Čokoladni mousse
Za 6 osoba - 30 min
Sastojci:
– 2 jaja + 1 žumanjak
– 300 g čokolade za kuhanje
– 300 ml slatkog vrhnja
– 50 g šećera
– 1 žlica tamnog kakaa
– 0,05 l likera od čokolade
Priprema:
– Čokoladu otopiti na pari
– kada se otopila ostaviti neka se malo ohladi
– izmutiti jaja sa šećerom
– dodati čokoladu, kakao i liker
– posebno od slatkog vrhnja izraditi šlag i lopaticom umiješati u kremu od jaja i čokolade
– servirati u zdjelice i kratko ohladiti prije posluživanja.
Dobar tek!
Tekst i foto: Danijel Živković
Zovem se
Danijel, živim u Osijeku. Oženjen sam i otac dva sina. Naravno, moja obitelj su mi najveći
degustatori.
Ljubav prema kuhanju se javila ni sam ne znam kad. Kuham još od osnovne škole, ne sjećam se svega, ali sam pronašao fotografije jela koja su mi sad smiješna.
Upornim radom dobio sam mjesto u Top16 natjecatelja
MasterChefa. Nastupao sam i u
kruškama i jabukama, te u
večeri za pet. Osobno smatram da je za dobro jelo osim odabira namirnica vrlo važan i začin "ljubav prema kuhanju". Moje recepte, osim ovdje, možete pronaći i na facebooku,
www.facebook.com/kuhanjejelako, te na mom blogu
http://kuhanjejelako.wordpress.com.