Hvala Bogu na internetu i googlu.
Prvo, gospođa Vargović je nedvosmisleno napala grad i gradonačelnika Vrkića optuživši ih da su krivi što se ZBG ove godine neće održati. Naravno, u cijenjenom Glasu Slavonije koji je u opremu teksta dodao SRAMOTNO, pa naslov, pa izjava gospođe Vargović. Dapače, "MJESTO ZA MENE" piše kako su pozvali gradonačelnika da zajedno s njima OTKAŽE ZBG. Onako posprdno. I onda se tu prave nevješti, kakva politika, ma kakvi, mi smo samo obična udruga građana, otkazivanje nema veze što je došla nova vlast.
A za potpunu istinu, vratimo se malo godinu dana ranije. Gospođa Vargović u jednom intervjuu mao prije zadnje ZBG kaže kako im je financijski pomogao samo grad i to sa 104 000kn kao i godinu dana ranije sa istim iznosom. Dalje priča kako će ovogodišnja ZBG biti i posljednja jer se sa 100 000kn ne može organizirati.
Dakle, za ovu godinu prošla gradska vlast na čelu sa gradonačelnikom ne da ne povećava iznos za ZBG nego ga smanjuje na 70 000kn!!!
Gdje se to gospođa Vargović javno bunila, protestirala?????? Nigdje naravno. Znači, sve do prije mjesec dana dok se nije promijenila vlast uredno su radili na organizaciji ZBG iako su znali da im je Bubalo iz proračuna namijenio 70 000kn!! Nigdje A nisu rekli a godinu prije gospođa Vargović izjavljuje da sa 100 000kn ne mogu organizirati ZBG i da je 10. po redu 2013. zadnja.
Odjednom se promijenila vlast na iznenađenje svih i odjednoms e ZBG više ne može organizirati a kriv je Vrkić i nova vlast koji eto nemaju sluha za ZBG. I onda poslije "Mjesto za mene" izjavljuje da su se sastali sa Hamom, da su im ponuđena veće sredstva ali oni i dalje ustraju na tome da se to ne može organizirati ni sa većim sredstvima a do ZBG ima više od mjesec i pol dana.
LAŽI,LAŽI,LAŽI....
I te priče kako se gradska vlast i gradonačelnik nisu potrudili da i gradske firme pomognu u organizaciji. A prošle godine gospođa Vargović nabraja firme koje su im pomogle osim grada Osijeka(u materijalu i drugim uslugama). Vodovod, pa onda Saponia, Meggle, Niveta, Ford, Toyota..ne znam samo gdje su te silne gradske firme nabrojane među ovima...
Pa onda priča kako sa 70 000kn mogu organizirati "samo" 6-7 radionica. A prošle godine su sa samo 30 000kn više organizirali 42!!!!! LAŽI,LAŽI I LAŽI.
"Mjesto za mene" ovdje priča kako ne postoji novac iz EU fondova za ovakve manifestacije a Bubalo prije zadnje ZBG izjavljuje kako je grad osigurao 104 000kn a jedan dio tog novca je iz EU fonda.
Pa priča "Mjesto za mene" kako sve gradske vlasti nisu imale sluha za ZBG od Đapića do Bubala a u intervjuima u prošlim godinama zahvaljuje se Bubalu i gradu Osijeku što su prepoznali značaj ZBG i što ih novčano pomažu.
Kao što reče Čarobnica, muka mi je od čitanja svega ovoga i ne znam koji me vrag tjerao da pogledam o čemu se radi. Sramota, ništa više! |