Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



III. gimnazija: Na dvanaest državnih natjecanja sudjelovao pedeset i jedan učenik

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 67355
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 29.05.2012. 11:39 
Naslov:  III. gimnazija: Na dvanaest državnih natjecanja sudjelovao pedeset i jedan učenik
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Izniman uspjeh postigli su učenici Treće gimnazije (prirodoslovno-matematičke) i njihovi mentori. Na 12 državnih natjecanja sudjelovao je čak 51 učenik, od kojih na natjecanjima iz prirodnih i društvenih znanosti 21 učenik, na sportskim natjecanjima njih 24, dok je ekipa Crvenog križa brojala šestero učenika.

Najveći uspjeh postigla je Marina Mikić, osvojivši prvo mjesto na državnom natjecanju iz njemačkog jezika (mentorica Jasenka Bolkovac). Na istom natjecanju Ana Koljanin je sedma.

Denis Milošević drugi je u državi iz informatike (mentor Dražen Jakopović), kao i odbojkaška ekipa u sastavu: Hrvoje Kristek, Kristijan Šučur, Matej Krstanović, Filip Stipanović, Jurica Šučur, Luka Kraljević, Nikola Ščerbakov, Ivan Kovačević, Hrvoje Abičić, Matija Kopić i Vedran Kotromanović, pod vodstvom profesora Igora Dubravčića. Izvrsni su i biolozi - Ema Schonberger i Stjepan Patrun (mentor Renata Banjan), oboje su osvojili treće mjesto u RH.

Marin Ivanković osvojio je 4. mjesto i treću nagradu na državnom natjecanju iz fizike (mentor Dominika Č.Vuković), dok se iz kemije natjecalo čak pet učenika (mentori Nevenka Damjanović i Marija Katić). Najuspješniji je bio Matej Poletar (treće mjesto), Luka Švitek šesti je u državi, Krešimr Melnik 10., Ema Schonberger 12., a Marko Duspara osvojio je 13. mjesto.

Košarkaška ekipa Treće gimnazije u sastavu: Benjamin Markulak, Mislav Zrno, Filip Stojanović, Danijel Švelec, Luka Vučemilović Grgić, Filip Kolarević, Filip Škrinjarić, Ivan Ćosić, Fran Stefan Andrić, Juraj Kozić i Domagoj Selak Zeljko osvojila je 4. mjesto na državnom natjecanju (mentor Milena Leskovac). Četvrta u državi je i ekipa Crvenog križa u sastavu Maja Mutavdžija, Dorotea Paprić, Maja Lubina, Filip Floreani, Dunja Ćosić i Ana Žiroš, pod mentorstvom Lidije Nezanović.

Zrinka Kuna osvojila je peto mjesto na državnom natjecanju iz hrvatskog jezika (mentor Davor Tanocki), a Sonja Đelatović (mentor Vilma Šipoš) na tom je natjecanju ostvarila 17. mjesto.

Učenici ove škole sudjelovali su i na državnim natjecanjima iz logike (Ivan Bestvina, Igor Radanović, mentor Željko Rogina), filozofije (Matija Klarić, mentor Vedran Rutnik), matematike (Lucija Drašinac, Lucija Šikić, Barbara Bošnjak, Matej Poletar, Matija Klarić, mentori Ilija Ilišević i Marica Azenić).

Ravnateljica Snježana Barabaš Seršić ne krije zadovoljstvo uspjehom svojih učenika, među kojima je mnogo onih koji pohađaju prvi razred.

- Već niz godina na državna natjecanja plasira se 50-ak naših učenika. Uspjeh je rezultat kontinuiranog rada s darovitim učenicima - kaže ravnateljica.

Marina Mikić - Državna prvakinja iz njemačkog

Marina Mikić državna je prvakinja iz njemačkog jezika, a od maksimalnih 100 posto riješenosti testa dijelilo ju je samo četiri posto.

- Pisala sam esej o tome zašto se isplati učenje njemačkog jezika i dobila 33 od maksimalnih 35 bodova, dok sam na usmenom dijelu ispita govorila o ulozi medija u našoj svakodnevnici i dobila maksimalnih 35 bodova. Iznimno sam zadovoljna postignutim uspjehom - kaže Marina.

Rođena je u Njemačkoj, njemački joj je prvi strani jezik i voljela bi ga studirati. Prvim mjestom na državnom natjecanju osvojila je pravo na izravan upis na sveučilištima u Zadru i Rijeci.

Tekst: Vesna Latinović/Glas-Slavonije.hr
Foto: Cacan/Foto-arhiv 031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: