Autor |
Poruka |
Sharon
Ukupno postova: 1469 Lokacija: Osijek Spol: Žensko
|
Kakve ovo veze ima s vjerom?! Najobičnija svjetovna taština skupocjeno popločana kičastom talijanskom keramikom… Kao da se stražnjice ne mogu prati i u manje luksuznim kadama?!
Dodatno fascinira još samo Bubijeva uloga u ovom bahaćenju. No, on je već poznat kao vjernik – pozer. O iskrenosti vjere govori pošteno društvo u kojem je napravio karijeru. |
|
|
|
|
|
simo031
Ukupno postova: 6329 Lokacija: Ludoland Spol: Muško
|
Nažalost, ovo je još jedan pokazatelj koliko su se "sluge Božje" udaljili od vjere i Boga.
Živimo vjeru, služimo, molimo se i vjerujmo u Boga, a njih će stići ono što propovijedaju ... |
|
_________________ http://essekeri.hr/svi-essekeri
Veži konja gdje ti gazda kaže, osobito ako ti je konj gazda.
Živim kao pas, a zamjeraju mi kad lajem.
Djecu učimo da budu iskrena, vrijedna i poštena. Sjeća li se tko zašto? |
|
|
|
francika
Ukupno postova: 2791 Lokacija: Osijek Spol: Nebitno
|
Ode ova tema polako u zaborav, kao što sam i rekao. Bitno je da ste se Vi ispucali, a sada možete ići uživati u blagodatima nedjeljnih misa. |
|
|
|
|
|
mučki provokator
Ukupno postova: 135 Lokacija: soba Spol: Muško
|
francika je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Ode ova tema polako u zaborav, kao što sam i rekao. Bitno je da ste se Vi ispucali, a sada možete ići uživati u blagodatima nedjeljnih misa.
|
A do kada si mislio da ćemo raspravljati? Naravno da smo se ispucali a svi koji su pucali sigurno ne vise po crkvama onako kako ti želiš prikazati.
Imaš li ti još koju za dodati u ime crkve
E kao što sam i rekao: nisam ništa vidio u glasu slavonije o ovome (danas ga nisam još pročitao ali ne vjerujem da ima nešto). Glavaševski glas je zakazao... |
|
|
|
|
|
simo031
|
francika je napisao/la: ›
Ode ova tema polako u zaborav, kao što sam i rekao. Bitno je da ste se Vi ispucali, a sada možete ići uživati u blagodatima nedjeljnih misa.
|
Da, ja sam jedan od tih koji osuđuju i kritikuju neskromnost svećenika i crkvenih dužnosnika (kao uostalom svako ponašanje koje nije u skladu sa onim što propovijedaju), a pritom odlazi na Svete mise. Svete mise se posjećuju zbog vjere u Boga, a ne zbog vjere u crkvene dužnosnike.
Ja čekam svoj sud, ti svoj, oni svoj. Kome služiš njemu ćeš i dopasti... |
|
|
|
|
francika
|
simo031 je napisao/la ( Pogledaj post): ›
|
Da, ja sam jedan od tih koji osuđuju i kritikuju neskromnost svećenika i crkvenih dužnosnika (kao uostalom svako ponašanje koje nije u skladu sa onim što propovijedaju), a pritom odlazi na Svete mise. Svete mise se posjećuju zbog vjere u Boga, a ne zbog vjere u crkvene dužnosnike.
Ja čekam svoj sud, ti svoj, oni svoj. Kome služiš njemu ćeš i dopasti...
|
Opet ti simo031 sa tvojom teorijom!
Odlaziš u crkvu zbog bogatstva crkve jer se Bogu možeš moliti i kod kuće. Iz istog razloga zašto polugoli turisti posjećuju crkvu, a popovi ih tjeraju makar ih je Bog stvorio neodjevene, i ti odlaziš u crkvu a to je luksuz crkve odnosno materijalna ljepota bez koje nema duhovne ljepote.
Bog je sve ljude stvorio savršene, pa zato i kod izbora partnera ljudi ne gledaju fizičku ljepotu već onu duhovnu uzrokovanu materijalnom ljepotom.
I da si pravi vjernik ne bi nikoga osuđivao već bi opraštao grijehe. Isti si kao crkveni dužnosnici koji stalno kritiziraju pa su taj utjecaj sotone i na tebe prenijeli. Isus nikoga nije osuđivao, a tko zna možda je bio napušen kad je toliko svijeta prošao. |
|
|
|
|
|
simo031
|
Odlaziš u crkvu zbog bogatstva crkve jer se Bogu možeš moliti i kod kuće.
|
Odlazim u crkvu zbog vjere u Boga, kao što sam već naveo, a ti to nisi pročitao/shvatio. Da, molim se i kod kuće, sa različitim nakanama, a nakon ovog tvog posta, pomolit ću se i za tebe, jer je tebi očito potrebna Božija pomoć.
Isus nikoga nije osuđivao, a tko zna možda je bio napušen kad je toliko svijeta prošao.
|
Isus je osuđivao upravo farizeje i licemjere, a jedini koji bi ovdje mogao biti napušen si ti.
Barem sudeći po nebulozama koje trkeljaš...
Daj se skuliraj i prestani trolovati po forumu, da i tebi netko nebi recitirao "Na čemu si ti?" |
|
|
|
|
francika
|
|
Odlazim u crkvu zbog vjere u Boga, kao što sam već naveo, a ti to nisi pročitao/shvatio. Da, molim se i kod kuće, sa različitim nakanama, a nakon ovog tvog posta, pomolit ću se i za tebe, jer je tebi očito potrebna Božija pomoć.
Isus nikoga nije osuđivao, a tko zna možda je bio napušen kad je toliko svijeta prošao.
|
Isus je osuđivao upravo farizeje i licemjere, a jedini koji bi ovdje mogao biti napušen si ti.
Daj se skuliraj i prestani trolovati po forumu, da i tebi netko nebi recitirao "Na čemu si ti?"
|
Pa da li je Bog crkva? Krivo sam se izrazio, mislio sam reći da možeš vjerovati i kod kuće jer ne vjeruješ u crkvu nego u Boga.
Dakle i dalje ostaje nejasno da zašto moraš ići u crkvu da bi vjerovao u Boga kad to možeš i od kuće, i da li je Isus možda pušio travu a ako ne zašto nije? |
|
|
|
|
|
PEGY
Ukupno postova: 2664 Lokacija: Seychelles Spol: Nebitno
|
"crkva je tamo gdje ste Vi" "Vi ste moja crkva"
ostalo je prevara |
|
|
|
|
|
simo031
|
|
|
Daj se skuliraj i prestani trolovati po forumu, da i tebi netko nebi recitirao "Na čemu si ti?"
|
Pa da li je Bog crkva? Krivo sam se izrazio, mislio sam reći da možeš vjerovati i kod kuće jer ne vjeruješ u crkvu nego u Boga.
Dakle i dalje ostaje nejasno da zašto moraš ići u crkvu da bi vjerovao u Boga kad to možeš i od kuće, i da li je Isus možda pušio travu a ako ne zašto nije?
|
Nedjeljna euharistija je mjesto za druženje sa meni dragim ljudima i zajedničku molitvu.
Ove stupidne primjedbe vezane za Isusa i travu, zvuče kao da su izašle iz usta neke intelektualne cjepanice, a ja se ponadao da ti to nisi. |
|
|
|
|
chager Ukupno postova: 389 Lokacija: Prigradsko Spol: Muško
|
Svečano konstatiram da smo uspjeli prestići famoznu brojku od 100 postova. Od svega mi je najdraže što je prihvaćen izraz "trkeljanje" koji baš i nije književni. Predlažem da (kao zaključak) pokušamo lobirati kod izdavanja novog rječnika kako bi taj izraz postao općeprihvaćen. |
|
|
|
|
|
simo031
|
chager je napisao/la: ›
Od svega mi je najdraže što je prihvaćen izraz "trkeljanje" koji baš i nije književni. Predlažem da (kao zaključak) pokušamo lobirati kod izdavanja novog rječnika kako bi taj izraz postao općeprihvaćen.
|
Spomenuti izraz je "Pervanizam" jer ga je Pervan prvi upotrijebio (barem ga ja nisam prije čuo) u jednoj od epizoda "Večernje škole". Stoga moramo i pojam "Pervinizam" također uvrstiti kao prijedlog za rječnik. |
|
|
|
|
francika
|
Baš bi se lijepo uklopio u dvorište!
|
|
|
|