pa ako Babićkin stari može sada šetati u svom selu, što se Glavaš ne bi branio sa slobode???...
...hvala na pažnji...
|
Stara moja, taj tko to zna - ima posla s državnim odvjetništvom, inače nek šuti i nek ne sere. Znaš koliko ja znam takvih rekla-kazala? Da sam siguran u nešto, to bi rekao i na sudu.
A ovako možemo naklapati, ali to može samo štetiti. Kažem ti, odi u državno odvjetništvo, policiju... gdje hoćeš. Ljudi će te poslušati.
Znam i ja da se po selendrama u Baranji i Srijemu kriju oni koji su "ložili vatru" '91., ali takvim smradovima je dovoljna kazna što će krepati znaju ći da ih je beogradska politika iskarala i šutnula kad im više ništa nisu mogli. Iako trube ovako ili onako, hrvatski Srbin zna jako dobro da je izmanipuliran.
Najprije bi svaki
pošteni Hrvat (kako je ta deviza devalvirala!) kojemu je stalo da živi u normalnom društvu i njegova djeca rastu u razvijenoj zemlji morao željeti Glavaša iz rešetaka.
Naime, ako se general HV-a tereti za takva nedjela to je sranje za tu vojsku koja mu čin dade samo po sebi!
Ako ga se osudi, onda mu činove treba oduzeti. Tako se to radi.
Kužiš, nije ovo OVK, "Šešeljeva garda" ili "Arkanovi tigrovi"! Mi hoćemo u NATO, a
imamo generale bageriste, šibicare bivše delinkvente jer su "Glavaši", "Rojsevi", "Praljci" i "Zagorci" haračili gospodarstvom, varali državu, rušili svjetsku kulturnu baštinu (Praljak i Stari most) i uzimali proviziju od love kojom su morali kupiti čim više.
Ali eto, ekipa je mislila na sebe.
Što se krađe i lopovluka tiče, onaj koji je u onom ludilu kadar misliti na stan, marke ili bogaćenje uopće i ne zaslužuje nego da ga i samog pojede mrak!
Glavaš jest dao doprinos borbi protiv okupacije, ali on nije nikakva personifikacija jednog običnog borca.
Personifikacija boraca za hrvatsku slobodu su ubijeni emigranti koje je pobio SDB na zapadu samo zato štu su nešto i negdje napisali.
Personifikacija borca za slobodnu Hrvatsku su i svi oni ljudi koji su oruđe zamijenili oružjem, a kad su se s bojišta vratili, firme su im opljačkane, a po njihovim ulicama se Mercedesima vozaju "generali" što su branili državu pod Jorgan-planinom.
Netko možda i iz vaše ulice, tko se nije vratio. To su heroji. Misliš da bi riskirali život za ovakvu državu u kojoj ima 500.000 branitelja?
Svatko tko išta zna o ratovanju zna da tolika vojska naoružana vilicama može do nedjelje stići do Istanbula, a svatko tko išta zna o Hrvatskoj zna da je nemoguće okupiti takvu vojsku.
Za usporedbu, Turska je zemlja s 70 mil. stanovnika, a imaju milijun vojnika.
Rudi Perešin je heroj pilot što se 1991. odvojio iz formacije i odletio u Klagenfurt. To su ljudi spremni u vatri testirati svoja uvjerenja, a ne neki Glavaš koji od svega pravi teatar.
"Bog Osijek, bog Slavnijo!", što je rekao kad je odlazio meni je zvučalo nešto kao: "Čuvajte mi Jugoslaviju..."
Glavaš nije obranio Osijek, učinilo je to 13.000 ljudi. I buduće generacije će o nekim stvarima učiti pošteno, a ne po modelu SUBNORovskog izdrkavanja.
Moj savjet je, pronađimo druge heroje, a Branimiru poželimo pošteno suđenje.