Autor |
Poruka |
francika
Ukupno postova: 2791 Lokacija: Osijek Spol: Nebitno
|
Koje sve poslove grad naručuje, plaća li ih previše i naručuje li ih prečesto?
Može li garancija za izvedene radove biti i duža od 2 godine kako se poslovi ne bi kampanjski nekvalitetno obavljali i kako se novci iz gradskog proračuna ne bi prelijevali iz šupljeg u prazno?
Može li se većina natječaja koje raspisuje grad Osijek nazvati LOPOVLUK NA TRANSPARENTAN NAČIN? |
|
|
|
|
|
PEGY
Ukupno postova: 2664 Lokacija: Seychelles Spol: Nebitno
|
jel to opet jedna od onih tvojih čuvenih anketa? |
|
|
|
|
|
francika
|
Mora netko i takve teme otvarati, a pošto nema zainteresiranih moram ja. |
|
_________________ U svakom kukolju ima i žita. |
|
|
|
francika
|
Kako spriječiti gradonačelnika da čini štetu gradu? Evo ovako:
|
|
|
|
|
|
Angelium
Ukupno postova: 874 Spol: Nebitno
|
A dobro, za odgovor na ovo anketno pitanje trebali bi podaci koliko se koga plaća i za što. Ovako možemo bubati samo bezveze... |
|
|
|
|
|
zaljubljena u Osijek
Ukupno postova: 2366 Lokacija: OS Spol: Žensko
|
Koliko znam - živimo u kapitalizmu u kojem je večina firmi u privatnom vlasništvu. S kim bi onda drugim mogli sklapati večinu poslova nego s privatnicima?!
E, drugo je pitanje S KOJIM privatnicima se najčešće poslovi sklapaju i PO KOJOJ CIJENI... |
|
_________________ Ljudi su stvoreni da se vole. Stvari su stvorene da se koriste. Svijet je u neredu zato što se stvari vole, a ljudi koriste! |
|
|
|
PEGY
Ukupno postova: 2664 Lokacija: Seychelles Spol: Nebitno
|
koliko ja znam u pravom kapitalizmu firme koje su u nekoj vezi s nekim na njegove se natječaje uopće ne javljaju da nebi netko slučajno pomislio da su u sukobu interesa. Ugled je sve u pravom biznisu! |
|
|
|
|
|
francika
|
zaljubljena u Osijek je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Koliko znam - živimo u kapitalizmu u kojem je večina firmi u privatnom vlasništvu. S kim bi onda drugim mogli sklapati večinu poslova nego s privatnicima?!
E, drugo je pitanje S KOJIM privatnicima se najčešće poslovi sklapaju i PO KOJOJ CIJENI...
|
Nije stvar u tome s kim bi mogli sklapati poslove nego s privatnicima, nego s kim bi privatnici mogli sklapati poslove nego s gradom?
PEGY je napisao/la ( Pogledaj post): ›
koliko ja znam u pravom kapitalizmu firme koje su u nekoj vezi s nekim na njegove se natječaje uopće ne javljaju da nebi netko slučajno pomislio da su u sukobu interesa. Ugled je sve u pravom biznisu!
|
Kod nas nije takav slučaj jer nitko ne živi od znanstvenog razvoja i nije orijentiran na tržište.
Iskreno iznenadio me rezultat ankete iz kojeg se vidi da svi smatraju da se grad razbacuje s novcima i onda diže kredite. |
|
|
|
|
|
francika
|
U usporedbi koliko dobiva na raspolaganje Glavašev sin Filip Glavaš 180.000 kn kao čelnik Savjeta mladih grada Osijeka, obrtnici koji rade za grad su čak i potplaćeni. |
|
|
|
|
francika
|
Tko ono istražuje komarce u Osijeku i jel koriste povečalo kad ih istražuju?
Zašto plaćamo istraživanje komaraca kad svi znamo da komaraca ima? Moramo li zavodu za javno zdravstvo to plaćati? |
|
|
|
|
francika
|
Donešeno je rješenje na zadnjoj sjednici da će grad plaćati brojanje koliko nas je komaraca ubolo ?
Kad već ne možemo prebrojati svakog komarca da utvrdimo točan broj komaraca, dobro je onda platiti koliko će komaraca ubosti jednog testera, a Rudan će bakšiš ostaviti u vinskim podrumima. |
|
|
|
|
francika
|
Da ne otvaram novu temu, a riječ je o transparentnosti naših političara i investicijama koje plaćaju.
A što se tiće Uprave za ceste Osječko baranjske županije, moram također reći da jako transparentno troši naše novce iz proračuna kad postavlja krive semafore na Strossmayerovoj i kad ruši nadvožnjake na južnoj obilaznici da bi se moglo prići Portanovi.
|
|
|
|
|
|
|