Autor |
Poruka |
Spore
Ukupno postova: 213 Lokacija: jug 2 Spol: Muško
|
Srodna duso nemoj se ljutiti , ali ja ne znam u kojem ti svijetu zivis. Samo otvori knjigu iz povijesti vidit ces da se ljudi ubijaju od pamtivjeka. Malo ju procitaj pa ces vidjet da je jedini interes ljudi moc i da vladaju nad drugima.
Malo procitaj o drevnim civilizacijama sve su se unistile , a mi smo slijedeci...
Buducnosti nema... |
|
_________________ We are anonymous, we are legion, we do not forgive, we do not forget expect us!!!
http://www.whatis-theplan.org |
|
|
|
SrodnaDuša Ukupno postova: 168 Spol: Žensko
|
Ali uvijek ostaje i ono...civilizacije nestaju, vlasti se smjenjuju, Crkva ostaje! Već više od 2000 godina! |
|
_________________ "Gospodine, čuvaj nas... od svojih 'sljedbenika'!" (s jednog grafita u Londonu) |
|
|
|
Spore
|
SrodnaDuša je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Ali uvijek ostaje i ono...civilizacije nestaju, vlasti se smjenjuju, Crkva ostaje! Već više od 2000 godina!
|
Zato nam i je tako vec 2000 godina... |
|
_________________ We are anonymous, we are legion, we do not forgive, we do not forget expect us!!!
|
|
|
mali_ivica
Ukupno postova: 2703 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
Spore je napisao/la: ›
Ali uvijek ostaje i ono...civilizacije nestaju, vlasti se smjenjuju, Crkva ostaje! Već više od 2000 godina!
|
Zato nam i je tako vec 2000 godina...
|
Da, za sve ti je Crkva kriva... simpatično. |
|
|
|
|
|
simo031
Ukupno postova: 6329 Lokacija: Ludoland Spol: Muško
|
|
|
Provokacija temeljena na subjektivnoj procijeni...
Problem uvijek leži u ljudima, a ne institucijama, jer ljudi čine institucije. |
|
_________________ http://essekeri.hr/svi-essekeri
Veži konja gdje ti gazda kaže, osobito ako ti je konj gazda.
Živim kao pas, a zamjeraju mi kad lajem.
Djecu učimo da budu iskrena, vrijedna i poštena. Sjeća li se tko zašto? |
|
|
|
|
simo031 je napisao/la: ›
|
|
Problem uvijek leži u ljudima, a ne institucijama, jer ljudi čine institucije.
|
Meni je jako zanimljivo kako je nama Hrvatima za sve kriva Crkva, Srbi i rat koji je bio prije 20 godina!! |
|
_________________ "Gospodine, čuvaj nas... od svojih 'sljedbenika'!" (s jednog grafita u Londonu) |
|
|
|
simo031
|
SrodnaDuša je napisao/la: ›
simo031 je napisao/la: ›
|
|
Problem uvijek leži u ljudima, a ne institucijama, jer ljudi čine institucije.
|
Meni je jako zanimljivo kako je nama Hrvatima za sve kriva Crkva, Srbi i rat koji je bio prije 20 godina!!
|
Govoriš u svoje ime? Jer u moje ne govoriš, a osjećam se kao Hrvat.
Debilima je uvijek lakše okriviti nekog trećeg, nego poraditi na sebi i mijenjati sebe . Od cijelog svemira, samo sebe možeš efikasno mijenjati. Tko to spozna i primjeni, sreća i uspjeh u životu su mu svakodnevica. Oni koji mijenjajući druge, pokušavaju dohvatiti svoju sreću i uspjeh, umrijet će nezadovoljni. |
|
|
|
|
|
Upitno je i koliko čovjek dugorocno sebe moze promijeniti! |
|
|
|
|
simo031
|
SrodnaDuša je napisao/la: ›
Upitno je i koliko čovjek dugorocno sebe moze promijeniti!
|
Meni tu ništa nije upitno. Iz svake životne situacije moraš izvući pozitivu, ili u rijetkim situacijama kad to nije moguće, okrenuti se budućnosti, i to raditi svake minute svog života. Negativno razmišljanje, generator je nezadovoljstva životom. |
|
|
|
|
aardvark
Ukupno postova: 122 Spol: Nebitno
|
|
big deal, egipatska religija je trajala duže..
naglasak na 'trajala'. |
|
|
|
|
|
anakonda
Ukupno postova: 6288 Lokacija: ...tu sam.... Spol: Žensko
|
Upitno je i koliko čovjek dugorocno sebe moze promijeniti!
|
...onoliko koliko hoće.... |
|
_________________ Ismijavati glupost je moralna dužnost svakog normalnog čovjeka, ne činiti to bi bilo jednako ignoriranju požara na benzinskoj pumpi u centru grada |
|
|
|
Spore
|
Dajte ljudi molim vas pa znati vi sto je fašizam po definiciji je kad se korporacije udruze sa organiziranom religijom i kontroliraju vlade. Trebam li reci jos nesto ?
Glavna sredisnja banka u svijetu nalazi se u Vatikanu. Mislite da lazem , pa crkva vec 2000 godina uzima novce od vjernika mislite da nisu u stanju to napraviti ? Svi smo mi duzni crkvi.
Sredisnja banka , MMF , federativna banka i ostale korporacije rade svi zajedno . Sigurno vas zanima zasto se crkva ne ocituje da je protiv , gmo hrane i ostalih bitnih tema? Zato sto rade s tim korporacijama.
Crkva radi najbolji posao za korporacije jer ispiru vjernicima mozak. Svečenici nista ne rade , a dobiju novce i ne placaju nikakav porez. Neka svecenik radi od 8 do 15 h , pa neka u slobodno vrijeme tumaci vjeru , nek zivi u siromastvu pa prica o sirotinji. Neka pomazu ljudima u slobodno vrijeme koje kao provode ,, u molitvi ". Neka obraduju zemlju i daju besplatnu hranu sirotinji , pa nek budu primjer ljudima. |
|
|
|
|
mariox
Ukupno postova: 685 Spol: Muško
|
Slažem se sa većinom što si napisao iako određeni broj vjerskih službenika zaista obavlja karitativne poslove i pomažu velikom broju ljudi što je za svaku pohvalu. |
|
|
|
|
|
mali_ivica
Ukupno postova: 2703 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
Spore je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Dajte ljudi molim vas pa znati vi sto je fašizam po definiciji je kad se korporacije udruze sa organiziranom religijom i kontroliraju vlade. Trebam li reci jos nesto ?
|
Ne možeš se udružiti sa RELIGIJOM! Možeš se udružiti eventualno sa grupom koja ju predstavlja u ovom slučaju bi to bio kler te ostali vjernici, vjerovali ili ne to su večinom obični normalni ljudi, no ne možeš kriviti religiju za eventualne njihove greške.
Vi pričate o pojmovima koje uopće ne razumijete.
Postoji forum društvo, postoji forum religija... Vi mješate jedno s drugim. |
|
|
|
|
|
PEGY
Ukupno postova: 2664 Lokacija: Seychelles Spol: Nebitno
|
pa kad religija ne može bez društva, a izgleda vrijedi i obrnuto |
|
|