Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



U Osijeku osnovan "Cook Club" - kako pokrenuti i podignuti gastro scenu Osijeka i Slavonije

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 68045
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 06.01.2018. 11:21 
Naslov:  U Osijeku osnovan "Cook Club" - kako pokrenuti i podignuti gastro scenu Osijeka i Slavonij
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Krajem prošle godine food blogeri, zaljubljenici u gastronomiju i kulinarstvo okupili su se i oformili inicijativu kojoj bi dugoročni cilj bio pokrenuti i podignuti gastro scenu Osijeka i Slavonije na razinu više.

Inicijativa je krenula od blogerice Andree Krivak, osječke nutricionistice i blogerice te strastvene kuharice koja se krije i iza “pseudonima” Geeketa a piše blog [url=geeketa.co]Geeketa-bite with style.[/url] te njezinih dvaju kolega, food bloggera: Igor Hranić – s bloga Moderna kuhinja te Nataša Pralica s bloga Natašine slastice.

Smatraju da se u Osijeku i Slavoniji premalo radi po pitanju edukacije, održavanja radionica i seminara, da je gastro scena grada Osijeka dosadna te da se premalo ističu i iskorištavaju čak i tradicionalni Slavonski gastronomski aduti.

Rijetko kada se u Osijeku kao najvećem gradu Slavonije održava neko kvalitetno gastronomsko druženje gdje bi ljudi mogli izmijeniti iskustva, naučiti nešto novo, skuhati i degustirati.

Osim ovih problema, NEEDUCIRANOST smatraju najvećim. Mnogi nemaju priliku učiti od konkretnih stručnjaka bilo da ih zanima zdrava hrana, slastice, tradicionalna kuhinja, tehnike pripreme, sljubljivanje hrane i vina...


Za početak su se okupili neformalno s idejom da se druže, kuhaju, eksperimentiraju te da jedan od prvih formalnih projekata bude radionica/edukacija a idealan prostor bio je onaj Poduzetničkog inkubatora – BIOSa.

Obratili smo se tako BIOS-u a oni su nam velikodušno ponudili svoj COWORKING prostor kao bazu za našu COOK CLUB inicijativu i podržali nas kao kreativce i pokretače nečega novoga.

Prijateljstvo s Poduzetničkim inkubatorom nastavilo se i preraslo jako brzo i spontano u prvi projekt našega Cook Cluba. Kako su blagdani bili pred nama, dogovorili smo s BIOS-om da im pripremimo domaći Božićni domjenak za partnere, suradnike i prijatelje.

Na prvu je to bio veliki izazov, no odradili smo prekrasan domjenak za preko 50 ljudi s isključivo domaćim receptima koje smo sami kreirali koristeći samo lokalne i domaće namirnice.
” - kaže Andrea Krivak – Geeketa

Na fotografijama možete vidjeti kako je izgledao cijeli događaj:








PRIDRUŽITE SE
Ovim putem pozivam i sve zainteresirane zaljubljenike u kuhanje, slastice, tradicionalno, moderno, one koji se žele zdravo i izbalansirano hraniti, ma sve gurmane i sve one koji vide da bi na bilo koji način mogli doprinijeti našoj inicijativi neka nam se jave, otvoreni smo za druženja, prijedloge i suradnje.

Još jednom velika hvala našem BIOS-u koji nas podržava i koji je postao baza naših sastanaka.
” Andrea Krivak

U novoj godini Cook Club Osijek se nada novim projektima te su otvoreni za suradnje s gradom, turističkom zajednicom, gradskom tržnicom, a pozivaju sve zaljubljenike u gastronomiju iz bilo koje perspektive da im se pridruže a kontaktirati možete na andrea[at]geeketa[dot]co ili FB page GEEKETA - Facebook stranica Cook Club Osijek će biti uskoro kreirana.




Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: