Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Golemi Eurodom u Osijeku može biti gotov za pet mjeseci?

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031

Ukupno postova: 68455
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 21.09.2011. 0:10 
Naslov:  Golemi Eurodom u Osijeku može biti gotov za pet mjeseci?
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

"Odlučili smo prvo zaraditi novac, pa investirati", kaže direktor Jurica Vrdoljak napominjući da cijeli projekt nije opterećen kunom kredita.

Pod oblake se proteže 62 metra visoko. U zemlju zadire do 16,7 metara. Toranj ima 12, a podzemni dio četiri etaže. Eurodom zahvaća 81.000 bruto kvadrata, a ni jedan objekt u Osijeku nema toliko betona. Ta je masa betona dovoljna da se izgradi 2000 stanova od 40 četvornih metara. U zgrade je položeno 240 kilometara raznih šipki.

Odgođeno otvaranje

Impozantna građevina poslovno-kulturnog centra, koju od početka prate i brojne kontroverze, vrata će otvoriti, kažu vlasnici, iduće godine. Točan datum još nije poznat.

"Za pet mjeseci možemo objekt staviti u funkciju", kaže Jurica Vrdoljak, direktor tvrtke Eurodom.

Preostali su, dodaje, samo završni radovi. Investitori su Koncern Agram i Grad Osijek. Prve su skice nacrtane 2002., prva lopata bačena je tri godine kasnije, a kao rok za izgradnju tada se spominjala 2009. Čim su se bageri upalili i počeli kopati jamu, na noge su se digli stanari u susjedstvu u Istarskoj i Vukovarskoj ulici jer su u njihovim zgradama popucali zidovi i cijevi. Slučaj je završio na sudu, a s dijelom oštećenih postignuta je nagodba. Već na početku 2009. bilo je jasno da te godine radnici neće napustiti gradilište.

"Okrenuli smo priču i odlučili prvo zaraditi novac pa onda investirati. To je duži put u izgradnji, ali sigurniji i za nas investitore i za one koji će ući u Eurodom. Cijeli projekt nije opterećen ni kunom kredita, sve su isključivo sredstva Koncerna Agram.", dodaje.

Grad Osijek vlasnik je zgrade Kulturnog centra od 5000 bruto kvadrata. U njemu će biti koncertna dvorana po uzoru na Lisinski, s 390 fotelja. Između dva investitora, kaže Vrdoljak, treba još niz stvari usuglasiti da bi i “zadnji kvadrat kompleksa” mogao biti otvoren u isto vrijeme. Jedni bez drugih ne mogu. A sve diktira novac.

Grad ne diktira ništa

"Naše i mogućnosti Grada nisu iste, idu izbori, a treba još toga dosta iskoordinirati. Činjenica je da se dugo gradi, ali cilj nam je da bude dugoročan i rentabilan, a uvjereni smo da će tako i biti." ističe Vrdoljak.

Cijela je investicija inače “teška” 100 milijuna eura.

"Očekujemo realizaciju ugovora, a to ovisi o drugoj strani. Nažalost, ugovor je takav da Grad ne može diktirati ništa, ali želimo da se što prije otvori i napuni taj kompleks koji je i te kako važan za grad." poručuje gradonačelnik Krešimir Bubalo.

Većinu stanara Eurodom već ima. Najamnina je u prosjeku 15 eura po kvadratu. U novu građevinu uselit će, među ostalima, Agramove tvrtke. Za trgovine je rezervirano 17.000 kvadrata, a popunit će ih Maxi Konzum i robna kuća.

Tekst: Suzana Lepan/Večernji.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
oggy031
Ukupno postova: 125
Post Postano: 21.09.2011. 7:20 
Naslov:  

zanimljivo, nikako da ta "iduća godina" i dođe... to pričaju već dvije godine kako će baš iduće biti otvorenje... premda mi ovo ipak i najviše miriši na otvorenje s obzirom na nadoilazeće izbore, pa će se vjerovatno malo "pogurati" s otvaranjem... -.-'

francika

Ukupno postova: 2791
Post Postano: 21.09.2011. 7:23 
Naslov:  

Ma sjajno. Maxi Konzum i Lisinski su 2 brata blizanca. Very Happy

Ukupno postova: 347
Post Postano: 21.09.2011. 8:57 
Naslov:  

Mogao je meni se čini bit gotov on i ˝jučer˝ ali treba te ogromne prostore uselit i iskoristit, a zainteresiranost je vjerovatno minimalna.

Mrky007
Ukupno postova: 490
Upozorenja : 1
Post Postano: 21.09.2011. 9:39 
Naslov:  

oggy031 je napisao/la:
zanimljivo, nikako da ta "iduća godina" i dođe... to pričaju već dvije godine kako će baš iduće biti otvorenje... premda mi ovo ipak i najviše miriši na otvorenje s obzirom na nadoilazeće izbore, pa će se vjerovatno malo "pogurati" s otvaranjem... -.-'

Euroherc će na izbore? ajde neka

tamna strana

Ukupno postova: 3515
Spol: Muško Muško
Post Postano: 21.09.2011. 10:16 
Naslov:  

nije problem završiti eurodom...ako treba i za tjedan dana....no onda se postavlja pitanje...što sa tolikim prostorom...s cime ispuniti eurodom....
budimo realni...u toliku zgradu stane cjelokupna osjecka privreda....
vjerujem kako bi ostalo još nešto prostora za kafice Smile

U duši sam dijete koje ne zna da mrzi...
U životu sam putnik koji uvijek pronađe pogrešan put...
A u stvarnosti sam budala koja uzalud VOLI.....
Carobnica

Ukupno postova: 599
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 21.09.2011. 11:15 
Naslov:  

15 EUR-a po kvadratu?! I oni doista misle da će im u Osijeku to netko plaćati?!

Što se tiče završetka, samo čekam dan kad će Grad Osijek odlučiti ući u ovu "investiciju" i kad će potrošiti naše novce na ovu tuđu vreću bez dna.

Ukupno postova: 27
Post Postano: 21.09.2011. 12:23 
Naslov:  

A imao sam tako lijep pogled sa svoje terase na Tvrđu i Dravu dok se ovo čudovište nije izleglo...Što se mene tiče, rješenje za Eurodom je jednostavno: dinamit pa da ponovo imamo rupu (koja na simboličnoj razini predstavlja grad Osijek, eto ti umjetničke instalacije s porukom!). A uz malo sreće (i malo više dinamita) možda se oduva i onaj nespašen ispomenik fići preko puta...Mada, njega će ionako dokrajčiti vremenski uvjeti i klinci...

Coca Cola

Ukupno postova: 394
Post Postano: 21.09.2011. 13:55 
Naslov:  

Hadzo je napisao/la:
A imao sam tako lijep pogled sa svoje terase na Tvrđu i Dravu dok se ovo čudovište nije izleglo...Što se mene tiče, rješenje za Eurodom je jednostavno: dinamit pa da ponovo imamo rupu (koja na simboličnoj razini predstavlja grad Osijek, eto ti umjetničke instalacije s porukom!). A uz malo sreće (i malo više dinamita) možda se oduva i onaj nespašen ispomenik fići preko puta...Mada, njega će ionako dokrajčiti vremenski uvjeti i klinci...
Bravo!! Ovaj Osijek je rupetina bez dna Smile) al iskreno ona rupa je bila korisnija od ove zgradurine..

PreacheR

Ukupno postova: 1076
Post Postano: 21.09.2011. 15:01 
Naslov:  

Hadzo je napisao/la :

X

Provokator

Ukupno postova: 1500
Upozorenja : 2Upozorenja : 2
Post Postano: 21.09.2011. 15:41 
Naslov:  

Siguran sam da je Eurodom jedna vrhunska mafijaška investicija na kojoj će profitirati pojedinac tako što će prostore iznajmiti gradu, nešto slično onome što Dogo radi na Jugu 2 i iznajmljuje gradske prostore privatnicima, a svi šute i prave se grbavi, tako će biti i ovdje, samo što će grad ući u prostor i plaćati privatniku...

Sprdačina od države, što drugo reči...

Ukupno postova: 145
Post Postano: 21.09.2011. 16:42 
Naslov:  

Carobnica je napisao/la:
15 EUR-a po kvadratu?! I oni doista misle da će im u Osijeku to netko plaćati?!

u Portanovi je kvadrat 55e, čisto usporedbe radi..

Otofx
Ukupno postova: 168
Post Postano: 22.09.2011. 0:03 
Naslov:  

Dinamit je za amatere. http://bit.ly/pJotOU

stipe_5
Ukupno postova: 39
Post Postano: 22.09.2011. 14:08 
Naslov:  

taj toranj se nakrivio, kad ga gledate sa strane od podvožnjaka jasnio se vidi da se nakrivio.....

francika

Ukupno postova: 2791
Post Postano: 22.09.2011. 14:12 
Naslov:  

podvožnjak je u krivu Wink

Skoči u forum: