Autor |
Poruka |
Redakcija 031
Ukupno postova: 68477 Spol: Nebitno
|
Večeras je u Muzeju Slavonije Osijek predstavljen osječki urbani suvenir Osječka žigica i multimedijalna mreža Match. Ideja je prethodila stalnim nastojanjem da se pronađu prepoznatljivi simboli grada primjenjivi u praktičnom predstavljanju prirodnih i povijesnih zanimljivosti kroz tehnologiju.
Žigica, prometejski simbol vatre koji je ujedno i nositelj znanja i informacija neverbalan je način predstavljanja kulturne baštine koju je obitelj Reisner sagradila u Osijeku kroz USB flash drive, jedan od najpopularnijih medija za prijenos podataka. Tim putem, ideja o prijenosu informacija turistima otišla je dalje prema razvoju bežične mreže – hot spotova, koji bi prije svega nudili turističke informacije putem portala Essekeri, tvrtke Ypsilon ili budućeg turističkog portala EFOS – a.
„ Zahvaljujući obitelji Reisner koja je u mnogočemu doprinijela razvoju osječke industrije i kulturnog života došli smo na ideju da upravo kroz suvenir žigice, koja neizmjerno podsjeća na USB stick, promoviramo grad Osijek. Vjerujem da je simpatična i višeznačnost riječi MATCH koja posjetitelje poziva da se uklope u Osijek. U tom smislu, vodili smo razgovore i dogovorili buduću suradnju s tvrtkom Ypsilon kao mogućim providerom mreže i davateljem jednog hot spota na Europskoj aveniji, čime bi se zatvorila najfrekventnija turistička ruta od Vodenih vrata (mogućnost u galeriji Waldinger), preko trga Svetog Trojstva (MSO i TIC TZ grada Osijeka) do trga Ante Starčevića koji bi se mogao pokriti iz TZ grada Osijeka.“ – rekao je Darko Mrkonjić, tajnik udruge Turističkih vodiča.
Tekst i foto: Hrvoje Jurić |
|
|
|
|
|
Ingo
Ukupno postova: 3470 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
to nije osijecki urbani suvenir, nego nekrolog unistenoj tvornici zigica Drava.
Iako tuzno ... pozdravljam originalnu ideju. Svidja mi se, ma koliko bila zalosna |
|
|
|
|
|
slk Ukupno postova: 62 Spol: Nebitno
|
još jedna osječka tragikomedija, mislim daleko od toga da je ideja za usb u obliku žigice odlična, ali ne možeš a da ne osjetiš neku gorčinu, ovaj usb je kao trljanje soli na ranu ili kao spomenik propaloj/opljačkanoj industriji našeg grada |
|
|
|
|
|
muvifrik
Ukupno postova: 878 Spol: Nebitno
|
ova žigica vuče na penis...katastrofa. |
|
|
|
|
|
francika
Ukupno postova: 2791 Lokacija: Osijek Spol: Nebitno
|
Ja bi rađe da imamo privjesak crvenog fiće kao simbol grada. |
|
_________________ U svakom kukolju ima i žita. |
|
|
|
The Forger Ukupno postova: 145 Spol: Nebitno
|
dežurni depresivci i pljuvači svega roknite se više. |
Zadnja promjena: The Forger; 08.11.2011. 22:49; ukupno mijenjano 1 put. |
|
|
|
|
The Forger Ukupno postova: 145 Spol: Nebitno
|
jesi čuo za Rorschachovu mrlju? |
|
|
|
|
|
roger Ukupno postova: 90 Spol: Nebitno
|
|
|
|
HokusPokus
Ukupno postova: 148 Spol: Nebitno
|
Potpisujem i odmah da spomenem jednog prisutnog, francika (lonac) samo još fali provokator (poklopac) da budu kompletni. Svaku vijest su popljuvali a nikada ništa pročitao korisno od njih. Ako je njima zabavno pljuvati po svemu eto ja ću im se pridružiti u pljuvanju ali njih samih! |
|
|
|
|
|
oftopik
Ukupno postova: 431 Spol: Nebitno
|
ovo ko da je netko u paintu crto, izgleda skroz ružno, dizajn za minus 1 (moje subjektivno mišljenje)! |
|
|
|
|
|
muvifrik
|
|
|
|
muvifrik
|
jesam, al svejedno od žigice ni ž. |
|
|
|
|
|
zdenko_ratfala Ukupno postova: 3 Lokacija: osijek - retfala - žuto naselje Spol: Muško
|
Reisner sagradio i Osijek proslavio, Bede sve UNIŠTIO..........blago nama |
|
|
|
|
|
oggy031 Ukupno postova: 125 Spol: Nebitno
|
slažem se s ovim za dežurne pljuvače na forumu, i ja sam ne nekoj od tema baš to komentirao, ali stvarno, ovaj puta moram i ja popljuvati ideju... prvo kada sam pročitao naslov i vidjeo sliku mi je na pamet pala propala tvrtka žigica "Drava"... osim te tvornice, druge veze ne vidim između grada osijeka i žigice... stvarno tragikomedija... -.-' |
|
|
|
|
|
francika
Ukupno postova: 2791 Lokacija: Osijek Spol: Nebitno
|
Reisner sagradio i Osijek proslavio, Bede sve UNIŠTIO..........blago nama
|
Jednog dana ćemo Bedeu podići spomenik. Pa nitko nije ništa bolje od njega ni napravio u gradu. |
|
|
|
|
|
|
|