Autor |
Poruka |
Redakcija 031
Ukupno postova: 69827 Spol:  Nebitno
|
 Igrač Bruno Šundov jedan dio svoje karijere odlučio je provesti u Osijeku i pomoći Košarkaškom klubu Osječki sokol u ostvarenju ciljeva i opstanka u Prvoj hrvatskoj košarkaškoj ligi.
Igrač je došao na nagovor igrača Osječkog, njegovog prijatelja Ivana Tomeljaka i igrat će za klub dok ne nađe angažman u nekom od visokobudžetnih europskih klubova. Odabrao je Osijek kako bi ostao u dobrom košarkaškom tonusu, jer mu je potreban, kako i sam kaže, kvalitetan rad i ritam utakmica.
Šundov je u svojoj bogatoj karijeri bio igrač NBA momčadi Dallas Mavericks od 1998.-2000., Indiana Pacers 2000.-2002., Boston Celtics 2002.-2003., Clevland Cavaliers 2003.-2004. i New York Knicks 2004.-2005.
U Europi je nastupao za španjolske ACB klubove: Grupo Begar Leon, Menorca Basquet, Etosa Alicante i Valencia. Nastupao je i za klubove: Donetsk-Rusija, Kavala-Grčka, ASK-Riga, EKA AEL-Cipar, prošlu sezonu je završio u PBC Lukoil Academik.
Nastupao je za hrvatske klubove Cibona (Zagreb) i Split.
Foto: Foto-arhiv 031 |
|
|
|
|
 |
PreacheR
Ukupno postova: 1076 Lokacija: Osijek, JUG II Spol:  Muško
|
Da, veličanstven igrač koji je u 9 NBA sezona ukupno zabio 173 koša, ili nešto više od 19 koševa po sezoni!!  |
|
_________________ Prijete mi noću, u moju sobu krišom uđu. Nađu me budnog gdje slušam otkucaje sata. Priđu mi tiho dok imam kamen 'mjesto srca i lagano sklope prste oko moga vrata. |
|
|
 |
pennywiser Ukupno postova: 73 Spol:  Nebitno
|
Ne bih komentirao ovu "senzaciju". |
|
|
|
|
 |
Awatto Ukupno postova: 78 Spol:  Nebitno
|
Koliko god malo, još uvijek mnogo više nego ti. Ili bilo tko drugi iz Osijeka. Ne? Da. |
|
|
|
|
 |
PreacheR
|
Koliko god malo, još uvijek mnogo više nego ti. Ili bilo tko drugi iz Osijeka. Ne? Da.
|
Nemoj pametovati. Obzirom da pratim košarku i držim da nešto malo i znam o njoj, htio sam samo malo ublažiti ovaj polusenzacionalistički naslov, pokušavši naglasiti da je Šundov bio običan epizodist u NBA ligi. Draftiran je od Mavericksa i otišao u Dallas još kad je imao samo 18 godina. U to vrijeme se 220 cm visoki 18-ogodišnjak, solidne motorike, činio kao dobra investicija, no vrlo brzo su na površinu isplivali njegovi tehnički limiti i nedovoljan talent.
Vjeruj mi prijatelju, da sam ja kojim slučajem narastao do famoznih 220 cm, danas bih također bio milijunaš kao i Šundov, ali bih sigurno ostavio dublji trag u NBA. Ako zbog ničeg drugog, onda bar zbog slobodnih bacanja, koje bi i žmirečki zabio više od njegovih bijednih 52%.
Tebe ne poznam, al' sam također uvjeren da bi i ti bio bar jednako dobar (loš) kao i Šundov da ti je kojim slučajem hipofiza bila malo darežljivija. |
|
|
|
|
 |
Awatto Ukupno postova: 78 Spol:  Nebitno
|
Tako je, da si narastao, da si driblao stolice i/ili pucao trice cijeli dan, da si ovo ili ono. Osim toga, ako pratiš, kao što kažeš, sjetit ćeš se Muggsy Bogues-a. Eto, on je uspio. Imaš kakvu drugu ispriku?
No, to upće nije tema. Ja imam problem kad ljudi poseru tuđe uspjehe, dok sami ne mogu ništa pokazati. |
|
|
|
|
 |
PreacheR
|
Tako je, da si narastao, da si driblao stolice i/ili pucao trice cijeli dan, da si ovo ili ono. Osim toga, ako pratiš, kao što kažeš, sjetit ćeš se Muggsy Bogues-a. Eto, on je uspio. Imaš kakvu drugu ispriku?
No, to upće nije tema. Ja imam problem kad ljudi poseru tuđe uspjehe, dok sami ne mogu ništa pokazati.
|
Opet me nisi shvatio. Poanta cijele priče je da je Šunov prosperirao samo zbog svoje visine, a ne zbog talenta i znanja. Ne trebamo biti impresionirani činjenicom da je bio član NBA klubova, nego njegovom igrom koju tek treba pokazati.
S druge strane, ispodprosječno niski igrači, kao npr. 160 cm visoki Bogues kojega si spomenuo, moraju hendikep nedostatka visine nadoknaditi drugim kvalitetama. Bogues je bio vraški talentiran i iznimno brz igrač. Sjećam se i izvjesnog Spuda Webba, bio je visok samo 170 cm, a ostavio je solidan trag u NBA. Čak je uspio osvojiti i prestižno natjecanje u zakucavanju na NBA all stars weekendu.
Obzirom da nemam više što dodati, ovime završava moje komentiranje ovoga topica. |
|
|
|
|
 |
dr.jubar Ukupno postova: 132 Spol:  Muško
|
lega moj, u ovom gradu se ničije uspjehe ne smije propitivati, i ničij genij se ne smije dovoditi u pitanje!
čak ni ako su rezultati tog genija u devet godina nba karijere sljedeći: 102 nastupa, od čega 4 (sic!) kao starter - sva četiri u sezoni 2000/01.
524 odigrane minute, odnosno 5.14 minuta po utakmici.
222 šuta iz igre, od čega 79 pogođenih, iliti 2.18/0.77 po utakmici.
107 skokova, ili 1.05 po utakmici
ili meni najdraža: 14, ili 0.14 BLOKADA PO UTAKMICI - igrač visok 220 cm.
toplo se nadam da će ove brojke nekome objasniti ono što je PreacheR pisao. |
|
_________________ Svečano obećajem upravi Filozofskog fakulteta, Senatu Sveučilišta i Ministarstvu znanosti da ću prije crknut nego im dat i lipe na ime školarine kad uvedu linearni sustav naplate školarina ili budu naplaćivali prenošenje ECTS boda u sljedeću akademsku godinu. |
|
|
 |
markonato Ukupno postova: 380 Spol:  Nebitno
|
Lega moj, u ovome gradu se pljuje po svemu i svačemu i to je jedina istina. Da li je igrao u NBA-u? Je. Da li je pojačanje za klub? Je. I da li je bolji od igrača koji je otišao a igrao je na toj poziciji? Je. I tu svaka diskusija prestaje. |
|
|
|
|
 |
PreacheR
|
čak ni ako su rezultati tog genija u devet godina nba karijere sljedeći: 102 nastupa, od čega 4 (sic!) kao starter - sva četiri u sezoni 2000/01.
524 odigrane minute, odnosno 5.14 minuta po utakmici.
222 šuta iz igre, od čega 79 pogođenih, iliti 2.18/0.77 po utakmici.
107 skokova, ili 1.05 po utakmici
ili meni najdraža: 14, ili 0.14 BLOKADA PO UTAKMICI - igrač visok 220 cm.
|
Ja bih nadodao još par podataka. Šundov je zapravo odigrao 7 cijelih sezona, imao je u međuvremenu neke izlete u Portoriko i Europu. U tih 7 sezona je skupio samo 107 nastupa od oko 570 mogućih (NBA sezona ima 82 utakmice u regularnom dijelu). Dakle, ta statistika je još poraznija. |
|
|
|
|
 |
ščćščć Ukupno postova: 56 Lokacija: deseti kat pod dekom Spol:  Nebitno
|
Gdje se igra utakmica u subotu sa Križevcima? I koliko je ulaz? |
|
|
|
|