Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, s partnerima, organizira
14. međunarodni znanstveno-stručni skup „Hranom do zdravlja“, koji će se održati u Osijeku
14. i 15. rujna 2023. godine.
Cilj Skupa jest, kao i svih dosadašnjih godina, okupiti eminentne stručnjake akademske zajednice i industrije, kao i sve druge kojima su u centru zanimanja hrana, utjecaj hrane na zdravlje te zdravi stilovi života.
Rad Skupa odvijat će se kroz plenarna i pozvana predavanja, usmena i posterska priopćenja, kao i sponzorirana predstavljanja gospodarskih subjekata. Skup će pratiti i brojne druge aktivnosti, od predstavljanja opreme i uređaja do različitih društvenih događanja.
Sekcije Skupa bit će:
- Nutricionizam;
- Dijetetika i dijetoterapija;
- Funkcionalna hrana i dodaci prehrani;
- Zdravstvena sigurnost hrane;
- Analiza hrane i
- Proizvodnja zdravstveno sigurne i nutritivno vrijedne hrane.
Prošli, 13. međunarodni znanstveno-stručni skup, „HRANOM DO ZDRAVLJA“ okupio je ukupno 501-og autora iz 16 zemalja (Armenija, Belgija, Bosna i Hercegovina, Francuska, Hrvatska, Italija, Kosovo, Mađarska, Sjeverna Makedonija, Poljska, Portugal, Slovenija, Srbija, Španjolska, Ukrajina i SAD) kroz tri plenarna, pet pozvanih, 23 usmena, tri sponzorska i 113 posterskih priopćenja.