Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Magistar psihologije ne može volontirati jer je poslodavac - obrtnik

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
PEGY

Ukupno postova: 2664
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 03.06.2012. 13:21 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Korina je napisao/la:
Za ovo što ljudi nisu iz Osijeka ili bilo kojeg većeg grada/mjesta -
Znači na tebi je da nađeš poslodavca, pošalješ otvorene zamolbe i to u tvom mjestu.

je, baš! privreda cvjeta na sve strane

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Korina

Ukupno postova: 416
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 03.06.2012. 13:21 
Naslov:  

francika je napisao/la:
Korina je napisao/la :
Za ovo što ljudi nisu iz Osijeka ili bilo kojeg većeg grada/mjesta - dakle ne sjediš na guzici kod kuće i čekaš da ti posao padne s neba već si sam tražiš posao u svom mjestu i nudiš se! S obzirom na ovu mjeru za mlade, poslodavac nema razloga ne uzeti te kad ništa ne plaća!
Znači na tebi je da nađeš poslodavca, pošalješ otvorene zamolbe i to u tvom mjestu.
Isto tako ne moraš sam živjeti, ljudi sasvim dobro funkcioniraju i kao cimeri/ce, kao što se ne moraš sam voziti, već podijeliš trošak goriva s nekim iz firme možda tko ionako putuje svaki dan?
Treba se znati snaći i svaki problem ima riješenje, samo što je nekima lakše se praviti grbav.

Da, tako je i u Sjevernoj Koreji. Zašto uopće da živimo kao u Evropskim državama.?!?!?

A po tebi kao nitko u EU ne živi kao cimer, ne šalje otvorene zamolbe i ne dijeli troškove prijevoza?
Bože baci peglu Rolling Eyes

Post Postano: 03.06.2012. 13:25 
Naslov:  

PEGY je napisao/la:
Korina je napisao/la:
Za ovo što ljudi nisu iz Osijeka ili bilo kojeg većeg grada/mjesta -

je, baš! privreda cvjeta na sve strane

Gdje piše da se posao može tražiti samo u privredi? Zaposlit će te i u općini, županiji, kulturnim ustanovama pa i udrugama.
Džizs koliko su ljudi neinformirani, nesnalažljivi i inertni.
Uostalom tko ne želi raditi, neka ne radi, to je na njegovu/njenu sramotu.

Ukupno postova: 2791
Post Postano: 03.06.2012. 13:33 
Naslov:  

Korina je napisao/la :
francika je napisao/la:
Korina je napisao/la :
Za ovo što ljudi nisu iz Osijeka ili bilo kojeg većeg grada/mjesta - dakle ne sjediš na guzici kod kuće i čekaš da ti posao padne s neba već si sam tražiš posao u svom mjestu i nudiš se! S obzirom na ovu mjeru za mlade, poslodavac nema razloga ne uzeti te kad ništa ne plaća!
Isto tako ne moraš sam živjeti, ljudi sasvim dobro funkcioniraju i kao cimeri/ce, kao što se ne moraš sam voziti, već podijeliš trošak goriva s nekim iz firme možda tko ionako putuje svaki dan?
Treba se znati snaći i svaki problem ima riješenje, samo što je nekima lakše se praviti grbav.

Da, tako je i u Sjevernoj Koreji. Zašto uopće da živimo kao u Evropskim državama.?!?!?

A po tebi kao nitko u EU ne živi kao cimer, ne šalje otvorene zamolbe i ne dijeli troškove prijevoza?

Razlozi iz kojih to rade su potpuno drugačiji. Sigurno nije razlog što si od svoje plaće ne mogu platiti gorivo, hranu i odjeću.

Korina

Post Postano: 03.06.2012. 13:43 
Naslov:  

francika je napisao/la:
Korina je napisao/la :
francika je napisao/la:
Korina je napisao/la :

Razlozi iz kojih to rade su potpuno drugačiji. Sigurno nije razlog što si od svoje plaće ne mogu platiti gorivo, hranu i odjeću.

Nego iz kojeg razloga? ?
Sigurno ne iz razloga da uštede, jer svi žele živjeti kao pijani milijunaši i rasipati novce na kojekave pyzdarije kao što su cigarete, alkohol, ajfoni, automobile, markiranu robu i ostala preseravanja koja si ne mogu priuštiti kao svaki pravi Hrvat/ica.

Post Postano: 03.06.2012. 13:50 
Naslov:  

A kako netko tko u Hrvatskoj ne radi, ili radi za 1.600 kn si može to kupovati?

Navedi mi jelovnik, režije, stanarinu, vozarinu i cipelarinu po kojoj može to sve izfinancirati, bez iPhone-a, cigareta, alkohola i ostalih pizdarija.

Post Postano: 03.06.2012. 14:02 
Naslov:  

Pročitaj moje postove ponovno.
Ako ti u svojim godinama trebaš instrukcije kako se prehranjivati i uštedjeti na režijama, jadniji si nego što sam mislila.
Uostalom od čega 20 000 studenata u Osijeku živi svaki dan pošto je jako mali postotak u domovima?
Znači svi su ostali cimeri u stanovima i roditelji im daju ograničenu svotu novaca svaki mjesec.
Čak i da hrana nije subvencionirana, na 3-4 čovjeka se može skuhati ručak za 30 kuna (znači 10 kuna po osobi), samo treba znati kako. Ima hrpa žena koje tako prehranjuju svoje obitelji.

I za kraj, pročitaj moje postove još jednom, ovaj put svaku riječ i s razumijevanjem kao što su trebali maturanti na državnoj maturi, kad već izbjegavaš odgovoriti na pitanja koje ti ljude postave, a ti od njih tražiš da ti obrazlažu činjenice kao da imaš 12 godina.

Ukupno postova: 31
Post Postano: 03.06.2012. 15:43 
Naslov:  

Korina, jesi ti malo skrenula? O cem ti pricas? Jel ti ne znas kolika je navala na to strucno osposobljavanje? Ja sam rekao da je taj nacin dobro osmisljen ali ne i dobro provediv u praksi. Koji je smisao toga ako neki poslodavac samo mijenja volontere iz godine u godinu?! Jel to nije iskoristavanje radne snage? Druga stvar; jel nije apsurdno da drzava donese takav zakon, i onda tamo gdje se moze odradjivat to osposobljavanje oni ne uzimanju njih da rade? Eto ti primjer grad Osijek-u županiji se do sada moglo odradjivat, u gradskoj upravi ne, poreznoj upravi ne... Oni se ne zele time zamarat i provodit papirologiju za svakog kandidata... Vjerujem da ima ljudi kojima ovo strucno osposobljavanje ni malo ne stima i ne odgovara (sto se tice prijevoza npr.), a ti govoris kako je njima jednostavnije sjedit kod kuce... Ima vjerojatno i takvih, ali nisu svi takvi. Vjerujem da ima opcina u Slavoniji koje primaju npr. samo dvoje kandidata, a ima troje potencijalnih. Sta ce ovaj treci? Kupovat kartu ili placat gorivo do nekog drugog mjesta da ide volontirat?

francika

Post Postano: 03.06.2012. 16:27 
Naslov:  

Korina je napisao/la :
Pročitaj moje postove ponovno.
Ako ti u svojim godinama trebaš instrukcije kako se prehranjivati i uštedjeti na režijama, jadniji si nego što sam mislila.
Uostalom od čega 20 000 studenata u Osijeku živi svaki dan pošto je jako mali postotak u domovima?
Znači svi su ostali cimeri u stanovima i roditelji im daju ograničenu svotu novaca svaki mjesec.
Čak i da hrana nije subvencionirana, na 3-4 čovjeka se može skuhati ručak za 30 kuna (znači 10 kuna po osobi), samo treba znati kako. Ima hrpa žena koje tako prehranjuju svoje obitelji.

I za kraj, pročitaj moje postove još jednom, ovaj put svaku riječ i s razumijevanjem kao što su trebali maturanti na državnoj maturi, kad već izbjegavaš odgovoriti na pitanja koje ti ljude postave, a ti od njih tražiš da ti obrazlažu činjenice kao da imaš 12 godina.

Navela si samo da je dovoljno 30 kn za ručak za 4 osobe, a što je s ostalim, doručkom, večerom, marendama, režijama, stanarinom, vozarinom, cipelarinom, proizvodima za održavanjem higijene?
Jel to sve može za 1.600 kn?
I upotrebljavaš li ti šminku uopće, koristiš li obično računalo i jel si kupuješ garderobu i donje rublje ili gola hodaš po ulici ?

Sleepwalker

Ukupno postova: 350
Post Postano: 03.06.2012. 17:59 
Naslov:  

Daj, Korina, prouči malo situaciju u državi. Kao živimo o pravednom svijetu i svatko tko se trudi dobije ono što i zaslužuje?

NE žive svi u mjestima gdje mogu naći ikakvo osposobljavanje. To znači da moraju platiti radničku kartu do mjesta gdje će ih primiti. Ili pak platiti stan+hranu+režije u tom mjestu.

NE mogu svakog pogurati roditelji, pogledaj malo kolika je stopa nezaposlenih, misliš da nitko od tih nije nečiji roditelj?

Zajebi prodike o čiburenju i cugama, jer, vidiš, neki ne troše pare na to.

Najlakše je reći kako ne može naći samo onaj koji neće, svaliti odgovornost na pojedinca i tim si psihološki osigurati mir, da se slično ne može dogoditi i tebi/nekom tvom. Jer, bože moj, onaj tko nije našao, nije htio, dovoljna je samo želja i trud, ne?

Ukupno postova: 1155
Post Postano: 03.06.2012. 19:01 
Naslov:  

Kako nam je krenulo u drzavi, to je uskoro biti maksimalac

Post Postano: 03.06.2012. 19:06 
Naslov:  

A što se svi opterećuju s tim kako će poslodavac to iskoristiti kad vi niste ti poslodavci? Trebalo bi vas brinuti kako odraditi tu praksu što prije da se stekne radno iskustvo koje će vam omogućiti daljnje zapošljavanje. Zar nije to najvažnije?

Ispada da ljude ovdje treba nagovarati da rade, a meni to ne pada napamet. Da sam ja u takvoj situaciji, sigurno bih radila za 1600 kuna, jer na kraju krajeva drugog izbora nemam, a to traje samo 1 godinu što će mi omogućiti daljnji napredak.

Dakle, tko želi raditi taj će raditi - tko ne želi neka skuplja datume u evidenciji radne knjižice.
Od volje svima.

Post Postano: 03.06.2012. 19:26 
Naslov:  

Recimo da mi pricamo o tome kako ce puno nasih "poslodavaca" ovu mjeru iskoristiti da ne zaposli nikoga, kad lijepo moze mjenjati volontere koji ce mu obavljati posao a on im ne treba nista placati..
U nama susjednoj zemlji Srbiji tu su mjeru smislili prije nas i to na nacin da obvezu poslodavca da te zadrzi iducu godinu..dakle drzava te placa jednu godinu, a poslodavac te placa drugu godinu..
U nekim zanimanjima tipa arhitekti, gradjevinci, geodeti i sl. za polaganje strucnog drzavnog ispita treba ti dvije godine..tako da ti ta jedna nije nicemu..

Post Postano: 03.06.2012. 19:27 
Naslov:  

Nego na koju foru je psiholog obrtnik?

Ukupno postova: 31
Post Postano: 03.06.2012. 22:46 
Naslov:  

padobranac je napisao/la:
Recimo da mi pricamo o tome kako ce puno nasih "poslodavaca" ovu mjeru iskoristiti da ne zaposli nikoga, kad lijepo moze mjenjati volontere koji ce mu obavljati posao a on im ne treba nista placati..
U nama susjednoj zemlji Srbiji tu su mjeru smislili prije nas i to na nacin da obvezu poslodavca da te zadrzi iducu godinu..dakle drzava te placa jednu godinu, a poslodavac te placa drugu godinu..
U nekim zanimanjima tipa arhitekti, gradjevinci, geodeti i sl. za polaganje strucnog drzavnog ispita treba ti dvije godine..tako da ti ta jedna nije nicemu..

Pa o tome ja cijelo vrijeme trubim, a ova se uhvatila cigara, lijenih ljudi, nerada i ostalog... Kad budu obvezali poslodavca da zaposli barem 50% polaznika strucnog osposobljavanja, onda mozemo pricat o tome kako je ovo dobro. A dotad ce raja ic radit za 1600 kn godinu dana, a poslije se snalazi kako znas.

Skoči u forum: