MC Fiš
60min, za 4 osobe
Sastojci:
- 2kg šarana
– korjenasto povrće i lovorov list – za temeljac
– 2-3 glavice crvenog luka
- 2 žlice crvene mljevene slatke paprike
– 1 ljuta feferona
– 1 žlica koncentrata rajčice
– 1-2 žličice soli
– ulje
- 500g širokih rezanaca
- 1 zelena paprika
– 1 crvena paprika
– aceto balsamico u kremi
Priprema:
- ribu očistimo
– od repa, glave, peraja, korjenastog povrća, lovorovog lista i malo soli skuhamo temeljac
– ostatak ribe isfiletiramo kako bi dobili željene odreske za peći
- u blenderu izmiksamo luk i dodamo ga na zagrijano ulje
– kad je luk kratko popržen dodamo sitnu papriku i temeljac
– dodamo koncentrat rajčice, feferonu i sol
– kuhamo toliko dugo dok nam se ne reducira u željenu kremu
- u pećnici ispečemo papriku, ogulimo i narežemo na trakice
- tjesteninu skuhamo
- na nekoliko kapi ulja ispečemo odreske šarana
Serviramo kao na slici, uz dodatak nekoliko kapi aceta balsamica u kremi.
Dobar tek!
Tekst i foto: Danijel Živković

Zovem se
Danijel, živim u Osijeku. Oženjen sam i otac dva sina. Naravno, moja obitelj su mi najveći
degustatori.
Ljubav prema kuhanju se javila ni sam ne znam kad. Kuham još od osnovne škole, ne sjećam se svega, ali sam pronašao fotografije jela koja su mi sad smiješna.
Upornim radom dobio sam mjesto u Top16 natjecatelja
MasterChefa. Nastupao sam i u
kruškama i jabukama, te u
večeri za pet. Osobno smatram da je za dobro jelo osim odabira namirnica vrlo važan i začin "ljubav prema kuhanju". Moje recepte, osim ovdje, možete pronaći i na facebooku,
www.facebook.com/kuhanjejelako, te na mom blogu
http://kuhanjejelako.wordpress.com.