Mladi špinat s domaćom tjesteninom
Za 4 osobe - 30 min
Sastojci:
– 500 g mladog špinata
– 4 jaja
– 500 g domaće tjestenine
– 1/2 žličice mješavine začina s paprom
– 1/2 žličice tomato začina
– 1/2 žličice soli
– maslinovo ulje
Priprema:
– tjesteninu skuhajte
– špinat operite i nakidajte na manje komade
– na maslinovom ulju propirjajte špinat dok ne uvene i ne omekša (osim ulja špinat će pustiti i svoju vodu)
– kada je omekšao dodajte izmućena jaja u koja ste dodali začine
– nakon što su se jaja kratko zapekla sve izmiješajte s tjesteninom
Dobar tek!
Tekst i foto: Danijel Živković
Zovem se
Danijel, živim u Osijeku. Oženjen sam i otac dva sina. Naravno, moja obitelj su mi najveći
degustatori.
Ljubav prema kuhanju se javila ni sam ne znam kad. Kuham još od osnovne škole, ne sjećam se svega, ali sam pronašao fotografije jela koja su mi sad smiješna.
Upornim radom dobio sam mjesto u Top16 natjecatelja
MasterChefa. Nastupao sam i u
kruškama i jabukama, te u
večeri za pet. Osobno smatram da je za dobro jelo osim odabira namirnica vrlo važan i začin "ljubav prema kuhanju". Moje recepte, osim ovdje, možete pronaći i na facebooku,
www.facebook.com/kuhanjejelako, te na mom blogu
http://kuhanjejelako.wordpress.com.