od predsjednika Jugoslavije postane ustaša, pa opet nazad do antifašiste "par ekselans".
Možda je promašaj što Hrvatska nije više koristila resurse i znanje iz bivše države, osim za privatno bogaćenje isturenih drugova. Dobro kaže Josipović, kako je HDZ nakupina kumrovečkih učenika, samo to nije njegov, već posao onog Paleta - Milanovića.
Vidim da pojedinci više ne izvoze lavandu na Kosovo, pa bi sad u Hrvatsku. Nije problem gospodarska suradnja, već što premijerka kaže - taj Tadić bi se samo ljubio, ništa od njega. Možda ga možemo ugurati u gore spomenutu ekipu EU parlamentaraca? |
|
|
|
|
|
tyler_durden
Ukupno postova: 295 Spol: Muško
|
chager je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Ratni profiter Vidošević ponovo izabran za predsjednika u HGK. To je kao kad Markovića izaberu u HNS, pod krilaticom: "Biti ću predsjednik, dokle 'oću". Sad bi bilo dobro razmisliti o činjenici da poslodavci prije izaberu čovjeka s upalom mozga, nego onoga koji bi donio neke promjene. To je ujedno skrivena poruka Milanoviću.
WikiLeaks donosi pravo lice Pahora. Znali smo mi kakav je, sve sve svodi na improvizaciju, muljanje i performans. "Ako Hrvatska uđe u EU prije Srbije, haos". Očekuje on da ćemo mi rješavati sporove sa Srbijom kao što su Slovenci rješavali s nama, preko leđa i pod maskom EU-a. Sam je kriv, pristao je na premali dio mora, trebao je tražiti više, kao Talijani.
Baš me zanima na što smo mi pristali, na tom putu, kad pregovarači skrivaju pregovarano kao zmija noge. Neće biti dobro.
Kosorica se hvali s tim ulaskom u EU. Kaže, trebalo je napraviti kompromis. Kako da Sanader nije uspio, a baš je bio široke ruke?
Uzmimo da je prvi uvjet bio da EU naguzi premijera. Sanader je odbio, jer se nudila Merkelica. Dao otkaz i otišao u zatvor. Dolazi Jaca, uvjet isti - da EU naguzi premijerku. Pošto je znala što i Ivo, nadala se Pahoru kao predstavniku. Dođe Pahor i kaže da su sad uvijeti teži, uz dimnik Sloveniji, pojavila se inicijativa da iz svake države EU naguze premijera države kandidata. Ona bez razmišljanja pristane, uz poklik: Sve za Hrvatsku! Pahor joj sutra pošalje cvijeće s porukom: "Ni sama nisi svjesna, što si učinila!"
Dobro, mi svi znamo da nije svjesna puno toga, ali je u poruci slijedio i P.S. "Parlamenti svake države EU-a!"
U Beogradu se sreli nesvrstani, baš na godišnjicu. Respektabilan broj državnika, a iz Hrvatske - Budimir Lončar, savjetnik bivšeg predsjednika S. Mesića i posljednji ministar vanjskih poslova Juge. Nije čudo što se Mesić koristio vezama i kanalima koje je kopala Jugo politika, samo nije jasno što se u njemu dogodilo da od predsjednika Jugoslavije postane ustaša, pa opet nazad do antifašiste "par ekselans".
Možda je promašaj što Hrvatska nije više koristila resurse i znanje iz bivše države, osim za privatno bogaćenje isturenih drugova. Dobro kaže Josipović, kako je HDZ nakupina kumrovečkih učenika, samo to nije njegov, već posao onog Paleta - Milanovića.
Vidim da pojedinci više ne izvoze lavandu na Kosovo, pa bi sad u Hrvatsku. Nije problem gospodarska suradnja, već što premijerka kaže - taj Tadić bi se samo ljubio, ništa od njega. Možda ga možemo ugurati u gore spomenutu ekipu EU parlamentaraca?
|
Jesi razmišljao o novinarstvu? Odličan tekst. |
|
|
|
|
|
|
tyler_durden je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Jesi razmišljao o novinarstvu? Odličan tekst.
|
(umirem od smijeha)
...
no slažem se / u pravu si. malac uistinu ima perspektivu u šokačkom novinarstvu, tražio namještenje u Vinkovačkim novostima, kao nasljednik
Čika Roke iz Otoka, ili u Glasu Slavonije, kao nasljednik Ivice Šole. na stranu sad jezik / stil (raja voli nepismeno), ali ono na čemu bi Chager ipak malkic mogao poraditi je poznavanje nekih osnovnih činjenica / materije o kojoj bi želio, tako slatkasto državotvorno, i tako jebački srbofobno, zboriti.
naravno, nije uvjet.
|
|
|
|
|
|
padobranac
Ukupno postova: 1155 Lokacija: Osijek Spol: Žensko
|
tyler_durden je napisao/la: ›
chager je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Vidim da pojedinci više ne izvoze lavandu na Kosovo, pa bi sad u Hrvatsku. Nije problem gospodarska suradnja, već što premijerka kaže - taj Tadić bi se samo ljubio, ništa od njega. Možda ga možemo ugurati u gore spomenutu ekipu EU parlamentaraca?
|
Jesi razmišljao o novinarstvu? Odličan tekst.
|
zar chager vec nije bloger od formata? |
|
_________________ Ovakav, nemam nista protiv sebe. Ovakav, prasina uzvitlana. |
|
|
|
|
Ho fobós (ne da mi se tražiti grčko znakovlje, ali se veselo čita kao fo, pa onda bos, s tim da taj bos izgovoriš kao Severina), koliko je meni poznato, znači strah. Ne, nije lik iz Q-Arene. Srbofob, ili srbofobija bi bila neka novokomponirana tvorba, s ciljem da se pokuša poturiti strah od Srba? Možda se Vilenjak osjeća strašnim, pa bi plašio djecu svojim istančanim smislom za kulturu komunikacije, jer je poznato da kad izostanu argumenti, udri na iskustvo i sijede vlasi.
Čini mi se da se u dotičnog forumaša primjećuje dašak klaustrofobije, ili čak agorafobije, no to pokušava kompenzirati samodostatnim mantrama kao što su ustaše, Hrvati…čak bi se usudio reći da je ksenofob, ali to u svakom slučaju treba riješiti s Mandićem, neka proba na PTSP.
Možda se kod fobije ne podrazumijeva uvijek mržnja, kako to implicira dotični, već neka vrsta panike iz nemoći. Ne mogu zamisliti Vilenjaka kako stoji na čelu kolone YU-TEL-a, kao Milić nekoć, i širi bratstvo i jedinstvo poznatom ljubavnom pjesmom posvećenoj Radojki.
Bilo kako bilo, nije dobro za zdravlje živjeti u prošlosti. Još je gore u lošoj sadašnjosti, a mislim da je upravo to boljka koja boli ovima slične. Prošla su vremena kad su i Kosovo i Vojvodina nosile po jedan glas, a nisu bile baklje. Srpsko pitanje u Hrvatskoj svesti na Pupovca i njegovu sposobnost sklapanja koalicija, nije baš ni svijetla budućnost. Ne čudi stoga igra riječima. Ako Kosorica već godinama trči posljednje metre na ulazu u EU i traži se na putu za put izlaska iz krize, kako je tek teško onima koji su bili „netko i nešto“ dok se vježbala natalitetna politika u eteru radio postaja.
E kad sjednemo na „Šengen“, pa udarimo po 50 evra svakom, kako je to Lozina lijepo opisao u svom obrazloženju presude za mito i korupciju na carini. To je u duhu naših naroda i narodnosti, samo što u bračnom, pa i izvan bračnom životu valja mijenjati poze, a ne skroz biti j… stranka.
Čvrsto vjerujem da će Hrvatska odigrati ključnu ulogu u primanju Srbije u EU. Kosorica je davno dala svoje osobne bilješke prijevoda potrebnih dokumenata za početak pregovora. Lako se (ne)znanjem razbacivat.
Nakon otkrivanja Rohatinskog, kao Todorićevog „malog od palube“ koji nosi keš kad treba, ne čudi visok rejting Agrokora među 500 najuspješnijih firmi u okruženju. Opet ona stara, neke države imaju firme, a Ivica ima državu. Žecina želja da se opere u Saboru od zlih objeda javnosti sigurno će loše završiti. Ionako zasjedanja predugo traju.
U slučaju pišanja po cipelama, koristiti četvrt viagre. |
|
|
|
|
|
|
|