Kruh koji se ne mijesi
Za 4 osobe - 1h i 45 min
Sastojci:
– 500 g brašna
– 2 žličice soli
– 2 žličice šećera
– 1 kvasac
– 350 ml mlake vode
Priprema:
– Prvo pomiješajte sve suhe sastojke
– Dodajte vodu i samo lagano s kuhačom sve izmiješajte
– Ostavite tijesto na toplom mjestu da se udvostruči, prebacite ga na pobrašnjenu radnu površinu, rukama ga malo raširite, te i gore pospite brašnom
– Preklopite tijesto od krajeva prema sredini pa ostavite da se opet diže
– Posudu za pečenje s poklopcem stavite u pećnicu i sve zagrijte na 250c
– Kada se zagrijalo, izvadite posudu, po dnu pospite brašna, te kruh prebacite u nju, poklopite i pecite 35 min na 250c
Dobar tek!
Tekst i foto: Danijel Živković
Zovem se
Danijel, živim u Osijeku. Oženjen sam i otac dva sina. Naravno, moja obitelj su mi najveći
degustatori.
Ljubav prema kuhanju se javila ni sam ne znam kad. Kuham još od osnovne škole, ne sjećam se svega, ali sam pronašao fotografije jela koja su mi sad smiješna.
Upornim radom dobio sam mjesto u Top16 natjecatelja
MasterChefa. Nastupao sam i u
kruškama i jabukama, te u
večeri za pet. Osobno smatram da je za dobro jelo osim odabira namirnica vrlo važan i začin "ljubav prema kuhanju". Moje recepte, osim ovdje, možete pronaći i na facebooku,
www.facebook.com/kuhanjejelako, te na mom blogu
http://kuhanjejelako.wordpress.com.