Kraljevski medaljoni na kremi od krumpira i mrkve:
Za 4 osobe - 45 min
Sastojci:
- 4 odreska svinjskog buta
- 200 g tanko narezanog kulena
- 8 šnita sira edamera ili goude
- 3 jaja
- 200 g cornflakesa
- 100 g brašna
- 500 g krumpira
- 2 mrkve
- sol
- papar
- 2 žlice maslaca
- 150 ml mlijeka
Priprema:
Medaljoni:
– Odreske stanjimo čekićem za meso, posolimo i popaprimo
– Na svaki odrezak stavimo po dvije šnite sira i kulen da prekrije sir
– Odreske smotamo u rolade
– Svaku roladu narežemo na medaljone;(krugove) 1,5 cm debljine
– Cornflakese izmrvimo u blenderu
– Medaljone paniramo; brašno, jaja, cornflakes
– Pržimo na ulju
Krema:
– Krumpir i mrkvu nasjećemo na komade i kuhamo u slanoj vodi
– Kad je kuhano ocijedimo vodu, dodamo maslac i mlijeko
– Mikserom miksamo par minuta dok ne dobijemo kremu
Dobar tek!
Tekst i foto: Danijel Živković

Zovem se
Danijel, živim u Osijeku. Oženjen sam i otac dva sina. Naravno, moja obitelj su mi najveći
degustatori.
Ljubav prema kuhanju se javila ni sam ne znam kad. Kuham još od osnovne škole, ne sjećam se svega, ali sam pronašao fotografije jela koja su mi sad smiješna.
Nastupao sam u
kruškama i jabukama, te u večeri za pet. Osobno smatram da je za dobro jelo osim odabira namirnica vrlo važan i začin "ljubav prema kuhanju". Nedavno sam odlučio i s ostalima dijeliti svoje recepte koje osim ovdje možete pronaći i na facebooku,
www.facebook.com/kuhanjejelako , te na mom blogu
http://kuhanjejelako.wordpress.com.