Autor |
Poruka |
Redakcija 031
Ukupno postova: 68455 Spol: Nebitno
|
Jesu li nadležni ovoga puta zaista pretjerali? Kako se doznaje od radnika na terenu, uklanja se dio biciklističke staze u Vukovarskoj i pretvara u nogostup! Tako je, naime, predviđeno zbog uskorog otvaranja Eurodoma, piše BikeMyDay.
"Zašto je tako, stvarno nam nije jasno, jer pješaci imaju dovoljno prostora za kretanje kroz Eurodom.
Ovo je žalosno! Prekida se jedna od najvažnijih i najprometnijih ruta u Osijeku, te će biciklisti ovdje morati gurati bicikl.
Je li to razvoj biciklizma o kojemu smo pričali s dogradonačelnikom na nedavnom sastanku? Tko je za ovo odgovoran?", ne skrivaju svoje nezadovoljstvo iz BikeMyDaya.
Foto: Ivan Podraza/BikeMyDay
Jesu li nadležni ovoga puta zaista pretjerali?
|
Zadnja promjena: Redakcija 031; 06.09.2013. 10:12; ukupno mijenjano 1 put. |
|
|
|
|
maddox_rumble
Ukupno postova: 848 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
zanimljivije od svega je, zasto te poslove obavlja zagrebacka tvrtka, a ne npr unikom ili cesting ili vec netko
kontam da cesting ne smije jer je zupanijska firma, samim time neprijateljska
i da, glupo je da se mice biciklisticka staza, jer se razbija kontinuitet, a sad je nekome to tesko shvatit ili ne, ne znam |
|
_________________ There can be only one, and that one is me |
|
|
|
bikemyday.com
Ukupno postova: 28 Spol: Nebitno
|
|
|
|
simo031
Ukupno postova: 6329 Lokacija: Ludoland Spol: Muško
|
Pretpostavljam da gore rješenje od ovoga nisu niti mogli pronaći...
Od ove gradske vlasti se očekivalo se da će se prema biciklistima i njihovim stazama odnositi u najmanju ruku onako kako je to radila prošla vlast. To bi otprilike značilo nastavak gradnje novih, i adaptacija i popravaka postojećih biciklističkih staza, tamo gdje je prošla vlast stala, ma koliko neke od sagrađenih / iscrtanih staza bile manjkave.
A možda i ne uklanjaju postojeći prijelaz, nego im samo nije bio dovoljno crven? |
|
_________________ http://essekeri.hr/svi-essekeri
Veži konja gdje ti gazda kaže, osobito ako ti je konj gazda.
Živim kao pas, a zamjeraju mi kad lajem.
Djecu učimo da budu iskrena, vrijedna i poštena. Sjeća li se tko zašto? |
|
|
|
bikemyday.com
Ukupno postova: 28 Spol: Nebitno
|
NOVE INFORMACIJE: Iz pouzdanih izvora saznajemo da je oduvijek planirano pretvaranje biciklističke staze u nogostup kako se bude bližilo otvaranje Eurodoma, zbog navodnog nedostatka prostora za pješčki pristup autobusnom stajalištu na istoj lokaciji.
Da dovoljno prostora za pješački pristup autobusu ima, dokazuje ova fotografija:
http://www.bikemyday.com/2013/09/05/sramota-uklanja-se-staza-kod-eurodoma-i-pravi-nogostup-foto/
Borit ćemo se svim sredstvima da se spriječi uklanjanje ove za bicikliste izuzetno važne staze. Ako treba – i prosvjedom. |
|
|
|
|
|
simo031
Ukupno postova: 6329 Lokacija: Ludoland Spol: Muško
|
Hoće li biti i toples aktivistica? |
|
_________________ http://essekeri.hr/svi-essekeri
Veži konja gdje ti gazda kaže, osobito ako ti je konj gazda.
Živim kao pas, a zamjeraju mi kad lajem.
Djecu učimo da budu iskrena, vrijedna i poštena. Sjeća li se tko zašto? |
|
|
|
partwish Ukupno postova: 516 Spol: Muško
|
blokiranje prometnica! Bezveze se bune pa Đapone to miče jer nam uvodi teleport. |
|
|
|
|
|
Ro3y Ukupno postova: 132 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
Jednostavno nemam komentara na ovo.
Izgleda kao poslovna strategija za izvlačenje gpp-a iz dugova. |
|
_________________ Fuš King! |
|
|
|
rodaroda
Ukupno postova: 177 Spol: Nebitno
|
Užas!
Što reći nego ovo:
Dabogda svi koji su protiv ove staze idu bar mjesec dana biciklom na posao i natrag Vukovarskom, i to cestom. |
|
|
|
|
|
milo_moje Ukupno postova: 2875 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
sigurno je dogradonačelnik održao sastanak sa figom u džepu |
|
_________________ Život je teška škola, prvo ti da test, pa onda lekciju! |
|
|
|
fatalni_cevap
Ukupno postova: 541 Lokacija: Osijek Spol: Žensko
|
"Đapone uvodi teleport" haahhhhh |
|
|
|
|
|
Dino8090
Ukupno postova: 440 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
Bravo za idiotsko rjesenje!
Dragi Bog mene nece natjerati da ja bicikl vozim na tim brzim cetverotracnim cestama (umjesto na pjesackoj stazi), a ne policija sa svojim pisanjem kazni. Jos uvijek mi je zivot dovoljno drag...
Kaznu sa ovog dijela pjesacke staze ubaciti u postanski sanducic poglavarstva i to je to.
Dosad nikad nista nisam imao protiv tog Eurodoma (zgrada mi je lijepa bez obzira sto ce zjapiti prazna), ali ako se ova biciklisticka mice zbog toga onda j*bem i vas i Eurodom.
Eto sad ste dobili svoje! |
|
|
|
|
|
tomi
Ukupno postova: 205 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
Bravo za idiotsko rjesenje!
Dragi Bog mene nece natjerati da ja bicikl vozim na tim brzim cetverotracnim cestama (umjesto na pjesackoj stazi), a ne policija sa svojim pisanjem kazni. Jos uvijek mi je zivot dovoljno drag...
Kaznu sa ovog dijela pjesacke staze ubaciti u postanski sanducic poglavarstva i to je to.
Dosad nikad nista nisam imao protiv tog Eurodoma (zgrada mi je lijepa bez obzira sto ce zjapiti prazna), ali ako se ova biciklisticka mice zbog toga onda j*bem i vas i Eurodom.
Eto sad ste dobili svoje!
|
Potpisujem. |
|
|
|
|
|
NinjaTurtle Ukupno postova: 365 Spol: Nebitno
|
kakav mjesec?? ne bi izdržali tri dana |
|
|
|
|
|
RoadToNowhere
Ukupno postova: 351 Spol: Žensko
|
Ovo je strašno, ali ja se ne mislim micati s bajka kad prolazim tamo, pa nek me hvata ko oće i kako hoće. Čuj stvari: "Nema dovoljno mjesta za autobusnu stanicu".. a ulice iznad svaka imaju po autobusnu stanicu i biciklističku. Debilizam! |
|
_________________ Budi to što jesi i uvijek kaži ono što misliš, jer oni kojima to smeta nisu bitni, oni koji su bitni njima to ne smeta. |
|
|
|
|
|