Autor |
Poruka |
alibaba Ukupno postova: 6 Spol: Muško
|
jel ima netko iskustva sa samostalnim učenjem jezika pri tome ne mislim gledajući filmove i serije nego pomoću onih cd-ova ili nekih linkova. Engleski mi je poprilično zahrđao jer ga rijetko koristim u razgovoru pa sam ga malo mislio popravit. Pa me zanima jel jedini način otići u školu stranih jezika ili se može nešto i ovako sredit, ako se može molim savjet;)
pozdrav i hvala! |
|
|
|
|
|
padobranac
Ukupno postova: 1155 Lokacija: Osijek Spol: Žensko
|
|
|
_________________ Ovakav, nemam nista protiv sebe. Ovakav, prasina uzvitlana. |
|
|
|
bazooka_joe
Ukupno postova: 3237 Spol: Nebitno
|
glup odgovor, ali gledanje filmova bez titlova?
mislim, neće te naučiti gramatici, ali ćeš se sigurno znati sporazumjeti |
|
_________________ "We've arranged a global civilization in which most crucial elements profoundly depend on science and technology. We have also arranged things so that almost no one understands science and technology. This is a prescription for disaster. We might get away with it for a while, but sooner or later this combustible mixture of ignorance and power is going to blow up in our faces." - Carl Sagan |
|
|
|
PEGY
Ukupno postova: 2664 Lokacija: Seychelles Spol: Nebitno
|
a da malo odeš u Englesku ili Australiju (toplije je) i baciš se među narod!?
definitivno moraš gledati filmove (koji te zanimaju) na engleskom i truditi se razumjeti (ne čitati) i još si nabavi literature na engleskom (opet nešto što te jako zanima) i čitaj ! ja sam čitala tračerske i modne magazine te recenzije novih kozmetičkih proizvoda i stalno pri ruci imala rječnik. Pomaže i youtube i forumi na engleskom.
Dakle, ja mislim da ti imaš neke osnove engleskog i da to želiš razraditi i tečnije se sporazumijevati!
neznam koliko imaš godina, ali ako možeš spakuj se i idi među engleski narod. Govorim ti iz vlastitog iskustva. |
Zadnja promjena: PEGY; 12.02.2012. 10:38; ukupno mijenjano 2 put/a. |
|
|
|
|
MacaPapucharica
Ukupno postova: 3162 Lokacija: tu. Spol: Žensko
|
bazooka_joe je napisao/la ( Pogledaj post): ›
mislim, neće te naučiti gramatici, ali ćeš se sigurno znati sporazumjeti
|
Mislim da bi još bolje bilo gledanje filmova SA titlovima, ali engleskim. To je ono što ja radim, jer sam s vremenom zaboravila spelling dosta riječi. |
|
_________________ naivna k'o francuska sobarica |
|
|
|
padobranac
Ukupno postova: 1155 Lokacija: Osijek Spol: Žensko
|
alibaba bi trebao uciti arapski |
|
_________________ Ovakav, nemam nista protiv sebe. Ovakav, prasina uzvitlana. |
|
|
|
PEGY
Ukupno postova: 2664 Lokacija: Seychelles Spol: Nebitno
|
|
Zadnja promjena: PEGY; 25.01.2013. 19:06; ukupno mijenjano 1 put. |
|
|
|
|
Dino8090
Ukupno postova: 440 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
PEGY je napisao/la ( Pogledaj post): ›
a da malo odeš u Englesku ili Australiju (toplije je) i baciš se među narod!?
|
Ako nece on, evo idem ja! Kad vec vidim da nudis put u zemlju engleskog govornog podrucja na vlastitu grbu.
Po mogucnosti da to bude Australija... I sredi mi da nastavim tamo studirati... Nadi mi i neki jeftin smjestaj, da... Nije presudno, ali ako moze i neka stipendija... Ne bi takoder bilo ni lose da imam neku osobu dok se malo ne snadem... |
|
|
|
|
|
alibaba Ukupno postova: 6 Spol: Muško
|
hvala svima na savjetima, što se tiče razumijavanja razumijem ja toga dosta i nije mi neki problem, ali problemi nastupaju kad ja trebam nešto pravilno gramatički sastavit ili nedaj bože napisati. Pa sam mislio jel ima netko iskustva s onim setovima cd-ova s kojima kod kuće kao sam učiš.
A što se tiče putovanja tu sam totalno za samo što mi je sad to teško izvediva;)
مرحبا بالجميع |
|
|
|
|
|
bazooka_joe
Ukupno postova: 3237 Spol: Nebitno
|
MacaPapucharica je napisao/la: ›
|
Mislim da bi još bolje bilo gledanje filmova SA titlovima, ali engleskim. To je ono što ja radim, jer sam s vremenom zaboravila spelling dosta riječi.
|
Mozda SA titlom, iako to kod divx-a skinutih s neta nikako ne preporucujem... |
|
_________________ "We've arranged a global civilization in which most crucial elements profoundly depend on science and technology. We have also arranged things so that almost no one understands science and technology. This is a prescription for disaster. We might get away with it for a while, but sooner or later this combustible mixture of ignorance and power is going to blow up in our faces." - Carl Sagan |
|
|
|
MacaPapucharica
Ukupno postova: 3162 Lokacija: tu. Spol: Žensko
|
MacaPapucharica je napisao/la: ›
|
Mislim da bi još bolje bilo gledanje filmova SA titlovima, ali engleskim. To je ono što ja radim, jer sam s vremenom zaboravila spelling dosta riječi.
|
Mozda SA titlom, iako to kod divx-a skinutih s neta nikako ne preporucujem...
|
da, imaš pravo, često su vrlo sumnjive kvalitete...osobito ovi, kao, hrvatski |
|
_________________ naivna k'o francuska sobarica |
|
|
|
anakonda
Ukupno postova: 6288 Lokacija: ...tu sam.... Spol: Žensko
|
...učenje preko CD/online i nije baš nešto ako želiš poboljšati zahrđalu komunikaciju...na taj način možeš malo popraviti gramatiku....preporučila bih ti radije da si pronađeš školu u kojoj ima tečaj konverzacije, to bi ti više pomoglo.... |
|
_________________ Ismijavati glupost je moralna dužnost svakog normalnog čovjeka, ne činiti to bi bilo jednako ignoriranju požara na benzinskoj pumpi u centru grada |
|
|
|
Frost
Ukupno postova: 6403 Lokacija: EU Spol: Muško
|
Chatevi na engleskom!
Ali po mogućnosti neki gdje ljudi govore normalnim jezikom, ovi internetski slengovi će te ubit u pojam. Nadalje, postoji i softver (ne mogu se sjetiti imena, naravno) koji naglašava upravo konverzacijske tehnike (moraš ispuniti dijalog pa softver gleda strukturu rečenice i ostalo, dosta eksperimentalan zasad)... a dobar savjet je i - moderna proza na engleskom. |
|
_________________ When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story. |
|
|
|
|
|