Rižoto s brusnicom i piletinom
Za 4 osobe - 30 min
Sastojci:
– 300 g riže arborio
– 100 g brusnice
– 2 filea pilećih prsa
– 200 g kukuruza šećerca
– 100 g suhe slanine
– 1 luk
– 1/2 žličice kurkume
– sol
– papar
– maslinovo ulje
– soja umak
– 1 žlica maslaca
Priprema:
– luk sitno nasjeckajte i popržite na ulju, dodajte sitno sjeckanu slaninu i piletinu na kockice
– nakon sto je slanina postala hrskava i luk mekan dodajte rižu i kratko ju tostirajte
– podlijte pilećim temeljcem ili vodom ako nemate temeljac
– nakon 10 minuta dodajte brusnice, kukuruz, soja umak i kurkumu
– posolite i popaprite
– kuhajte dok riža ne bude kuhana, podlijevajte temeljcem i konstantno miješajte
– na kraju dodajte maslac kako bi rižoto bio još kremastiji
Dobar tek!
Tekst i foto: Danijel Živković
Zovem se
Danijel, živim u Osijeku. Oženjen sam i otac dva sina. Naravno, moja obitelj su mi najveći
degustatori.
Ljubav prema kuhanju se javila ni sam ne znam kad. Kuham još od osnovne škole, ne sjećam se svega, ali sam pronašao fotografije jela koja su mi sad smiješna.
Upornim radom dobio sam mjesto u Top16 natjecatelja
MasterChefa. Nastupao sam i u
kruškama i jabukama, te u
večeri za pet. Osobno smatram da je za dobro jelo osim odabira namirnica vrlo važan i začin "ljubav prema kuhanju". Moje recepte, osim ovdje, možete pronaći i na facebooku,
www.facebook.com/kuhanjejelako, te na mom blogu
http://kuhanjejelako.wordpress.com.