Kratkotrajno ali vrlo jako nevrijeme pogodilo je noćas oko ponoći Slavoniju i Baranju. Jak vjetar lomio je stabla u Osijeku i nosio grane te učinio materijalnu štetu na vozilima, a kiša je poplavila podrume u nekim dijelovima grada. Najviše posla noćas je ponovno imala Javna profesionalna postrojba Grada Osijeka koja je uklanjala stabla s prometnica. U Baranji je led veličine oraha padao 15 do 20 minuta, a kako nam javljaju slušatelji, u Belom Manastiru i Petlovcu je napravio ogromnu štetu na vozilima i usjevima.
Vatrogasci i djelatnici komunalnog poduzeća Unikoma su na terenu i uklanjaju nastalu štetu, a od glasnogovornice Unikoma Tatjane Elez doznali smo kako je zbog nevremena, nakon poplava tek jučer otvoreni Zoološki vrt, ponovno zatvoren. "Vatrogasci su u Osijeku imali 15-ak intervencija uklanjanja srušenih stabala i nekoliko na oštećenim krovovima.", rekao je operativni dežurni djelatnik Javne profesionalne vatrogasne postrojbe grada Osijeka Joško Tominac.
Tekst: Krunoslav Inhof/Radioosijek.hrt.hr
Kratkotrajno, ali veliko nevrijeme uspjelo je iznanaditi osječke ulice te ostaviti materijalne posljedice brojnim vlasnicima vozila, štandova, ali i ponovno dati razloga vatrgosacima kojima je noć ranije počela vrlo burno i angažirano.
Barem je ovakav rasplet večeri bio najavljen. Kiša praćena grmljavinom i munjama omela je čak i završnu večer UFO-a te ispraznila ispunjenu Vegu koja je uzaludno, unatoč kiši, čekala Brkove s kojima je trebao biti zaključen festival.
Kakve posljedice je ostavilo nevrijeme provjerite u galeriji...
Galerija 031:Oluja u Osijeku rušila stabla #1 [Foto: skupina autora][22.06.2013. Osijek] Napomena: Fotke pregledavate KLIKOM na fotku ili strelicama lijevo-desno, kao na Facebooku ;-)
Fotografije s Vijenca Augusta Cesarca
Foto: Tanja Bježančević
Foto: Teuta Stazić/Osijek031.com
Foto: Gorana Hrbak
Foto: Dino Spaić/Osijek031.com
Tuča je poharala općinu Petlovac.
Foto: Adela Plavšin
Video: Marko Balukcic
Imate li vi zanimljivu fotografiju, priču ili video? Pišite nam na adresu elektroničke pošteredakcija[at]osijek031[dot]com ili na Osijek031.com Facebook stranici.
"Komadi lima, namještaj, krovovi i kante letjeli su noćas po Osijeku kao da su papir, javlja Večernji list. Nevrijeme koje je nešto iza ponoći podjednako pogodilo sve dijelove grada neugodno je iznenadilo i vatrogasce. Područje Baranje nešto je ranije zasula tuča, a najviše su stradali Beli Manastir i Petlovac. Tuča veličine oraha padala je 20-ak minuta i napravila ogromnu štetu na vozilima i usjevima"
Kažu da je ono krovište, što je bilo pokriveno limom koji je odletio, cijelo jakooooo fušerski napravljeno.
Trebao bi izvođač o svom trošku napraviti novi krov i ljudima nadoknaditi štetu koju u stanovima imaju zbog vode (ukoliko i taj nije zatvorio firmu da ne bi morao odrađivati popravke u garantnom roku).
_________________ Ljudi su stvoreni da se vole. Stvari su stvorene da se koriste. Svijet je u neredu zato što se stvari vole, a ljudi koriste!
nitko ne spominje nestanak struje koji je trajao od pocetka nevremena pa sve do 10 sati ujutro
..no dobro..istina da su neki imali struju a neki ne.....što znaci da je riknula jedna faza...i to upravo ona na kojoj sam ja spojen
_________________ najbolje je biti glup, gluh, nijem i lijep
U duši sam dijete koje ne zna da mrzi...
U životu sam putnik koji uvijek pronađe pogrešan put...
A u stvarnosti sam budala koja uzalud VOLI.....
tamna strana je napisao/la: ›
nitko ne spominje nestanak struje koji je trajao od pocetka nevremena pa sve do 10 sati ujutro
..no dobro..istina da su neki imali struju a neki ne.....što znaci da je riknula jedna faza...i to upravo ona na kojoj sam ja spojen
Kad si već "taman" HEP ti potvrdio nick
(sorry na malo crnog humora .. ) , ali bilo je baš gadno noćas
_________________ Ljudi su stvoreni da se vole. Stvari su stvorene da se koriste. Svijet je u neredu zato što se stvari vole, a ljudi koriste!