Autor |
Poruka |
Leteci mungos
Ukupno postova: 6728 Lokacija: Priory of Semen Spol: Nebitno
|
Nastavak teme Zauzete osobe (naj)poželjnije ??
bartok je napisao/la: ›
zapamti- nikad nikoga ne možeš natjerati da te voli ...
|
Da, ovo je prokleta istina...
Kontam da svi, dok smo mladji, mislimo da je sve to moguce, da se nerviranje isplati, blabla...
Kasnije shvatimo da takvi ideali ne vrijede pisljiva boba i da je najbolja formula "ako ide - ide".
Nekad sam imao strpljenja, gubio kamione zivaca, strpio... Sad precvikam liniju/odnos cim skontam da postoji nekakvo muljanje, cim skontam da se u odnosu ne osjecam zadovoljno.
S godinama rastu kriteriji, a smanjuje se tolerancija... uh... |
|
|
|
|
|
tamna strana
Ukupno postova: 3515 Lokacija: Čepin Spol: Muško
|
.....što si stariji i samostalniji samo te više stvari smeta kod druge osobe.....a s time i izbor osobe s kim bi mogao biti se smanjuje.....ja još uvijek mogu trpiti svakakve ludorije....al je teško naci ososbu do koje ti je stalo to trpiti........ |
|
_________________ najbolje je biti glup, gluh, nijem i lijep
U duši sam dijete koje ne zna da mrzi...
U životu sam putnik koji uvijek pronađe pogrešan put...
A u stvarnosti sam budala koja uzalud VOLI..... |
|
|
|
LucijaX
Ukupno postova: 188 Spol: Žensko
|
skužila sam da je ljubav koju prodaju mediji, bajke, roditelji, bake, religije, a pogotovu tv, magazini... najdalje od onoga što ljubav baš je.
što prije čovjek to shvati i sam istraži što je za njega ljubav, što želi dati, a što bi htio za sebe - na konju je.
jer neke ljubavi su (pa i meni) jako čudne, ali su ljubavi. |
|
_________________ godinama pričaju, ima nas malo, a sve nas je više |
|
|
|
allein
Ukupno postova: 1542 Lokacija: offline Spol: Muško
|
Leteci mungos je napisao/la ( Pogledaj post): ›
S godinama rastu kriteriji, a smanjuje se tolerancija... uh...
|
Potpisujem sve što si rekao. Isto sam iskusio i ja. Više puta nego što je bilo potrebno, al šta ću, bio sam mlad
Jel te smijem citirati s ovom gornjom rečenicom? |
|
|
|
|
|
DanicaV
Ukupno postova: 4765 Lokacija: ... gdje caruje drugarstvo... Spol: Žensko
|
bio je neki petparački film, nisam ga čak odgledala cijeloga, ali je bila i zanimljiva rečenica koja je glasila otprilike:
...nekim ljubavima nije suđeno da se dese, ostvare.....ali ipak su ljubavi........
također, bili smo srednjoškolci, gost predavač bio je tip koji je završio sociologiju, filozofiju i tema je bila ljubav. dakle, izrekao je nešto što smo, nadam se za neke, postali naknadno svjesni - u svakoj vezi imate onog koji voli i koji je voljen, nikada nije sasvim ravnopravno.
p.s.
jadan matori @allein |
|
_________________ "To je nepravda" Kalimero |
|
|
|
Leteci mungos
Ukupno postova: 6728 Lokacija: Priory of Semen Spol: Nebitno
|
allein je napisao/la: ›
Jel te smijem citirati s ovom gornjom rečenicom?
|
Jedino ako znas uzdahnuti (vidi kraj recenice) s razocaravajucom tugom... ;-)
Doduse, ta formula vrijedi za muzjake. Kod zenki je to ponesto drugacije, buduci da one u toj formuli imaju jos jednu varijablu - bioloski sat.
Kod njih ova formula vrijedi do negdje 28. (30. je vec "red alert!"), a onda pocinje "panic mode" - vrijeme iracionalne potrage za donorom muskih spolnih stanica, vrijeme nalik na mahnitost iz narkomanske apstinencijske krize.
Ta potraga, zbog odsustva racionalnosti i kriterija, cesto zna zavrsiti njihovim dozivotnim tjesenjem i javnim laprdanjem kako su pronasle "idealnog bracnog druga", iako duboko u sebi znaju da su bile prisiljene zgrabiti "prvog s desna".
tamna strana je napisao/la: ›
.....što si stariji i samostalniji samo te više stvari smeta kod druge osobe.....
|
Istina... i to vrijedi za opa spola. Zene su se uspjele izboriti za ravnopravnost (cesto i za neravnopravnost i pozitivnu diskriminaciju) i danas su u polozaju da s jednake pozicije gledaju na mane partnera. Vjerujem da u proslosti to nije bio slucaj i da su zene cesto bivale prisiljene pristajati na odnose s kojima nisu bile zadovoljne i koje nisu zeljele.
Koliko je to dobro ili lose, pokazat ce povijest. ;-) |
|
_________________ Omnium gadgetum mecum porto! |
|
|
|
LucijaX
Ukupno postova: 188 Spol: Žensko
|
DanicaV je napisao/la ( Pogledaj post): ›
izrekao je nešto što smo, nadam se za neke, postali naknadno svjesni - u svakoj vezi imate onog koji voli i koji je voljen, nikada nije sasvim ravnopravno
|
pa to je istina, ali ako se ograničite samo na taj mikro- pogled odmah ste nesretni.
meni je bar život pokazao da udvoje može biti tako kako kažeš, ali postoji povjerenje i obzir, pa ako hoćeš i bračni zavjet - koji znači da ćeš onoga drugoga podići kad on padne i ne može ustati, da ćeš ga malo više voljeti nego možda tada on tebe.
kad čovjek tako razmišlja, sigurno mu se i vrati - naravno - ako je sa srodnom dušom.
ako nisam baš razumljivo napisala, hocu reci da se ti ciklusi u kojima je netko više, a netko manje voljen - izmjenjuju. inače veza nema smisla, nitko ne može skroz davati, a bome niti beskonačno primati... |
|
|
|
|
|
DanicaV
Ukupno postova: 4765 Lokacija: ... gdje caruje drugarstvo... Spol: Žensko
|
@leteći,
mislim da su u današnje vrijeme i žene i muškarci podjednako oportunisti i da nije bitno tko koga voli, nego što je lakše...... (društveno prihvatljivije, korisnije...)
brak je uglavnom ekonomska interesna zajednica. |
|
_________________ "To je nepravda" Kalimero |
|
|
|
fatcat
Ukupno postova: 1181 Spol: Nebitno
|
DanicaV je napisao/la: ›
...brak je uglavnom ekonomska interesna zajednica.
|
Life according to DanicaV Chapter 15 Verse 25: Ljubav je lopovluk sa kojim nas je Bog izigrao... da postigne nastavak ljudskih bica. |
|
_________________ Sooner or later you will have to stand up for something or in the end you will stand up for nothing at all. |
|
|
|
cane
Ukupno postova: 2460 Lokacija: Cherryville Spol: Muško
|
ljubav ne postoji. samo potreba... |
|
|
|
|
|
_Jimmy_
Ukupno postova: 1375 Lokacija: Legagrad Spol: Muško
|
pa neznam baš kod mene zračika ima sposobnost čarobnog štapića ... odjednom me voli ... |
|
_________________ Lock 'n' Load Baby |
|
|
|
wendy
Ukupno postova: 1104 Lokacija: suicide machine Spol: Žensko
|
Leteci mungos je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Kasnije shvatimo da takvi ideali ne vrijede pisljiva boba i da je najbolja formula "ako ide - ide".
Nekad sam imao strpljenja, gubio kamione zivaca, strpio... Sad precvikam liniju/odnos cim skontam da postoji nekakvo muljanje, cim skontam da se u odnosu ne osjecam zadovoljno.
|
Neki ljudi s kojima sam pričala o toj temi znali su reći da im, kad su zbilja zaljubljeni, ne smeta ništa i ne mogu se osjećati nezadovoljno.
Za tu su opciju smatrali da je jedina moguća i da, ako ti stalno nešto smeta, uopće nisi zaljubljen.
Ja se s tim ne bih složila. Zaljubljena sam, ali mi puno stvari smeta i ne propuštam priliku da to jasno i glasno kažem. To, također, očekujem od druge strane.
Smatram da je to jedan od načina "kako raditi na vezi". U ljudskoj se glavi zbivaju puno složeniji procesi od puke potrebe (premda ta potreba često prevlada ove složenije procese ) i zbog toga je u svakom međuljudskom odnosu bitna kvalitetna komunikacija (sad sam, eto, otkrila toplu vodu ).
Ali, razgovor i kvalitetna komunikacija ne vrijede kad se radi o neprestanim muljanjima i osjećaju nezadovoljstva i ja bih odmah "precvikala" takav odnos... samo, još nisam u stanju prepoznati ga u ranom stadiju.
Vjerojatno ću evoluirati jednom do tog stupnja..
A zadnja rečenica prvog posta u topicu odmah ide u moju bilježnicu s citatima |
|
_________________ “Some people never go crazy. What truly horrible lives they must live” |
|
|
|
allein
Ukupno postova: 1542 Lokacija: offline Spol: Muško
|
Dobit ćeš žuti karton zbog ovoga Vrijeđanje drugog korisnika bla bla bla...
Znaš li ti zašto se uopće piše "@allein" tj. čemu taj majmun prije nicka?? |
|
|
|
|
|
bartok Ukupno postova: 19 Spol: Nebitno
|
ne treba ići iz krajnosti u krajnost...
to da se nikoga ne moze natjerati da te voli ne znači da trebaš dići ruke od neke veze istog trena kada stvari krenu malo nizbrdo...
ljubav je igra... i nekad se iz ničega može napraviti štošta...
pod pretpostavkom da je tu stvarno riječ o ljubavi...jel...
kontam da postoje ljudi koi bez obzira koliko da se vole ne mogu nači zajednčki jezik...jer su jednostavno različiti previše... ali , ne bi li bilo suludo odmah pustiti sve?
ja znam da ja ne bi mogla... kontam da treba sačekati, ostati još malo,a onda ako ne ide, ne ide.. al savijest je zadovoljena |
|
_________________ nije bitno dal znaš letjeti, bitno je da ne padneš! |
|
|
|
bartok Ukupno postova: 19 Spol: Nebitno
|
wendy je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Neki ljudi s kojima sam pričala o toj temi znali su reći da im, kad su zbilja zaljubljeni, ne smeta ništa i ne mogu se osjećati nezadovoljno.
Za tu su opciju smatrali da je jedina moguća i da, ako ti stalno nešto smeta, uopće nisi zaljubljen.
|
ajme meni.. morala sam prokomentirati još ovo.....
ako nisi skroz zadovoljan u ljubavi- nisi zaljubljen....
svaka cast tim ljudima kojima njihove veze dopuštaju takvu harmoniju razmišljanja hehe....
ja sam za ono- svi smo mi samo ljudi.. a ljudi imaju mišljenja, ljudi zamjećuju, prigovaraju, dogovaraju, traže kompromis....
tak da..
za mene veza nije veza ako nema komunikacije, ponekad prepirke , svađe...
i nikad ( al nkad ne reci nikad) ne bi mogla biti s nekim tko bi se uvrijedio ili naljutio zbog obićne kritike tj.izrečenog mišljenja u svezi nečega....
wendy totalno si u pravu s onim da treba raditi na vezi... kontam da se jedino tako ljudi mogu stvarno upoznati....
ako nisi skroz zadovoljan u ljubavi- nisi zaljubljen....
divno |
|
|
|
|
|
|
|