Autor |
Poruka |
tamna strana
Ukupno postova: 3515 Lokacija: Čepin Spol: Muško
|
Dakle...trebao bi si kupiti komplet posuđa....
znaci ne za poklon...vec nešto što ce ostati kod mene i što bi trebalo trajati godinama...da ne kažem desetljecima....
E sad naravno ponuda posuđa je stvarno velika .....Zepter, WMF, Silit, AMC, Fissler, BergHOFF...i na kraju neizostavna ponuda bestseller tv-a Linea Esclusiv
s obzirom na nadasve veliku ponudu posuđa...i naravno veliki raspon cijena....
zanimaju me vaša iskustva....da li tko što ima kod kuce da koristi....pohvale, primjedbe, savjeti pri odabiru....itd
eto nadam se da ce se naci netko sa nekim konstruktivnim savjetom....
i zamolio bi vas da u ovu temu ne uplicete Glavaša HDZ,HSSB, HSP....raznu politicku mladež.... |
|
_________________ najbolje je biti glup, gluh, nijem i lijep
U duši sam dijete koje ne zna da mrzi...
U životu sam putnik koji uvijek pronađe pogrešan put...
A u stvarnosti sam budala koja uzalud VOLI..... |
|
|
|
exHOP3on
Ukupno postova: 4356 Spol: Muško
|
ne znam kolike su sada cijene kompleta, no imam zepter star nekih 10-15 godina, oko 4500kn neki manji komplet.
aktivno ih koristim tek 2 godine, no iskustvo je dobro, zbog debelog dna ručak dugo ostane topao, čak i do večere, sve se ravnomjernije peče, čak sam i probao onu foru bez kapi ulja i odlično se ispeklo. lako se pere, s unutarnje strane sa grubim dijelom spužve, s vanjske mekim, kao i kod svakog posuđa i suđa treba paziti na ovu našu tvrdu vodu. |
|
|
tamna strana
|
vjerujem da je zepter dobar....no ipak po mom mišljenju je nadasve precjenjen sa cijenom...
ipak isto takvo posuđe npr AMC...ne zaostaje ni pocemu sa zepterom...al je ipak jeftinije...
ipak kod zeptera osim posuđa placaš ime...no to mi nije presudno za kvalitetu samog posuđa.... |
|
|
|
|
PEGY
Ukupno postova: 2664 Lokacija: Seychelles Spol: Nebitno
|
|
Zadnja promjena: PEGY; 23.01.2013. 13:12; ukupno mijenjano 2 put/a. |
|
|
|
|
Ingo
Ukupno postova: 3470 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
najfinije sam jeo iz bakinog starog sudja i prastare tučane šerpe |
|
|
|
|
|
Sharon
Ukupno postova: 1469 Lokacija: Osijek Spol: Žensko
|
Treba ti, sigurno, jedan pravi komplet posuđa (kompleti obično sadrže sve što treba za manje kućanstvo). E,sad:
AMC je sam vrh kvalitete, skup ali vrijedan svake lipe. Ako se odlučiš za ovu varijantu - nećeš pogriješiti, samo moraš znati da to posuđe mijenja čitav koncept prehrane: kuha se kratko, bez masnoća i na pari. Hrana zadržava kvalitetu i ne opterećuje suvišnim kalorijama.
Zepter je sličan, samo nemaju onaj famozni express-lonac (barem ja nisam vidjela). Dakle: cijena visoka, ali stvar svevremenska.
Od kompleta posuđa imaš u trgovačkim centrima i Solingen-posuđe, s pojačanim dnom. Dosta je skupo, ali ne kao ova dva koja sam spomenula. No, obično se može naći povoljno na akcijama (božićna i druga sniženja), pa tu možeš relativno dobro proći. Kvaliteta je odlična, estetika o.k.
Ovo su ti skupe varijante, ali vrijede. U kombinaciji s 1-2 prave Tefal-tave i barem jednim express-loncem - imaš sve za kuhinju. Ako možeš, nemoj štedit kad kupuješ prvi komplet posuđa, jer sve ostalo su, zapravo, skuplja rješenja... Logika je jednostavna: jeftino posuđe - loša kvaliteta. |
|
|
|
|
|
tamna strana
|
...i namjera mi je kupiti nešto kvalitetno....naravno da i ocekujem kako ce me to i koštati...
al opet budimo realni...u današnje vrijeme se sve prodaje pod neku kvalitetu...a zapravo jedini nacin da zaista saznaš kakva je kvaliteta je da cuješ iz prve ruke...onih koji su nešto kupili...da li je to stvarno kvalitetno...ili ne....
isto tako...u puno slucajeva...a što je žalosno...zapravo ne placaš stvarnu vrijednost ili kvalitetu...nego samo ime proizvoda....što je meni apsolutno nepotrebno...odnosno...može nešto biti tipa noname...ali bitno da je kvalitetno....jer necu sa posuđem...šetati po promenadi....
u prilog tome govore iskustva drugih ljudi...(koji su pisali po drugim forumima)...kako samo ime ne znaci da neceš imati problema sa doticnim posuđem...
@Sharon....da li možda znaš gjde se mogu pronaci ti kompleti od Solingena ? |
|
|
|
|
Sharon
Ukupno postova: 1469 Lokacija: Osijek Spol: Žensko
|
Pa, prije par godina sam viđala po Intersparu, ali sad doista ne znam, jer mi to više nije aktualno pa ni ne gledam. Kažem ti: kad to imaš - miran si od ponovne kupovine. Gledaj po trgovačkim centrima, ima sigurno negdje. I čekaj božićne akcije. Prepolove cijene. |
|
|
|
|
|
Mikro
Ukupno postova: 500 Lokacija: Osijek VBK Spol: Muško
|
Imaš u Pevecu hrpu posuđa a najbolje je ono šareno koje su koristile neše bake i mame.! |
|
|
|
|
|
tamna strana
|
eto kupljeno je posuđe... 14-djelno...
Inoxer....
u Konikomu....cijena 1500 kunica....
posuđe je nadasve super....jer je originalna kopija (i to stvarno vjerna kopija) zeptera...znaci od debljine dna...kvalitetnih rucki...pa sve do termostata na poklopcima...
uglavnom to je nešto što sam i želio
evo i slika
|
|
|
|
|
simo031
Ukupno postova: 6329 Lokacija: Ludoland Spol: Muško
|
Suđe je doista dobro. Jedina mana su termostatske ručke na poklopcima koje su sklone pucanju. |
|
_________________ http://essekeri.hr/svi-essekeri
Veži konja gdje ti gazda kaže, osobito ako ti je konj gazda.
Živim kao pas, a zamjeraju mi kad lajem.
Djecu učimo da budu iskrena, vrijedna i poštena. Sjeća li se tko zašto? |
|
|
|
tamna strana
|
@simo031...budemo vidjeli....no u svakom slucaju termostati su zamjenjivi odnosno lako se odšarafe i zamjene....no naravno ako ima za kupiti zamjena |
|
|
|
|
simo031
Ukupno postova: 6329 Lokacija: Ludoland Spol: Muško
|
Ima za kupit termostata. Oko 80 kn komad. |
|
_________________ http://essekeri.hr/svi-essekeri
Veži konja gdje ti gazda kaže, osobito ako ti je konj gazda.
Živim kao pas, a zamjeraju mi kad lajem.
Djecu učimo da budu iskrena, vrijedna i poštena. Sjeća li se tko zašto? |
|
|
|
DonQuijote
Ukupno postova: 4291 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
i mi smo pred kupovanjem posuđa, ali nam ne treba toliko veliki set kao tamnoj strani, dovoljan je neki od 4-5 komada (plus pripadajući poklopci).
e sad, gledali smo uglavnom ono alu-gus, i čitali o njemu svašta dobrog i lošeg.
ono što nas muči je relativno mali izbor setova kvalitetnog posuđa, odnosno mali broj trgovina gdje ga se uopće može naći. osim konikoma i trgovačkih lanaca (u kojima i nismo našli nešto posebno), gdje u osijeku još gledati? |
|
|
|
|
|
PEGY
Ukupno postova: 2664 Lokacija: Seychelles Spol: Nebitno
|
|
|
|
|