Pravni fakultet u Osijeku obilježio je u četvrtak
47 godina postojanja, a svečanoj sjednici nazočio je i osječki gradonačelnik
Ivan Radić, koji je čestitao na velikoj obljetnici
uspješnoga rada.
–
U gotovo pet desetljeća na ovom fakultetu diplomiralo je oko 10 tisuća studenata, što dovoljno govori o njegovoj važnosti i veličini. Od dislociranog studija prije 47 godina danas je to fakultet koji upisuje 400 studenta godišnje. Velika i važna su sastavnica osječkog Sveučilišta i kao takvi su važan dio i Grada Osijeka – poručio je gradonačelnik Radić ističući odličnu suradnju Grada s Fakultetom i Sveučilištem.
Rektor Sveučilišta prof. dr. sc.
Vlado Guberac istaknuo je kako je Pravni fakultet jedna od najstarijih sastavnica osječkog sveučilišta.
–
U ovim turbulentnim vremenima tranzicije Europske unije itekako je bitno obrazovati dobre pravnike. U narodu često znamo reći da pravo i pravda nisu isto, ali duboko sam uvjeren kako profesori Pravnog fakulteta nastoje smanjiti tu razliku – rekao je rektor Guberac.
Dekan Fakulteta izv. prof. dr. sc.
Tunjica Petrašević podsjetio je kako je fakultet 1975. godine upisan u
Trgovački registar, napominjući da je u ovih
47 godina rada obrazovao naraštaje vrsnih pravnika.
–
Naši pravnici danas obavljaju najodgovornije dužnosti u pravosuđu, državnoj upravi, kao saborski zastupnici, ministri i državni tajnici. Posebno sam ponosan što je Pravni fakultet Osijek prošao postupak vanjskog vrednovanja reakreditacije i što smo dobili bezuvjetnu dopusnicu ministra za obavljanje znanstveno nastavnih aktivnosti. Dobili smo i predstavnike u Državnoodvjetničkom vijeću i Državno sudbenom vijeću, što je dokaz kvalitete i prepoznatljivosti fakulteta i nastavnika – rekao je dekan Petrašević i dodao kako na fakultetu trenutačno studira 2000 studenata.
Čestitajući dekanu i djelatnicima, zamjenik osječko-baranjskog župana
Josip Miletić rekao je kako se fakultet u posljednjih 47 godina iskazao svojim
studijskim programima i znanstvenim radom.
–
Želim im puno uspjeha i u budućem radu, osobito s njihovim najvrjednijim proizvodom, a to su studenti, od kojih će, uvjeren sam, stvoriti kvalitetan kadar koji će doprinijeti razvoju Slavonije, ali i čitave Hrvatske – kazao je zamjenik župana Miletić.
Tekst i foto: Osijek.hr