Autor |
Poruka |
Redakcija 031
Ukupno postova: 68049 Spol: Nebitno
|
Jutros je u 10 sati na donjogradskoj tržnici Ivan Peko svečano otvorio Mala Muu mljekomat. Prvi je to u nizu mljekomata tvrtke Žito d.o.o., koji mlijeko dobavlja sa svoje farme Mala Branjevina, jedne od najmodernijih farmi muznih krava u Europi.
Danas će mlijeko biti besplatno, a svim ostalim danima zainteresirani će mlijeko moći kupiti po cijeni od 6 kuna za 1 litru, 3 kune za pola litre te 1 kunu za 1,5 decilitar. Mogu donijeti svoju ambalažu ili ju kupiti na automatu. Mlijeko koje se toči na Mala Muu mljekomatima potpuno je prirodno i tehnološki neobrađeno te sadrži manje od 20 tisuća mikroorganizama po mililitru, a radi se o mlijeku ekstra klase. Konzumentima se ostavlja mogućnost da ga piju u sirovom obliku, da oberu masnoće, kuhaju ga ili obrađuju na druge načine. Mljekomati će biti postavljeni i na gornjogradskoj tržnici te u Retfali u blizini Doma zdravlja.
Zanimljivo je napomenuti da uređaj alarmira i obustavlja prodaju mlijeka ako se temperatura mlijeka podigne iznad 6°C. Automat se novim mlijekom puni nakon pranja i dezinficiranja tankova svaka 24 sata, a automatski obustavlja prodaju ako se ova pravila ne provode.
Degustaciji mlijeka pridružila su se djeca iz Dječjeg vrtića Mak, koja su na otvorenju otpjevala jednu pjesmicu naučenu u vrtiću te sportaši sljedećih klubova: Atletski klub Slavonija Žito, Gimastički klub Osijek Žito, Karate klub Osijek Žito i Plivački klub Osijek Žito.
Pogledajte video i fotografije s otvorenja...
[VIDEO] Otvorenje Mala Muu mljekomata
[by Ana Mišin]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=h0kh_8Sx0mw[/youtube]
Tekst, foto & video: Ana Mišin/Osijek031.com |
Zadnja promjena: Redakcija 031; 21.05.2012. 11:19; ukupno mijenjano 7 put/a. |
|
|
|
|
anakonda
Ukupno postova: 6288 Lokacija: ...tu sam.... Spol: Žensko
|
...kakav tulum.... |
|
_________________ Ismijavati glupost je moralna dužnost svakog normalnog čovjeka, ne činiti to bi bilo jednako ignoriranju požara na benzinskoj pumpi u centru grada |
|
|
|
Bentena
Ukupno postova: 224 Spol: Nebitno
|
Super!
Ima i u Kauflandu neki aparat...vidjela sam ga neki dan, no to je izgleda od neke druge firme...
Nema veze, neka ih ima... |
|
_________________ Jel' se smije tu spomenuti ime proizvodjaca omiljene mi cokolade u europskim krajevima?Znam,o u/okusima se kao ne raspravlja...al' ***** EXCELLENCE 99% CACAO je ocaravajuce odlicna... |
|
|
|
anakonda
|
...super mi je taj kauflandski, vele klinci da im je mlijeko jako fino, a cijena je za 1 Kn manja od Žita......obzirom da se kod nas mlijeko pije više nego voda, osim kvalitete i računica je tu..... |
Zadnja promjena: anakonda; 18.05.2012. 13:33; ukupno mijenjano 1 put. |
_________________ Ismijavati glupost je moralna dužnost svakog normalnog čovjeka, ne činiti to bi bilo jednako ignoriranju požara na benzinskoj pumpi u centru grada |
|
|
|
Redakcija 031
|
Bentena je napisao/la: ›
Super!
Ima i u Kauflandu neki aparat...vidjela sam ga neki dan, no to je izgleda od neke druge firme...
Nema veze, neka ih ima...
|
Tako je, nije isti proizvođač.
anakonda je napisao/la: ›
...super mi je taj kauflandski, vele klinci da im je mlijeko jako fino, a cijena je za 1 manja od Žita......
|
Hm...ima li taj u Kauflandu samo na 1L ili se može kupovati manje količine, kao iz Mala Muu mljekomata? |
|
|
|
|
|
anakonda
|
....toči onoliko koliko ubaciš Kn.... |
|
|
|
|
Redakcija 031
|
....toči onoliko koliko ubaciš Kn....
|
Na koju foru, ako nije navedeno da se može kupiti manje od 1L? Ili može? Opišite nam vaša iskustva... |
|
|
|
|
|
Ingo
Ukupno postova: 3470 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
jesu to neke patuljaste krave unutri ? |
|
|
|
|
|
partwish Ukupno postova: 516 Spol: Muško
|
Ingo je napisao/la ( Pogledaj post): ›
jesu to neke patuljaste krave unutri ?
|
Normalna veličina, samo su zipane! |
|
|
|
|
|
Aquarius
Ukupno postova: 34 Lokacija: Drvengrad - prva ljuljačka ljevo Spol: Muško
|
partwish je napisao/la ( Pogledaj post): ›
|
Normalna veličina, samo su zipane!
|
partwish, care jedan |
|
|
|
|
|
partwish Ukupno postova: 516 Spol: Muško
|
Aquarius je napisao/la ( Pogledaj post): ›
partwish je napisao/la ( Pogledaj post): ›
|
|
partwish, care jedan
|
J**i ga, trenutna inpiracija! |
|
|
|
|
|
zaljubljena u Osijek
Ukupno postova: 2366 Lokacija: OS Spol: Žensko
|
Redakcija 031 je napisao/la: ›
....toči onoliko koliko ubaciš Kn....
|
Na koju foru, ako nije navedeno da se može kupiti manje od 1L? Ili može? Opišite nam vaša iskustva...
|
Kuna dnevno je 30 kuna mjesečno
Nisam ni pokušala kupiti manje od litre, a ne čini mi se posebno važno to točenje na čaše...
godinama nas ubjeđuju da se ne pije "nekuhano" mlijeko, a o finoj korici sa kuhanog mlijeka da ne pričam... mmmmmm |
|
_________________ Ljudi su stvoreni da se vole. Stvari su stvorene da se koriste. Svijet je u neredu zato što se stvari vole, a ljudi koriste! |
|
|
|
ventilator006 Ukupno postova: 1 Spol: Nebitno
|
Redakcija 031 je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Bentena je napisao/la: ›
Super!
Nema veze, neka ih ima...
|
Tako je, nije isti proizvođač.
...super mi je taj kauflandski, vele klinci da im je mlijeko jako fino, a cijena je za 1 manja od Žita......
|
Hm...ima li taj u Kauflandu samo na 1L ili se može kupovati manje količine, kao iz Mala Muu mljekomata?
|
u kauflandu se može kupit min. 0,5L, a i ćemu manje?? ćeč ić sa štamlom po deci mlijeka |
|
|
|
|
|
simo031
Ukupno postova: 6329 Lokacija: Ludoland Spol: Muško
|
partwish je napisao/la: ›
|
|
Zipana krava = zipano mlijeko.
Kad raspakiraš od litre dobiješ litru i pol, a kvaliteta ostaje ista. |
|
_________________ http://essekeri.hr/svi-essekeri
Veži konja gdje ti gazda kaže, osobito ako ti je konj gazda.
Živim kao pas, a zamjeraju mi kad lajem.
Djecu učimo da budu iskrena, vrijedna i poštena. Sjeća li se tko zašto? |
|
|
|
zaljubljena u Osijek
Ukupno postova: 2366 Lokacija: OS Spol: Žensko
|
simo031 je napisao/la: ›
partwish je napisao/la: ›
|
|
Zipana krava = zipano mlijeko.
Kad raspakiraš od litre dobiješ litru i pol, a kvaliteta ostaje ista.
|
ta nemoj mi kasti... jel to onda ipak bude ono od 0,00001 % super mlijeko |
|
_________________ Ljudi su stvoreni da se vole. Stvari su stvorene da se koriste. Svijet je u neredu zato što se stvari vole, a ljudi koriste! |
|
|
|
|
|