Sataraš s piletinom u lisnatom tijestu
Za 2 osobe - 60 min
Sastojci:
– 1 svježe lisnato tijesto
– 200 g svježih pilećih prsa
– 8 žlica Sataraša
– 1 žumanjak
– 1/4 žličice papra s češnjakom
– 1/2 žličice soli
– 1 žličica sezama
Priprema:
- sataraš pripremi prema receptu (dovoljno je pola) i ostavi neka se malo prohladi
– piletinu izreži na kocke i dodaj začine
– svježe lisnato tijesto podijeli na četiri dijela
– na svaki dio stavi po dvije do tri žlice sataraša i oko 50 g piletine
– ostavi rubove prazne (kao na slici) kako bi se moglo zamotati, a jednu stranu premaži žumanjkom
– zarolaj, zasijeci malo gore nožem, premaži žumanjkom i pospi sezamom
– peći oko 20 min na 180°C
Dobar tek!
Tekst i foto: Danijel Živković
Zovem se
Danijel, živim u Osijeku, i otac sam
dva sina. Naravno, moja obitelj su mi najveći
degustatori.
Ljubav prema kuhanju se javila ni sam ne znam kad. Kuham još od osnovne škole, ne sjećam se svega, ali sam pronašao fotografije jela koja su mi sad smiješna.
Upornim radom dobio sam mjesto u Top16 natjecatelja
MasterChefa. Nastupao sam i u
kruškama i jabukama, te u
večeri za pet. Osobno smatram da je za dobro jelo osim odabira namirnica vrlo važan i začin "ljubav prema kuhanju". Moje recepte, osim ovdje, možete pronaći i na Facebooku,
www.facebook.com/kuhanjejelako, te na mom blogu
http://kuhanjejelako.wordpress.com.