Ja bio u Žilini (Slovačka). Stigli tamo u petak navečer, hotel bolji nego što sam očekivao (trenutno 3 zvjezdice, ali se vidi da je imao i više), u subotu prijepodne je malo toga uopće radilo, i to uglavnom do 12. Stari grad predivan, noviji dio klasični komunistički, izgleda kao Sjeverna Koreja. Našli sjajan kafić-restoran u kojem je SVE odlično, od ponude cuge (turska kava!) i klope, izgleda svega što dobijete, do usluge i cijena (juha od rajčice i juha od češnjaka sa sirom, pureća prsa s brokulom u umaku od sira, jelenji odrezak s višnjama u umaku od vina, dvije šopske salate, dva deserta, dvije mineralne, čaša crnog i čaša bijelog vina - sve zajedno oko 150 kuna). Subota navečer opća pustoš u gradu. Doček u hotelu me neodoljivo podsjećao na filmske večere s Titanica. Bend je svirao stvari koje su nekad bili hitovi, ali je gotovo sve prevedeno na slovački (i na radiju sam čuo da to nije ništa neobično), haljine su bile po zadnjoj modi iz 1980., eventualno s početka 90-ih. Klopa je bila ok, aperitiv, vino i mineralna u neograničenim količinama i pjenušac u ponoć bili uključeni u cijenu. Na drugom floru su puštali Coloniju, Karmu i slično slovačko i ino smeće. Stigao nazad sinoć, još nam slomljen od puta.
Sve u svemu, ja zadovoljan!
Preporuke: u Bratislavi obavezno posjetiti
Slovakia Pub, a u Žilini
Voyage, Voyage.